Εγκρίθηκε συνεργασία Qantas και Emirates

 

Τη συνεργασία μεταξύ των Qantas και Emirates ενέκρινε ο Υπουργός Μεταφορών της Νέας Ζηλανδίας. Πρόκειται για μια συνεργασία που θα προσφέρει στους πελάτες της Νέας Ζηλανδίας ένα πιο δυνατό δίκτυο προορισμών προς την Αυστραλία, την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή, τη Βόρεια Αφρική και το Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς επίσης προνόμια για τους τακτικούς επιβάτες και παγκόσμιας κλάσης ταξιδιωτικές εμπειρίες.

Η Qantas και η Emirates, σύμφωνα με το Νόμο Πολιτικής Αεροπορίας, κατέθεσαν αίτηση για έγκριση της εταιρικής τους συνεργασίας το Σεπτέμβριο του 2012. 

Χαιρετίζοντας την ανακοίνωση ο πρόεδρος της Emirates Τιμ Κλαρκ (Tim Clark), δήλωσε: «Η συγκεκριμένη απόφαση είναι πραγματικά ανατρεπτική για τον κλάδο των αερομεταφορών, φέρνοντας κοντά δύο από τις καλύτερες εταιρείες στον κόσμο και προσφέροντας ταξιδιωτικές εμπειρίες κορυφαίας ποιότητας». Όπως είπε, το Ντουμπάι αποτελεί παγκόσμιο κόμβο και μέσα από αυτό οι δύο αεροπορικές εταιρείες θα συνδέουν τη Νέα Ζηλανδία με την Ευρώπη, το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Βόρεια Αφρική με μεγαλύτερη ευκολία από ποτέ άλλοτε.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Qantas, Άλαν Τζόις (Alan Joyce) δήλωσε ότι η απόφαση αποτελεί σπουδαία εξέλιξη για τους ταξιδιώτες ανά τον κόσμο και τον τοπικό τουρισμό. «Η απόφαση αυτή σημαίνει ότι οι πελάτες της Νέας Ζηλανδίας μπορούν να επωφεληθούν από τα προνόμια για τους τακτικούς πελάτες και το νέο δίκτυο προορισμών που προκύπτει από τη συνεργασία της Qantas με την Emirates», τόνισε. «Η συνεργασία, ανοίγει επίσης, το δρόμο για την ανάπτυξη του τουρισμού της Νέας Ζηλανδίας, καθώς ταξιδιώτες από όλο το δίκτυο της Qantas και της Emirates, θα μπορούν, πολύ πιο εύκολα να συνδέονται με όλη την Τασμανική περιοχή», πρόσθεσε.

Από το Ντουμπάι, οι επιβάτες μπορούν να συνδεθούν με 65 προορισμούς με μόνο μια ενδιάμεση στάση σε Ευρώπη, Βόρεια Αφρική και Μέση Ανατολή (προϋποθέτει ρυθμιστικές εγκρίσεις). Σχεδόν όλες οι συνδέσεις με την Ευρώπη και οι περισσότερες με τη Βόρεια Αφρική είναι διαθέσιμες εντός 4 ωρών από την προσγείωση στο Ντουμπάι.

Η Emirates πετά δύο φορές την ημέρα για Λάρνακα. Η πτήση EK 107 φτάνει από Ντουμπάι το πρωί, ενώ το απόγευμα η πτήση EK108 φτάνει στη Λάρνακα από τη Μάλτα κατά την πτήση της επιστροφής στο Ντουμπάι.

 

Δειτε Επισης

Σύντομα ο σχεδιασμός για Σχολή Θαλάσσιων Επιστημών ΤΕΠΑΚ στη Λάρνακα
«sCYence Fair 2024»: Με εκατοντάδες χαμόγελα πλημμύρισε η μεγαλύτερη γιορτή της επιστήμης
Οι νικητές των «Stelios Bi - Communal Awards for Business Co-operation 2024»
TELETHON και Κεραυνός Στροβόλου ενώνουν δυνάμεις
16α ΙΝ Business Awards: Ανακοινώνονται την ερχόμενη εβδομάδα οι βραβευθέντες
Στην ΟΕΒ ο Σύνδεσμος Συλλογικότητας Θεατρικών Δημιουργών-Το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο
Στις 16 Μαΐου η ετήσια εκδήλωση «Cisco Experience»
Oι content creators αλλάζουν την όψη της οικονομίας
Με διαδρομές ενθουσιασμού, επιτυχίας και επιδόσεων ο απολογισμός για τον ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Λεμεσού
ΓεΣΥ: Πώς διατηρείται και ενισχύεται η ποιοτική εξυπηρέτηση ασθενών;