Διεθνές Συνέδριο Τουρισμού στη Λεμεσό

Διεθνές Συνέδριο Τουρισμού: ICOT2013 διοργανώνει το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου και η Διεθνής Ένωση Τουριστικής Πολιτικής, στις 5 - 8 Ιουνίου 2013.  Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου, στη Λεμεσό, στο κτίριο Ανδρέας Θεμιστοκλέους και εστιάζεται στις «Τάσεις, Επιπτώσεις και Πολιτικές της Αειφορικής Τουριστικής Ανάπτυξης».
 
Η ανάπτυξη του μαζικού τουρισμού δημιούργησε προβλήματα που επηρέασαν προορισμούς και τοπικές κοινότητες, σχεδόν σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Για να ξεπεραστούν αυτά τα προβλήματα, πολλές κυβερνήσεις, επιχειρήσεις, κοινωνίες και τουριστικοί φορείς, έχουν στραφεί σε αειφορικές μορφές τουριστικής ανάπτυξης. Αν και αυτή η τάση έχει προσελκύσει την προσοχή της τουριστικής βιομηχανίας και μεγάλο ακαδημαϊκό ενδιαφέρον, υπάρχουν πολλές πτυχές της αειφορικής τουριστικής ανάπτυξης που δεν είναι ευρέως γνωστές και απαιτούν περαιτέρω διερεύνηση.
 
Το Διεθνές Συνέδριο ICOT2013 έχει ως στόχο να συμβάλει στη συνεχή διαπραγμάτευση σχετικά με ζητήματα που τίθενται για την αειφορική τουριστική ανάπτυξη. Μέσα από τις παρουσιάσεις που θα γίνουν από καταξιωμένους ακαδημαϊκούς διεθνούς κύρους, φιλοδοξεί στη διαμόρφωση πολιτικής για την αειφορική τουριστική ανάπτυξη. 
 
Κατά την έναρξη του συνεδρίου την Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013 θα απευθύνουν χαιρετισμούς η Αντιπρύτανης του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου Τούλα Ονουφρίου και ο πρόεδρος του Συνεδρίου Δρ. Κωνσταντίνο Ανδριώτη, ενώ ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος θα υποδεχθεί τους συνέδρους την Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013, στην Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού. 
 
Στο Συνέδριο θα συμμετέχουν περίπου 150 ακαδημαϊκοί, ερευνητές, φορείς χάραξης πολιτικής, σύμβουλοι επιχειρήσεων, επαγγελματίες, κυβερνητικοί φορείς και φοιτητές από τομείς που αφορούν στον τουρισμό από συνολικά 39 χώρες.
 
Για την εγγραφή ή οποιαδήποτε άλλα ερωτήματα, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Συνεδρίου: www.iatour.net/icot2013, ή/και απευθύνεστε στoν κ. Κωνσταντίνο Ανδριώτη, τηλ. επικ. 2500 2237, 99453237, ηλ. διεύθυνση: k.andriotis@iatour.net.
 

Δειτε Επισης

Διάλεξη για τον εργασιακό εκφοβισμό από το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος
Εβδομάδα Πυρασφάλειας από CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ και Πυροσβεστική Υπηρεσία για 23η χρονιά
Ενεργή συμμετοχή MUSKITA στον ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Λεμεσού
Συναντήσεις έμπνευσης #ΆκουΤοΣώμαΣου από τον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου
Η Action Global Communications αναδείχθηκε Mediterranean Consultancy of the Year
16α ΙΝ Business Awards: Αντίστροφη μέτρηση για την μεγάλη γιορτή του επιχειρείν-Την Πέμπτη η απονομή των βραβείων
Στις 18 Ιουνίου το 7ο Παγκύπριο Συνέδριο Γάλακτος, Γεωργίας και Κτηνοτροφίας
Στην Κίνα για σειρά συναντήσεων και την... βάφτιση πλοίου της ΑAL Shipping η Μαρίνα Χατζημανώλη
Παρουσία Σκουρίδη η συμμετοχή Πανεπιστημίου Νεάπολις στον 47ο Διεθνή Διαγωνισμό ICPC
Yo2: Πρωτοπορία στην παγκόσμια σχεδιαστική συνεργασία από την Κύπρο με το «Touch of Dutch»