Μνημονιακό επιχειρηματικό περιβάλλον

Στο πλαίσιο στήριξής των τοπικών επιχειρήσεων, η PwC Κύπρου διοργάνωσε εκδήλωση με θέμα «Μνημονιακό επιχειρηματικό περιβάλλον. Προκλήσεις και προοπτικές - Η Πάφος στη δίνη της κρίσης» την Τετάρτη, 29 Μαΐου 2013 στο Ξενοδοχείο Aliathon στην Πάφο.

Το συνέδριο που απευθυνόταν σε ιδιοκτήτες και στελέχη επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην πόλη της Πάφου επικεντρώθηκε στο νέο επιχειρηματικό περιβάλλον όπως αυτό διαμορφώθηκε μετά την υπογραφή του μνημονίου και στην πρακτική αντιμετώπιση των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν σήμερα οι τοπικές επιχειρήσεις.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν ο Δήμαρχος Πάφου κος Σάββας Βέργας και ο Πρόεδρος του Εμπορικού Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πάφου κος Γιώργος Λεπτός.  Ο κος Παντελής Ευαγγέλου, Συνέταιρος Υπηρεσιών Άμεσης Φορολογίας στην PwC Κύπρου ανέλυσε τις κύριες πρόνοιες του μνημονίου και τον αντίκτυπο τους στην επιχειρηματικότητα, ενώ, ο κος Ηλίας Ντινένης, Πρύτανης του Πανεπιστημίου Νεάπολης εστίασε στους τρόπους εξόδου των επιχειρήσεων από την οικονομική κρίση συμπεριλαμβάνοντας παραδείγματα άλλων χωρών.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στους τρόπους στήριξης της επιχειρηματικότητας τόσο μέσα από την παρουσίαση του κ Φίλιππου Σώσειλου, Συνέταιρου Συμβουλευτικών Υπηρεσιών στην PwC όσο και μέσα από συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με την οποία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση.

Στη συζήτηση στρογγυλής τραπέζης η οποία επικεντρώθηκε στο νέο επιχειρηματικό περιβάλλον για την Πάφο, συμμετείχαν οι κ.κ. Ηλίας Ντινένης, Παντελής Ευαγγέλου, Μάριος Κεδαρίτης, Ελληνική Τράπεζα, Πόλυς Πολυδώρου, Τράπεζα Πειραιώς και Ματθαίος Χαραλαμπίδης, Eurobank. Τη συζήτηση συντόνισε ο κος Άγγελος Λοΐζου, Συνέταιρος και Υπεύθυνος Εγχώριων Υπηρεσιών Συμμόρφωσης της PwC, ο οποίος επιβεβαίωσε τη στήριξη του οργανισμού στις τοπικές επιχειρήσεις, ώστε να ανταποκριθούν στα νέα δεδομένα μετά την 15η Μαρτίου. Συνοψίζοντας τα συμπεράσματα της εκδήλωσης ο κ. Λοϊζου ανέφερε ότι οι τοπικές επιχειρήσεις θα πρέπει να αναθεωρήσουν τη στρατηγική τους , να ιεραρχήσουν τις προτεραιότητές τους και να αναγνωρίσουν τις νέες ευκαιρίες που παρουσιάζονται μέσα από την κρίση.
 

Δειτε Επισης

Στο τεύχος Απριλίου του περιοδικού GOLD: Living the American Dream
Fooderloo: Ένα καινοτόμο app που μειώνει το food waste και εξοικονομεί χρήματα στις επιχειρήσεις
Και εγένετω Σύνδεσμος Κανονιστικής Συμμόρφωσης Κύπρου(CCA)-Ποια η αποστολή του
Σημαντικές πρωτοβουλίες ΕΚΚ για ενίσχυση του χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού των νέων
Century Travel Group και Goget Retail Microfinance σε μια συνεργασία προς όφελος του Κύπριου ταξιδιώτη
Διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους €360,000 στην ΚΕΠΕΥ MCA Intelifunds από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Ενισχύει τη συνεργασία του με το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας το ΚΕΒΕ
Επιτυχής επαναπιστοποίηση Διεθνών Προτύπων της Kition Ocean Port
Το «Ποδηλατώ για ένα ευρώ με τη Μαρίνα Θεοδώρου 2024» συμπλήρωσε 600 χλμ προσφοράς
Ξεπέρασε κάθε προσδοκία ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού με χρυσό χορηγό τα Holland & Barrett