EasyJet: Εφαρμογή για τις κάρτες επιβίβασης σε κινητά

 

Η easyJet ξεκίνησε να χρησιμοποιεί δοκιμαστικά κάρτες επιβίβασης μέσω κινητών τηλεφώνων σε πτήσεις που αναχωρούν από έξι αεροδρόμια, του Stansted του Λονδίνου, London Southend, Μάντσεστερ, Εδιμβούργο, Άμστερνταμ και της Νίκαιας. Οι επιβάτες που ταξιδεύουν από τα συγκεκριμένα αεροδρόμια, θα μπορούν να κάνουν check in σε λιγότερο από 10 δευτερόλεπτα, κατεβάζοντας και αποθηκεύοντας τις κάρτες επιβίβασης σε iPhone και Android κινητά τηλέφωνα.
 
Όπως δήλωσε ο Marketing Director της easyJet Peter Duffy αναμένεται να είναι μια δημοφιλής προσθήκη στη λίστα των ήδη βραβευμένων εφαρμογών της εταιρείας. Μετά από επιτυχημένη δοκιμή, η εταιρεία θα συνεργαστεί με όλα τα αεροδρόμια του δικτύου της, προκειμένου να εφαρμοστεί η λειτουργία της εφαρμογής αυτής σε όλο το δίκτυο.
 
Η εφαρμογή είναι σχεδιασμένη, ώστε να είναι απλή και εύκολη στη χρήση, επιτρέποντας στους επιβάτες να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο, καθώς αμέσως παρουσιάζεται «ένδειξη» που τους ενημερώνει εάν έχουν κάνει check- in ή όχι. Μόλις οι κάρτες επιβίβασης «κατέβουν» αποθηκεύονται αυτόματα offline, ώστε να χρειάζεται κάλυψη δικτύου ή wi-fi και να μην υπάρχει χρέωση roaming. Η εφαρμογή έχει επίσης ενσωματωμένη τη δημοφιλής Passbook λειτουργία της Apple, ώστε οι επιβάτες να μπορούν εύκολα να αποθηκεύσουν κάρτες επιβίβασης για νέα ταξίδια, όλες μαζί σε ένα φάκελο.
 
Παράλληλα, η συγκεκριμένη εφαρμογή μπορεί να αναγνωρίσει εάν κάποιος επιβάτης έχει κάνει check-in από υπολογιστή μέσω του easyJet.com και τους επιτρέπει να κατεβάσουν αμέσως την κάρτα επιβίβασης χωρίς να χρειάζεται να ξανά κάνουν check-in. Κάποιος θα μπορεί να «κατεβάσει» τις κάρτες επιβίβασης από 30 ημέρες πριν έως και μέχρι δύο ώρες πριν την αναχώρηση της πτήσης του.
 
Πάνω από 4,5 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν κατεβάσει την εφαρμογή της easyJet για κινητά τηλέφωνα από το λανσάρισμα της στα τέλη του 2011. Η εφαρμογή είναι δωρεάν και είναι κατάλληλη τόσο για iPhone, όσο και για Android κινητά τηλέφωνα, δίνοντας τη δυνατότητα στους επιβάτες να αναζητούν ναύλους και να κλείνουν πτήσεις και πολλά άλλα. Οι πρόσφατες προσθήκες στην εφαρμογή επιτρέπει στους επιβάτες να μπορούν να κλείσουν τη θέση τους, να προσθέσουν αποσκευές, όπως επίσης με ένα «κλικ» να έχουν τη δυνατότητα να διερευνήσουν επιλογές ξενοδοχείων στον προορισμό που τους ενδιαφέρει.
 
Εντός του έτους, η δοκιμή θα επεκταθεί ώστε να συμπεριλαμβάνει και mobile web για να είναι συμβατό με τα Windows Phone 7/8 και Blackberry συσκευές.
 
Η εφαρμογή, που υποστηρίζει επτά γλώσσες σε όλη την Ευρώπη (αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ισπανικά, ιταλικά, ολλανδικά και πορτογαλικά) έχει διακριθεί ως:
 
Best Mobile Application (Travolution Awards 2012)
Best Android Application (Android Pit)
Εφαρμογή του μήνα Απρίλιο 2012 (The Irish Appys)
Most Effective Mobile Application (Effective Mobile Marketing Awards 2012)
Finalist - Best Travel Application (NMA Awards 2012)
Finalist - Most Effective Mobile Travel & Tourism Solution (Effective Mobile Marketing Awards 2012)
 
 Βασικά χαρακτηριστικά της εφαρμογής είναι:
 
- Οι επιβάτες μπορούν να αναζητήσουν και να κλείσουν τα εισιτήριά τους τόσο για τα standard όσο και για τα flexi fare.
- Να προσθέσουν αποσκευές και αθλητικό εξοπλισμό στην κράτηση τους, μέχρι και δύο ώρες πριν από την πτήση τους.
- Να κάνουν αλλαγή γλώσσας/ νομίσματος σε όποια από τις επτά ευρωπαϊκές γλώσσες επιθυμούν. Η εφαρμογή θα αναγνωρίσει την προεπιλεγμένη γλώσσα του τηλεφώνου.
- Να ελέγχουν την κατάσταση της πτήσης από αφίξεις, αναχωρήσεις ή από τον αριθμό της πτήσης, ενημερώνοντας την πραγματική ή την προβλεπόμενη ώρα της πτήσης. 
- Να διαχειριστούν τις κρατήσεις τους για τυχόν αλλαγή ή κράτηση πτήσεων ή να προσθέσουν πληροφορίες APIS.
- Να αλλάζουν τις κρατήσεις τους ή να κάνουν τη διαδικασία επιστροφής/ μεταφοράς χρημάτων, ιδιαίτερα χρήσιμο σε περιόδους απεργίας. 
 
Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη για να «κατέβει» δωρεάν μέσω των iTunes App Store & Google Play Android store.
 
 

Δειτε Επισης

Και εγένετω Σύνδεσμος Κανονιστικής Συμμόρφωσης Κύπρου(CCA)-Ποια η αποστολή του
Σημαντικές πρωτοβουλίες ΕΚΚ για ενίσχυση του χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού των νέων
Century Travel Group και Goget Retail Microfinance σε μια συνεργασία προς όφελος του Κύπριου ταξιδιώτη
Διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους €360,000 στην ΚΕΠΕΥ MCA Intelifunds από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Ενισχύει τη συνεργασία του με το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας το ΚΕΒΕ
Επιτυχής επαναπιστοποίηση Διεθνών Προτύπων της Kition Ocean Port
Το «Ποδηλατώ για ένα ευρώ με τη Μαρίνα Θεοδώρου 2024» συμπλήρωσε 600 χλμ προσφοράς
Ξεπέρασε κάθε προσδοκία ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού με χρυσό χορηγό τα Holland & Barrett
25 χρόνια για το Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου-Τι έλεγε κατά τα εγκαίνια ο Μιχαλάκης Α. Τριανταφυλλίδης
H γαλλική AXERIA εισέρχεται στην κυπριακή ασφαλιστική αγορά