Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

ΣΕΛΚ: Γνωματεύει για Ειδική κατηγορία ΧΑΚ

Κανένας άλλος δεν μπορεί να ερμηνεύσει μιαν έκθεση ελεγκτή καλύτερα από τον ίδιο τον ελεγκτή που την έκδωσε, δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής του Συνδέσμου Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου (ΣΕΛΚ) Κυριάκος Ιορδάνου.

Ο κ. Ιορδάνουν κλήθηκε από το ΚΥΠΕ να σχολιάσει το θέμα που έχει προκύψει από την αρχική απόφαση του Συμβουλίου του Χρηματιστηρίου για να μετατάξει 13 εισηγμένες εταιρείες στην Ειδική Κατηγορία, λόγω των εκθέσεων των ελεγκτών τους.

Στις δηλώσεις του, ο κ. Ιορδάνου επιβεβαίωσε την παραλαβή της σχετικής επιστολής από το ΧΑΚ με την οποία ζητείται όπως ο Σύνδεσμος ερμηνεύσει το λεκτικό των εκθέσεων των ελεγκτών των πιο πάνω δεκατριών εταιρειών, ότι όπως είναι διατυπωμένο σημαίνει ενδεχόμενη ουσιαστική αβεβαιότητα για τη βιωσιμότητα του εκδότη.

Σχολιάζοντας το όλο θέμα, ο κ. Ιορδάνου ανέφερε ότι κατ’ αρχήν, το ΧΑΚ βάσει των Κανονισμών του και της εγκυκλίου 15-2012 κέκτηται εξουσίας να μετατάξει εταιρείες στην Ειδική Κατηγορία κατά τη δική του κρίση.

Από την άλλη, συμπλήρωσε, κάθε επαγγελματίας ελεγκτής ετοιμάζει την έκθεσή του στη βάση των αποτελεσμάτων του ελέγχου του για κάθε συγκεκριμένη εταιρεία και εκδίδει την επαγγελματική του γνώμη. Ως εκ τούτου, κανένας άλλος δεν μπορεί να ερμηνεύσει μιαν έκθεση ελεγκτή καλύτερα από τον ίδιο τον ελεγκτή που την έκδωσε.  "Συνεπώς, πρόσθεσε, "κατά τη άποψή μου το ΧΑΚ θα μπορούσε να είχε ζητήσει διευκρινίσεις απευθείας τόσο από τους εκδότες όσο και από τους ελεγκτές τους".

Καταλήγοντας, ο κ. Ιορδάνου είπε πως η επιστολή του ΧΑΚ αλλά και το όλο θέμα όπως έχει λάβει έκταση, θα απασχολήσει το Συμβούλιο του Συνδέσμου σε συνεδρία του την ερχόμενη Τρίτη.

Δειτε Επισης

Altius Insurance: Ανανέωσε για 18η συνεχή χρονιά τη συνεργασία της με την ΠΟΕΔ
Διάλεξη για την τεχνητή νοημοσύνη από ΤΕΠΑΚ και ΕΒΕ Αμμοχώστου
Μέχρι 31 Μαΐου η υποβολή αιτήσεων για το Κυπριακό Βραβείο Εξαγωγών
PwC Foundation: Γνώσεις σε μαθητές και μαθήτριες για τον χρηματοοικονομικό εγγραμματισμό
Αγκαλιάζουν τα βραβεία δικοινοτικής συνεργασίας του ιδρύματος Στέλιος Χατζηιωάννου
Αντίστροφη μέτρηση για 16α ΙΝ Βusiness Awards-Ολοκληρώνεται στις 4 Απριλίου η διαδικασία ψηφοφορίας
Μήνυμα από Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου και Τρ. Κύπρου για Πορεία Χριστοδούλας-«Να είσαι εκεί»
O Υπουργός Εσωτερικών για το μεταναστευτικό στο Nicosia Economic Congress
Πέραν κάθε προσδοκίας το ενδιαφέρον για το sCYence Fair 2024-Παρατείνονται μέχρι 10 Απριλίου οι εγγραφές
Κέντρο Κοινωνικής Καινοτομίας: Ενημερωτική συνάντηση με λειτουργούς των ΜΜΕ