Λακκοτρύπης: Μένουν οι ξένες εταιρείες

Ενθαρρυντικά είναι τα μέχρι στιγμής τα μηνύματα αναφορικά με τις ξένες επιχειρήσεις που εδρεύουν στην Κύπρο, καθώς η πλειοψηφία τους φαίνεται ότι επιθυμεί την παραμονή τους στην Κύπρο, παρά τις αποφάσεις του Eurogroup, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργος Λακκοτρύπης, εξαγγέλλοντας εξήγγειλε σειρά επιχειρηματικών φόρουμ σε συνεργασία με το ΚΕΒΕ για προώθηση του τομέα των υπηρεσιών.

"Τα μηνύματα που λαμβάνουμε μέχρι στιγμής είναι ενθαρρυντικά", ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου ο κ. Λακκοτρύπης και πρόσθεσε: "Φαίνεται ότι η πλειοψηφία των ξένων επιχειρήσεων επιθυμεί να παραμείνει στην Κύπρο λόγω του καλού επιχειρηματικού περιβάλλοντος που διαθέτουμε το οποίο και παρέχει εξαιρετικού επιπέδου νομικές, λογιστικές και ελεγκτικές υπηρεσίες".

Χαρακτηρίζοντας τον τομέα των υπηρεσιών ως κλειδί για την κυπριακή οικονομία, Ο Υπουργός Εμπορίου αναγνώρισε πως ο τομέας αυτός "δυστυχώς έχει πληγεί σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό από τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στην Κύπρο κατά τους τελευταίους μήνες και τις αποφάσεις του Eurogroup".

"Πρόθεση της Κυβέρνησης είναι όχι μόνο να στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις τις υπηρεσίες μας, αλλά και να μετατρέψουμε τον τομέα σε κινητήρια δύναμη για επανάκαμψη της οικονομίας μας", υπογράμμισε ο κ. Λακκοτρύπης και πρόσθεσε: "Στο Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού θεωρούμε ότι είναι σημαντικό σε αυτή την ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για τον τόπο μας να αναληφθούν πρωτοβουλίες και δράσεις για την αποκατάσταση της αξιοπιστίας της Κύπρου ως διεθνούς επιχειρηματικού κέντρου και κέντρου παροχής υψηλού επιπέδου υπηρεσιών".

Έτσι, όπως ανέφερε ο κ. Λακκοτρύπης, στο τρέχον έτος έχουν μέχρι στιγμής καθοριστεί προκαταρτικά 19 συνολικά φόρουμ σε 11 χώρες ως εξής: • Λίβανος (Βηρυτός)    9 – 11 Ιανουαρίου • Ελλάδα (Αθήνα, Ιωάννινα)  11 – 14 Μαρτίου • Ισραήλ (Τελ – Αβίβ)    6 – 8 Μαΐου • Ουκρανία (Ντονέτσκ, Λουγκάνσκ)  23  –  26 Σεπτεμβρίου • Ινδία (δυο πόλεις)    29 Σεπτεμβρίου –5 Οκτωβρίου • Λετονία (Ρίγα),  Ρωσία (Καλίνινγκραντ) 21 – 25 Οκτωβρίου • Κίνα (Πεκίνο – Σαγκάη)   27 Οκτωβρίου – 1 Νοεμβρίου • Η.Α.Ε. (Ντουμπάι, Άπου Ντάμπι)  2 – 6 Νοεμβρίου,9 – 13 Νοεμβρίου • Ρωσία ( Μόσχα, Βολγκογκράντ)  18 – 22 Νοεμβρίου • Τσεχία (Πράγα)    2 – 4 Δεκεμβρίου • Ελλάδα (Αθήνα)    16 Δεκεμβρίου • Σερβία (Βελιγράδι)  Δεκέμβριος .

Ο κ. Λακκοτρύπης εξήρε τη συνεργασία με το ΚΕΒΕ ως καταλυτική για την διοργάνωση των επιχειρηματικών φόρουμ. " Θεωρούμε ότι αυτή η συνεργασία του Υπουργείου μας με το ΚΕΒΕ αποτελεί υπόδειγμα της συστράτευσης που θα πρέπει να υπάρχει μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα για την από κοινού αντιμετώπιση των σημερινών οικονομικών προκλήσεων", κατέληξε.

Δειτε Επισης

Και εγένετω Σύνδεσμος Κανονιστικής Συμμόρφωσης Κύπρου(CCA)-Ποια η αποστολή του
Σημαντικές πρωτοβουλίες ΕΚΚ για ενίσχυση του χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού των νέων
Century Travel Group και Goget Retail Microfinance σε μια συνεργασία προς όφελος του Κύπριου ταξιδιώτη
Διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους €360,000 στην ΚΕΠΕΥ MCA Intelifunds από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Ενισχύει τη συνεργασία του με το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας το ΚΕΒΕ
Επιτυχής επαναπιστοποίηση Διεθνών Προτύπων της Kition Ocean Port
Το «Ποδηλατώ για ένα ευρώ με τη Μαρίνα Θεοδώρου 2024» συμπλήρωσε 600 χλμ προσφοράς
Ξεπέρασε κάθε προσδοκία ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού με χρυσό χορηγό τα Holland & Barrett
25 χρόνια για το Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου-Τι έλεγε κατά τα εγκαίνια ο Μιχαλάκης Α. Τριανταφυλλίδης
H γαλλική AXERIA εισέρχεται στην κυπριακή ασφαλιστική αγορά