Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Powerstar: Αυξάνονται οι εγκαταστάσεις σε ξενοδοχεία

Όλο και περισσότερες ξενοδοχειακές μονάδες στην Κύπρο προχωρούν στην εγκατάσταση του καινοτόμου συστήματος εξοικονόμησης ενέργειας Powerstar®, δίνοντας λύση στο καίριο ζήτημα της εξοικονόμησης ενέργειας και λειτουργικών εξόδων.

Το σύστημα βελτιστοποίησης τάσης Powerstar® έχει εγκατασταθεί ήδη σε ξενοδοχεία του Ομίλου Λεπτός, του Ομίλου Thanos Hotels, του ομίλου KANIKA, αλλά και στο Capo Bay, στο Sunwing Resort & Spa, στο  Grecian Bay, στο Napa Plaza, στο Capital Coast Resort & Spa,  στο ‎Sunrise Beach Hotel, στο Aliathon Holiday Village, στο Kermia Beach hotel και στο Estella Hotel & Apts. Οι εν λόγω ξενοδοχειακές μονάδες απολαμβάνουν πλέον δραστικές μειώσεις στην κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας που φτάνουν μέχρι και το 15%  εξοικονόμησης σε kWh και μέχρι 20% μείωση στη μέγιστη ζήτηση.

Πιο συγκεκριμένα τα πρώτα αποτελέσματα από την εγκατάσταση του συστήματος Powerstar® στο ξενοδοχείο Elias Beach του ομίλου ΚΑΝΙΚΑ ξεπέρασαν το εγγυημένο ποσοστό εξοικονόμησης. Με σημαντική μείωση στην κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας σε kWh που ξεπερνά το 7% και μείωση στη μεγίστη ζήτηση σε kVa που ξεπέρασε το 11% το ξενοδοχείο Elias Beach αναμένεται να φτάσει στους 143 τόνους ετήσιας μείωσης εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα.

«Το Powerstar® είναι ένα μοναδικό σύστημα που ρυθμίζει με ακρίβεια την τάση του ρεύματος, συμβάλλοντας έτσι στη μείωση της κατανάλωσης. Η μεγάλη μείωση στην κατανάλωση που έρχεται με την εγκατάσταση του Powerstar® βασίζεται στο ότι οι ηλεκτροπαραγωγικοί σταθμοί προσφέρουν ηλεκτρική ενέργεια σε ψηλότερη τάση για κατανάλωση στις παροχές μας από ότι συνιστάται από τις κατασκευάστριες εταιρείες ή και γενικά από ότι χρειαζόμαστε. Κατά συνέπεια η υπερβολική τάση που διατίθεται προκαλεί και αύξηση στην κατανάλωση, με αποτέλεσμα ψηλότερους λογαριασμούς ρεύματος και αύξηση στις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα. Ρυθμίζοντας την τάση που παρέχεται εξαλείφονται οι αρμονικές διαταραχές αυξάνοντας έτσι το χρόνο ζωής του ηλεκτρικού / ηλεκτρονικού εξοπλισμού και μειώνοντας το κόστος συντήρησής του».
 

Δειτε Επισης

Αντίστροφη μέτρηση για 16α ΙΝ Βusiness Awards-Ολοκληρώνεται στις 4 Απριλίου η διαδικασία ψηφοφορίας
Μήνυμα από Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου και Τρ. Κύπρου για Πορεία Χριστοδούλας-«Να είσαι εκεί»
O Υπουργός Εσωτερικών για το μεταναστευτικό στο Nicosia Economic Congress
Πέραν κάθε προσδοκίας το ενδιαφέρον για το sCYence Fair 2024-Παρατείνονται μέχρι 10 Απριλίου οι εγγραφές
Κέντρο Κοινωνικής Καινοτομίας: Ενημερωτική συνάντηση με λειτουργούς των ΜΜΕ
ECR Case Study: Πρόληψη ελλείψεων και διαθεσιμότητα στο ράφι
Σε τροχιά απογείωσης η γραμμή πλεύσης της κυπριακής ναυτιλίας... Παγκοσμίου φήμης ναυτιλιακό σύμπλεγμα η Κύπρος
Συνεργασία U Travel-Capacitor Partners: Ρεκόρ στις online πωλήσεις των ταξιδιωτικών πακέτων του Tomorrowland
7ο Cyprus HealthCare Conference: Η πορεία προς ισότιμο και καθολικό σύστημα υγείας
Η νέα επιστημονική επιτροπή του ΠΑΣΥΚΑΦ