Ένας στρατηγός, μια σύμβουλος και ένας CEO από το Ισραήλ

Το Ισραήλ είναι η πρώτη χώρα στην περιοχή μας που κατάφερε να ανακαλύψει, να εξορύξει και να εκμεταλλευτεί τους υδρογονάνθρακες της. Είναι μια χώρα με σημαντική γεωπολιτική θέση που αναμφισβήτητα επηρεάζει πάρα πολύ την ισορροπία δυνάμεων στην Ανατολική Μεσόγειο. Παράλληλα, αποτελεί ένα σημαντικό μελλοντικό σύμμαχο για την Κύπρο στην προσπάθεια της για ανάπτυξη του κλάδου ενέργειας της και ιδιαίτερα τη βιομηχανία φυσικού αερίου. Η εμπειρογνωμοσύνη της γειτονικής μας χώρας σε θέματα ενέργειας είναι υψηλού επιπέδου και αυτό είναι ο λόγος που τρεις διακεκριμένοι ειδικοί, ένας στρατηγός εν αποστρατεία, μια σύμβουλος και ένας CEO, θα φιλοξενηθούν στην Κύπρο στο πλαίσιο του  2nd Cyprus Natural Gas Conference (www.cyprusgasconference.com), το οποίο διοργανώνεται από την ΙΜΗ το διήμερο 20 και 21 Ιουνίου στο ξενοδοχείο Hilton Park στη Λευκωσία.

Η Gina Cohen, σύμβουλος σε θέματα φυσικού αερίου, με παρουσία στα σημαντικότερα συνέδρια για το θέμα θα μιλήσει τα στάδια ανάπτυξης των αγορών φυσικού αερίου, ένα θέμα που αποκτά ιδιαίτερη σημασία αν αναλογιστεί κανείς σε πόσο πρώιμο στάδιο βρίσκονται οι αγορές που μας περιβάλλουν σε συνδυασμό με τις δυνατότητες ανάπτυξης που παρουσιάζονται. Η κυρία Cohen, μέσα από την παρουσίαση της, θα καταδείξει πως τυχόν αποτυχία στο να κατανοήσει κάποιος την εξέλιξη των αγορών φυσικού αερίου θα οδηγήσει σε λάθος λήψη αποφάσεων και θα κάνει συγκεκριμένη αναφορά στα παραδείγματα του Ισραήλ, της Αιγύπτου και της Κύπρου.

Ο γνωστός, λόγω της συχνής του παρουσίας στην Κύπρο, Dr. Amit Mor, Energy and Environment Economist and Financial Analyst, CEO and Owner, Eco Energy Ltd θα παρουσιάσει τις μελλοντικές γεωπολιτικές προκλήσεις για την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου αναφορικά με την ανάπτυξη του κλάδου του φυσικού αερίου, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην ισορροπία δυνάμεων και πως αυτή ενδεχομένως επηρεάζεται από τις σχέσεις χωρών όπως η Κύπρος, η Τουρκία, το Ισραήλ και ο Λίβανος.

Τέλος, ο στρατηγός εν αποστρατεία Dr. Ephraim Sneh, M.D., Chairman, S. Daniel Abraham Center for Strategic Dialogue, Netanya Academic College, θα παρουσιάσει πως μια χώρα όπως η Κύπρος θα πρέπει να προχωρήσει στο σχεδιασμό και στην εφαρμογή ενός πλάνου που θα εξασφαλίζει την προστασία και την ασφάλεια των επενδύσεων που θα γίνουν στον τόπο μας. Σε μια ιδιαίτερα ταραγμένη περιοχή όπως αυτή της Ανατολικής Μεσογείου, το θέμα αυτό αποκτά εξαιρετική σημασία, αφού αναφερόμαστε σε επενδύσεις πολλών δισεκατομμυρίων.

To συνέδριο οργανώνεται από την ΙΜΗ με ασημένιο χορηγό την J&P. Χορηγοί επικοινωνίας είναι τα περιοδικά INBusiness και Gold, το inbusinessnews.com, Middle East Economic Survey (MEES), European Gas Hub, Interfax Natural Gas Daily, EurOil (Europe Oil and Gas Monitor), Ogilvie Publications, ERPIC, Energypress και CyprusGasNews.
Για περισσότερες πληροφορίες, εγγραφές και κόστος συμμετοχής επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του συνεδρίου στο www.cyprusgasconference ή επικοινωνήστε στο τηλέφωνο: 22505555, φαξ: 22679820, e-mail: events@imh.com.cy


 

Δειτε Επισης

Στο τεύχος Απριλίου του περιοδικού GOLD: Living the American Dream
Fooderloo: Ένα καινοτόμο app που μειώνει το food waste και εξοικονομεί χρήματα στις επιχειρήσεις
Και εγένετω Σύνδεσμος Κανονιστικής Συμμόρφωσης Κύπρου(CCA)-Ποια η αποστολή του
Σημαντικές πρωτοβουλίες ΕΚΚ για ενίσχυση του χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού των νέων
Century Travel Group και Goget Retail Microfinance σε μια συνεργασία προς όφελος του Κύπριου ταξιδιώτη
Διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους €360,000 στην ΚΕΠΕΥ MCA Intelifunds από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Ενισχύει τη συνεργασία του με το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας το ΚΕΒΕ
Επιτυχής επαναπιστοποίηση Διεθνών Προτύπων της Kition Ocean Port
Το «Ποδηλατώ για ένα ευρώ με τη Μαρίνα Θεοδώρου 2024» συμπλήρωσε 600 χλμ προσφοράς
Ξεπέρασε κάθε προσδοκία ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού με χρυσό χορηγό τα Holland & Barrett