Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Επιμορφωτικό πρόγραμμα για την εξοικονόμησης ενέργειας

 

Επιμορφωτικό πρόγραμμα με θέμα «Διαχείριση ενέργειας και ευκαιρίες εξοικονόμησης ενέργειας», διοργανώνει το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο σε συνεργασία με το ΕΒΕ Λευκωσίας και τη Μονάδα Ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κέντρου Επιχειρηματικής Στήριξης Κύπρου.
 
Η μείωση του κόστους μπορεί να έχει καταλυτικό ρόλο στη βελτιστοποίηση και ανταγωνιστικότητα της επιχείρησης. Η εφαρμογή λανθασμένων ή ανεπαρκών μέτρων στα θέματα διαχείρισης της ενέργειας, μπορεί να έχει πολύ αρνητικά αποτελέσματα. Γενικά, η ανάγκη για την ευαισθητοποίηση και κατάρτιση των στελεχών στις τεχνικές και μεθόδους διαχείρισης και εξοικονόμησης ενέργειας, είναι πλέον επιβεβλημένη. Επιπρόσθετα, το περιβαλλοντικό όφελος από την εξοικονόμηση ενέργειας είναι πολύ μεγάλο, αφού συμβάλει στη μείωση των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου και την εξοικονόμηση του ορυκτού πλούτου και βοηθά στην επίτευξη των εθνικών στόχων.
 
Μετά την ολοκλήρωση της κατάρτισης οι καταρτιζόμενοι πρέπει να είναι σε θέση να:
• Προωθούν τη δημιουργία ενεργειακής συνείδησης. 
• Εφαρμόζουν συστήματα ενεργειακής διαχείρισης.
• Καταγράφουν και αναλύουν τις διάφορες καταναλώσεις (δείκτες).
• Προτείνουν μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας.
• Εφαρμόζουν πρακτικές εξοικονόμησης ενέργειας. 
• Παρακολουθούν τις εξελίξεις γύρω από το θέμα αυτό. 
 
Το πρόγραμμα, στο οποίο θα διδάξει ο εμπειρογνώμονας Κυριάκος Ματεϊδης, απευθύνεται σε στελέχη επιχειρήσεων, υπεύθυνους συντήρησης, υπεύθυνους παραγωγής, επόπτες γραμμών παραγωγής και υπεύθυνους συστημάτων διαχείρισης. 
 
Το πρόγραμμα θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Hilton Park στη Λευκωσία κι έχει εγκριθεί από την Αρχή Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού Κύπρου. Οι συμμετέχοντες που θα ικανοποιούν τα κριτήρια της Αρχής θα τύχουν της σχετικής επιχορήγησης, ενώ το ΚΕΒΕ θα εφοδιάσει όλους τους συμμετέχοντες με πιστοποιητικό παρακολούθησης. Το δικαίωμα συμμετοχής στο επιμορφωτικό πρόγραμμα είναι €200 συν €36.00 Φ.Π.Α.  Το ύψος της επιχορήγησης της Αρχής Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού καθορίζεται για την περίπτωση των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων στα €133 και στην περίπτωση των Μεγάλων Επιχειρήσεων στα €120. 
 
Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται όπως συμπληρώσουν τη σχετική δήλωση συμμετοχής και να την αποστείλουν στο ΚΕΒΕ, μέχρι την Παρασκευή 14 Iουνίου 2013. Θα γίνουν δεκτές αιτήσεις με σειρά προτεραιότητας. Για περαιτέρω πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τον υπεύθυνο του προγράμματος, Ανώτερο Λειτουργό στο ΚΕΒΕ Χρίστο Ταντελέ, τηλ. 22889840. 
 
 

Δειτε Επισης

Σε τροχιά απογείωσης η γραμμή πλεύσης της κυπριακής ναυτιλίας... Παγκοσμίου φήμης ναυτιλιακό σύμπλεγμα η Κύπρος
Συνεργασία U Travel-Capacitor Partners: Ρεκόρ στις online πωλήσεις των ταξιδιωτικών πακέτων του Tomorrowland
7ο Cyprus HealthCare Conference: Η πορεία προς ισότιμο και καθολικό σύστημα υγείας
Η νέα επιστημονική επιτροπή του ΠΑΣΥΚΑΦ
Φαίδωνας Φαίδωνος: Πάνω από 600 οι φοιτητές ΤΕΠΑΚ στην Πάφο τη νέα χρονιά
Τομείς συνεργασίας συζήτησαν Βαφεάδης και Χατζημανώλη με DP World στο Ντουμπάι
Επιχειρηματικό φόρουμ Κύπρου-Εσθονίας: Προώθηση διμερών συνεργασιών
Οι εποπτικές προτεραιότητες της ΕΚΚ για το 2024-Επικέντρωση σε ΚΕΠΕΥ με διασυνοριακές δραστηριότητες
Εργασιακή ευημερία: Βασικός παράγοντας για τη βιώσιμη επιτυχία των οργανισμών
Ανανέωση διεθνούς διαπίστευσης EFMD για το Πρόγραμμα ΜΒΑ του Πανεπιστημίου Κύπρου