Σεμινάριο του ΚΕΚΛ για τα έξυπνα κτίρια

Σεμινάριο τεχνολογίας για Έξυπνα Κτίρια ΚΝΧ διοργανώνει το Κέντρο Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Λάρνακας στις 8,9,10 και 15, 16 και 17 Νοεμβρίου 2013, στις εγκαταστάσεις του ΚΕΚ, στην Ορόκληνη. 
 
Οι απαιτήσεις των σύγχρονων κτιρίων, ειδικότερα των κτιριακών εγκαταστάσεων επιχειρήσεων και οργανισμών  σε ότι αφορά την εξοικονόμηση ενέργειας, την ασφάλεια, την ευελιξία και την καλαισθησία, έχουν αυξηθεί σηµαντικά τα τελευταία χρόνια. Σ’ αυτό έρχεται να προστεθεί, μέσα στην κρίση και η ανάγκη για εξασφάλιση μεγαλύτερου βραχυπρόθεσμου κέρδους. Οι αυξημένες αυτές απαιτήσεις προβάλλονται από τους χρήστες-τελικούς καταναλωτές που ζητούν περισσότερη άνεση, µεγαλύτερη ασφάλεια, καλύτερη εµφάνιση, εξοικονόµηση ενέργειας, δυνατότητα κεντρικού και τοπικού ελέγχου. Αυξηµένες απαιτήσεις προέρχονται επίσης, από τους τεχνικούς για ευκολία και ευελιξία στην εγκατάσταση. Για όλες αυτές τις απαιτήσεις μία νέα, για τα κυπριακά δεδομένα, τεχνολογία η, ΚΝΧ/EIB προβάλλει ως ιδανική λύση, καθώς επιτρέπει όπως οι βασικές λειτουργίες του κτιρίου να ελέγχονται «έξυπνα» ενσωµατώνοντας λογική και αυξηµένο αυτοµατισµό. 
 
Ένα «έξυπνο κτίριο» διαθέτει εγκαταστάσεις που προσαρµόζονται εύκολα και ευέλικτα στις µεταβαλλόµενες απαιτήσεις των χρηστών. Οι εφαρµογές της τεχνικής ΕΙΒ αφορούν κυρίως τον έλεγχο του φωτισµού, των ηλεκτρικών ρολών, της θέρµανσης, του κλιµατισµού, του αερισµού, τη διαχείριση φορτίων και καταναλώσεων, τηλεχειρισµούς και κεντρικές εντολές κάθε είδους. Η τεχνολογία αυτή επιτρέπει τη συγκέντρωση, σε ένα ολοκληρωµένο περιβάλλον, ενός ευρέως φάσµατος λειτουργιών ενός κτιρίου. Καθίσταται έτσι δυνατή η διασύνδεση της ηλεκτρικής εγκατάστασης ενός κτιρίου σε ένα δίκτυο (BUS), το οποίο προγραµµατίζεται από ένα εξειδικευµένο λογισµικό, το ΕΤS. Με αυτόν τον τρόπο, ένα ευρύ φάσµα λειτουργιών ενός κτιρίου (θέρµανση, κλιµατισµός, αερισµός, φωτισµός, συστήµατα ασφαλείας, αυτόµατο πότισµα κλπ) µπορούν να ρυθµιστούν και να προγραµµατιστούν µε πλήρη ευελιξία.
 
Σε ποιους είναι χρήσιμη η εκπαίδευση στην τεχνολογία ΚΝΧ;
• Σε εγκαταστάτες ηλεκτρολόγους και ηλεκτρονικούς που επιθυμούν να αναβαθμίσουν τις δεξιότητές τους και να διευρύνουν με νέα πεδία τον κύκλο των δραστηριοτήτων τους.
• Σε μηχανικούς και τεχνολόγους, μελετητές ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων που θα τους δώσει τη δυνατότητα να σχεδιάζουν και να προδιαγράφουν εγκαταστάσεις νέας τεχνολογίας.
• Σε αρχιτέκτονες, μηχανικούς και τεχνολόγους κατασκευαστές που ενδιαφέρονται να αναβαθμίσουν τα κτίρια που κατασκευάζουν εφαρμόζοντας τεχνολογία ΚΝΧ.
• Σε πωλητές ηλεκτρολογικού εξοπλισμού που θα τους δώσει τη δυνατότητα να προωθούν αποτελεσματικά στην αγορά προϊόντα τεχνολογίας ΚΝΧ.
• Σε εκπαιδευτικούς που ενδιαφέρονται να εντάξουν την τεχνολογία ΚΝΧ στη διδασκαλία των μελλοντικών τεχνικών ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων.
Η συνολική διάρκεια της εκπαίδευσης συμπεριλαμβανομένης της θεωρητικής κατάρτισης, της πρακτικής εξάσκησης, των θεωρητικών και πρακτικών εξετάσεων είναι 40 ώρες.
 
Η θεωρητική εξέταση γίνεται σε θέματα που καθορίζονται από την ΕΙΒΑ/ΚΟΝΝΕΧ Βρυξελών. Περιλαμβάνει 50 ερωτήσεις και προϋπόθεση για την επιτυχία είναι η απάντηση στο 50%. Μετά την επιτυχή παρακολούθηση, οι επιτυχόντες λαμβάνουν το διεθνούς αναγνώρισης πιστοποιητικό ΚΝΧ – partner. Όσοι δεν επιτύχουν στην εξέταση λαμβάνουν απλό πιστοποιητικό παρακολούθησης και μπορούν να επανεξεταστούν χωρίς να παρακολουθήσουν ξανά το πρόγραμμα.
 
Για κόστος συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι (επιχειρήσεις ή ιδιώτες) μπορούν να επικοινωνήσουν με την Κωνσταντίνα Λαζαρή στο 24644477 ή στο clazari@kekal.com.cy. Το σεμινάριο επιχορηγείται από την Αρχή Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού. 
 
 

Δειτε Επισης

Πρόσβαση στο ψηφιακό κράτος για όσους δυσκολεύονται ζητά η Επιτροπή Θεσμών
Columbia Technology και Sita δημιουργούν την SmartSea-Θα παρέχει λύσεις ναυτιλιακής τεχνολογίας
Altius Insurance: Στηρίζει τη σύνοδο του πρώτου επιστημονικού συνεδρίου νοσηλευτικής και μαιευτικής
Πλοήγηση στη νέα κανονικότητα: Το μέλλον των επαγγελματικών υπηρεσιών για ιδιώτες
RSM: Παγκόσμια στρατηγική 2030–RSM Cyprus: Ανάπτυξη, καινοτομία & επιτυχία πελατών(vid)
H ORB φέρνει ένα 3D Jeep® Wrangler από τις χιονισμένες πλαγιές, κατευθείαν στο κέντρο της Λευκωσίας (vid)
Στη δύναμη της ΟΕΒ ο Σύνδεσμος Οργανισμών Δημοσίων Επιβατικών Μεταφορών
Η Golden Gallery by Kapatays παρουσιάζει για 15η χρονιά το Art Deal by Kapatays
Έμφυλος προϋπολογισμός, ένα νέο εργαλείο για την επίτευξη των στόχων της αειφόρου ανάπτυξης
Το Needle 2024 συνεχίζει με την σειρά παράλληλων δράσεων: Needle & Thread Talks