PwC: Πρόκληση για διαχειριστές πλούτου η οικονομία

Οι διαχειριστές πλούτου βρίσκονται αντιμέτωποι με τις προκλήσεις που δημιουργεί το οικονομικό περιβάλλον και οι συνεχιζόμενες πιέσεις στον τομέα της ρύθμισης, σύμφωνα με νέα έκθεση της PwC. Η σχετική έκθεση, με τίτλο «Navigating to tomorrow: serving clients and creating value», περιλαμβάνει συμπεράσματα από την 20η Παγκόσμια Έρευνα Ιδιωτικής Τραπεζικής και Διαχείρισης Πλούτου 2013 της PwC.

Οι συμμετέχοντες στην έρευνα θεωρούν ότι ο κλάδος διαχείρισης πλούτου ξεφεύγει πλέον από την απλή προσφορά προϊόντων και κινείται προς την παροχή λύσεων και συμβουλευτικών υπηρεσιών προς τους πελάτες. Η εμπιστοσύνη, η φήμη και το όνομα θα διαδραματίσουν μεγαλύτερο ρόλο για τους πελάτες και τις αντιλήψεις τους περί αξίας, δηλώνει η PwC.

Σημειώνει ότι παρά την επιστροφή του παγκόσμιου πλούτου περίπου στα επίπεδα προ του 2008, ο κλάδος αντιμετωπίζει σημαντικές πιέσεις σε ό,τι αφορά τα περιθώρια κέρδους ως αποτέλεσμα των ολοένα και αυστηρότερων και πιο δαπανηρών ρυθμιστικών απαιτήσεων, της ανομοιόμορφης ανάπτυξης στις διάφορες γεωγραφικές αγορές, της απώλειας κάποιων μορφών αμοιβής και της μειωμένης δραστηριότητας.

Στη δυναμική αυτή, όπως αναφέρει, προστίθενται οι μεταβαλλόμενες δημογραφικές συνθήκες και οι υφιστάμενες προκλήσεις σε θέματα εργασιών, τεχνολογίας και διαχείρισης ταλαντούχου ανθρώπινου δυναμικού.

Η επιβίωση και η επιτυχία στο νέο περιβάλλον απαιτούν τη μετακίνηση προς ένα επιχειρηματικό μοντέλο με εντονότερο το συμβουλευτικό στοιχείο και έμφαση στη «σωστή επιλογή», αναφέρει η PwC.

Η έκθεση, στην οποία συμμετείχαν 200 οργανισμοί από περισσότερες από 50 χώρες, διαπίστωσε, σύμφωνα με την ανακοίνωση, ότι ο κλάδος διαχείρισης πλούτου βρίσκεται σε κομβικό σημείο, λόγω, μεταξύ άλλων, των συνεχιζόμενων ρυθμιστικών πιέσεων, του δύσκολου μακροοικονομικού περιβάλλοντος, των  πιεσμένων περιθωρίων κέρδους, των δημογραφικών αλλαγών και των προκλήσεων που αφορούν την εμπιστοσύνη.

Η έρευνα της PwC διαπιστώνει, τέλος, ότι ο κλάδος αντιμετωπίζει πολλαπλές πιέσεις σε πέντε βασικούς τομείς: Αγορές και Πελάτες, Κίνδυνοι και Ρύθμιση, Ανθρώπινο Κεφάλαιο, Εργασίες και Τεχνολογία και Προϊόντα και Υπηρεσίες.

Δειτε Επισης

H Lidl Κύπρου στηρίζει σταθερά το Ayia Napa Youth Soccer Festival
Έρευνα CyEmployers: Διασύνδεση των δεξιοτήτων που αποκτούνται από την ανώτερη εκπαίδευση με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας
Ανοίγει τις πύλες της η γκαλερί που έρχεται να κάνει την ανατροπή
Η επίδραση της ΤΝ στις επαγγελματικές υπηρεσίες
Ενδυνάμωση νέας γενιάς για καταπολέμηση της ρητορικής μίσους στο διαδίκτυο
Η ανακοίνωση της CNP για την πώληση στην Ελληνική- «Το επόμενο βήμα…»
16α IN Business Awards: Απόψε η μεγάλη γιορτή του κυπριακού επιχειρείν
Καρδιοχειρουργοί του Mediterranean Hospital παρακολούθησαν διάλεξη του διακεκριμένου καθηγητή Claus Preusse
Άνευ ανθυποψηφίου συνεχίζει στη θέση του γενικού γραμματέα της ΠΑΣΥΔΥ ο Στρατής Ματθαίου
Η Golden Gallery by Kapatays δίπλα στα Μωρά Θαύματα