Εγκεκριμένοι κλάδοι σπουδών Μηχανικής μόνο από το ΕΤΕΚ

Την προσοχή των υποψήφιων φοιτητών εφιστά το Επιστημονικό Τεχνικό Επιμελητήριο Κύπρου (ΕΤΕΚ), όταν αυτοί προτίθενται να επιλέξουν για τις σπουδές τους κλάδους της Μηχανικής Επιστήμης σε πανεπιστήμιο στην Κύπρο ή στο εξωτερικό. 
 
Το ΕΤΕΚ τονίζει ότι για να μπορούν οι απόφοιτοι κλάδων της Μηχανικής να εργαστούν στην Κύπρο θα πρέπει να εγγραφούν ως μέλη του. Αυτό προϋποθέτει ότι τα προγράμματα σπουδών σε κλάδους της Μηχανικής στα οποία φοίτησαν πρέπει να είναι εγκεκριμένα τόσο από το ΕΤΕΚ όσο και από την αρμόδια κρατική Επιτροπή Αξιολόγησης Ιδιωτικών Πανεπιστημίων. Το Επιστημονικό Τεχνικό Επιμελητήριο Κύπρου είναι ο αρμόδιος φορέας που αποφασίζει σχετικά με την αναγνώριση τίτλων σπουδών σε κλάδους της Μηχανικής Επιστήμης.
 
Σύμφωνα με τον περί ΕΤΕΚ Νόμο, κάθε πρόσωπο δικαιούται να εγγραφεί μέλος του Επιμελητηρίου μόνο αν κατέχει πτυχίο ή δίπλωμα πανεπιστημίου σε κλάδο της Μηχανικής Επιστήμης, το οποίο να του επιτρέπει να ασκεί επάγγελμα στη χώρα που αποκτήθηκε και να είναι αναγνωρισμένο από το Επιμελητήριο. Οι κλάδοι σπουδών που ρυθμίζονται από το ΕΤΕΚ είναι αυτοί της Αρχιτεκτονικής, Πολιτικής Μηχανικής, Μηχανολογικής Μηχανικής, Ηλεκτρολογικής Μηχανικής, Ηλεκτρονικής Μηχανικής περιλαμβανομένης της Μηχανικής της Πληροφορικής, Χημικής Μηχανικής, Μηχανικής Μεταλλείων και Γεωλογίας, Αγρονομικής-Τοπογραφικής Μηχανικής, Επιμέτρησης και Εκτίμησης Γης και Πολεοδομίας-Χωροταξίας. 
 
Το ΕΤΕΚ καλεί τους υποψήφιους φοιτητές που προτίθενται να επιλέξουν προγράμματα σπουδών σε κλάδους της Μηχανικής, αν έχουν οποιεσδήποτε απορίες να επικοινωνήσουν με το ΕΤΕΚ στο τηλέφωνο 22877644 ή να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του, www.etek.org.cy, όπου είναι αναρτημένοι όλοι οι κατάλογοι με τους εγκεκριμένους κλάδους κυπριακών πανεπιστημίων.
 
Το ΕΤΕΚ είναι ο θεσμοθετημένος Τεχνικός Σύμβουλος της Πολιτείας και οργανισμός όλων των Μηχανικών που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο. Για να μπορεί να ασκεί κάποιος τη Μηχανική πρέπει να εγγραφεί στο Μητρώο Μελών του ΕΤΕΚ. Το Επιμελητήριο εγγράφει τα μέλη του (ξεπερνούν σήμερα τα 11.500) με αυστηρούς όρους, διασφαλίζοντας έτσι, την ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχονται στον Κύπριο πολίτη. Μέλη του ΕΤΕΚ μπορούν να γίνουν και εταιρείες. Το Επιμελητήριο προσφέρει στους Κύπριους πολίτες υπηρεσίες διαιτησιών και πραγματογνωμοσυνών σε θέματα που αφορούν τους κλάδους του.
 

Δειτε Επισης

Διάλεξη για τον εργασιακό εκφοβισμό από το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος
Εβδομάδα Πυρασφάλειας από CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ και Πυροσβεστική Υπηρεσία για 23η χρονιά
Ενεργή συμμετοχή MUSKITA στον ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Λεμεσού
Συναντήσεις έμπνευσης #ΆκουΤοΣώμαΣου από τον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου
Η Action Global Communications αναδείχθηκε Mediterranean Consultancy of the Year
16α ΙΝ Business Awards: Αντίστροφη μέτρηση για την μεγάλη γιορτή του επιχειρείν-Την Πέμπτη η απονομή των βραβείων
Στις 18 Ιουνίου το 7ο Παγκύπριο Συνέδριο Γάλακτος, Γεωργίας και Κτηνοτροφίας
Στην Κίνα για σειρά συναντήσεων και την... βάφτιση πλοίου της ΑAL Shipping η Μαρίνα Χατζημανώλη
Παρουσία Σκουρίδη η συμμετοχή Πανεπιστημίου Νεάπολις στον 47ο Διεθνή Διαγωνισμό ICPC
Yo2: Πρωτοπορία στην παγκόσμια σχεδιαστική συνεργασία από την Κύπρο με το «Touch of Dutch»