"Πολύ θετική η εικόνα της Κύπρου στο εξωτερικό"

Η εικόνα της Κύπρου στο εξωτερικό ήταν και συνεχίζει να είναι πολύ θετική, δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού του ΟΗΕ Taleb Rifai.

Ο κ. Rifai, ο οποίος πραγματοποιεί σήμερα επίσκεψη στην Κύπρο, μιλούσε κατά τη διάρκεια εργαστηρίου, που φιλοξενεί ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού (ΚΟΤ) στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία, για τις προκλήσεις και τις προοπτικές της τουριστικής βιομηχανίας.

Κατά τη διάρκεια της παρέμβασής του έκανε ειδική αναφορά στην αγορά της Γερμανίας, η οποία, όπως είπε, είναι μια από τις πιο σταθερές και πιστές τουριστικές αγορές στον κόσμο.

Επισήμανε παράλληλα τη σημασία της συμμετοχής στο εργαστήρι, του Αντιπροέδρου της Ομοσπονδιακού Συνδέσμου της Γερμανικής Τουριστικής Βιομηχανίας Jűrgen Bűchy. Εκπροσωπεί, ανέφερε, μία από τις πιο σημαντικές αγορές στον κόσμο.

Ο ΓΓ του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού αναφέρθηκε στη σημασία που έχει η χρονική στιγμή που πραγματοποιείται αυτό το εργαστήριο αλλά και το γεγονός ότι λαμβάνει χώρα στην Κύπρο.

Αυτό που χρειάζεται, σημείωσε, είναι η προώθηση των συγκριτικών ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων του κυπριακού τουρισμού, κάτι που πρέπει να γνωρίσει ο κόσμος.  Πρέπει, πρόσθεσε, «να ενισχύσουμε την ποιότητα του κυπριακού τουρισμού και ως αποτέλεσμα να τοποθετήσουμε την Κύπρο ψηλά στον τουριστικό χάρτη της περιοχής».

Εξέφρασε την άποψη ότι η ηγεσία του ΚΟΤ και του Γενικού Διευθυντή της Μάριου Χαννίδη μπορούν να προσφέρουν τη δυναμική που χρειάζεται ιδιαίτερα σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς.

Η παρουσία μας εδώ, ανέφερε, «στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα υποστήριξης και αλληλεγγύης», προσθέτοντας ότι «έχετε φίλους και οι φίλοι σας θέλουν να σας υποστηρίξουν».

Ο κ. Rifai είπε επίσης ότι οι καιροί είναι δύσκολοι σε ολόκληρο τον κόσμο, εκφράζοντας όμως την άποψη ότι ο τουρισμός έχει αποδείξει τα τελευταία χρόνια ότι αποτελεί μέρος της λύσης και ότι δίνει ώθηση και σε άλλους τομείς.

Τόνισε τη σημασία που έχει η Κύπρος να μην θυσιάσει άδικα την τουριστική της βιομηχανία ως αποτέλεσμα άλλων θεμάτων που αντιμετωπίζει.

Το μήνυμα πρέπει να είναι και προς το εσωτερικό και το εξωτερικό, είπε.

«Η εικόνα της Κύπρου στο εξωτερικό ήταν και συνεχίζει να είναι πολύ θετική και πρέπει αυτό να το πιστέψετε», τόνισε.

Προς τον κόσμο της Κύπρου έστειλε το μήνυμα ότι πρέπει να πιστέψουν ότι οι δύσκολοι σημερινοί καιροί μπορούν να αντιμετωπιστούν με τη συνεργασία όλων.   

Την ίδια ώρα ανέφερε ότι η κυπριακή τουριστική βιομηχανία είναι πολύ ανθεκτική. Έδωσε το παράδειγμα της Τυνησίας η οποία το 2011 είχε 2 εκ. τουρίστες, από 7 εκ. το 2010, προσθέτοντας ότι μέχρι στιγμής για το 2013 έχουν επισκεφθεί τη χώρα 6 εκ. τουρίστες.

Ο κ. Rifai μίλησε και για τις προοπτικές του παγκόσμιου τουρισμού, λέγοντας ότι φαίνονται πολύ θετικές.

Τέλος υποσχέθηκε ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού του ΟΗΕ θα κάνει ότι μπορεί για να υποστηρίξει την Κύπρο, καλώντας την ίδια ώρα την Κύπρο να αξιοποιήσει όσο μπορεί και τεχνικά αλλά και πολιτικά το διεθνή οργανισμό ως ένα μέσο μετάδοσης των σωστών μηνυμάτων ανά το παγκόσμιο.

Δειτε Επισης

Και εγένετω Σύνδεσμος Κανονιστικής Συμμόρφωσης Κύπρου(CCA)-Ποια η αποστολή του
Σημαντικές πρωτοβουλίες ΕΚΚ για ενίσχυση του χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού των νέων
Century Travel Group και Goget Retail Microfinance σε μια συνεργασία προς όφελος του Κύπριου ταξιδιώτη
Διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους €360,000 στην ΚΕΠΕΥ MCA Intelifunds από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Ενισχύει τη συνεργασία του με το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας το ΚΕΒΕ
Επιτυχής επαναπιστοποίηση Διεθνών Προτύπων της Kition Ocean Port
Το «Ποδηλατώ για ένα ευρώ με τη Μαρίνα Θεοδώρου 2024» συμπλήρωσε 600 χλμ προσφοράς
Ξεπέρασε κάθε προσδοκία ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού με χρυσό χορηγό τα Holland & Barrett
25 χρόνια για το Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου-Τι έλεγε κατά τα εγκαίνια ο Μιχαλάκης Α. Τριανταφυλλίδης
H γαλλική AXERIA εισέρχεται στην κυπριακή ασφαλιστική αγορά