Δικηγορικές καταγγελίες για το Τμ. Εφόρου Εταιρειών

Ο κόμπος έφτασε στο κτένι για τη δικηγόρο Μελίνα Πύργου του από το ομώνυμο δικηγορικό γραφείο σε σχέση με την κατάσταση στο Τμήμα Εφόρου Εταιρειών.

Η κ. Πύργου με επιστολή της προς τον υπουργό Εμπορίου τον καλεί να δώσει περισσότερη σημασία στη συγκεκριμένο Τμήμα το οποίο όλοι παραδέχονται πως είναι υψίστης σημασίας για την κυπριακή οικονομία.
Τον καλεί να διεξάγει έρευνα στο Τμήμα σε σχέση με τη διεκπεραίωση των εργασιών επειδή η καθυστέρηση που παρατηρείται είναι πέραν της εύλογης και σε πολλές περιπτώσεις αδικαιολόγητη. Ειδικά αν ληφθεί υπόψη το γεγονός ότι καταβάλλονται τέλη επίσπευσης για την εξασφάλιση εγγράφων.

Η κ. Πύργου καλεί τον αρμόδιο υπουργό να ελέγξει κατά πόσο εφαρμόζεται η σειρά κατάθεσης εγγράφων ή κατά πόσο εξυπηρετούνται χαριστικά και επανειλημμένα συγκεκριμένα γραφεία και άτομα.

«Αν λάβετε ένα δείγμα εταιρειών τους τελευταίους έξι μήνες ίσως να διαφανεί γιατί τα έγγραφα κάποιων γίνονται άμεσα και άλλων καθυστερούν για πάνω από ένα μήνα», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια χαρακτηρίζει γελοία την ώρα αναμονής στα Ταμεία, εξηγώντας πως το κάθε δικηγορικό γραφείο αναγκάζεται να έχει άτομο στο συγκεκριμένο τμήμα από τις 8 το πρωί μέχρι τις 2.30 το μεσημέρι. Η καθυστέρηση είναι ακόμα πιο μεγάλη ειδικά αν πρόκειται να κατατεθεί μεγάλος όγκος εγγράφων.

Καλεί τον υπουργό όπως μειωθεί η γραφειοκρατία στον Έφορο Εταιρειών αφού σημειώνει πως άλλο άτομο εξετάζει τα έγγραφα, άλλο τα τυπώνει και άλλο τα υπογράφει.

Σύμφωνα με την κ. Πύργου, και το διαδικτυακό σύστημα του τμήματος πάσχει τόσο τεχνικά όσα και πρακτικά σε θέματα πληρωμής.

 

Δειτε Επισης

Yo2: Πρωτοπορία στην παγκόσμια σχεδιαστική συνεργασία από την Κύπρο με το «Touch of Dutch»
Νέα πρόεδρος του Συμβουλίου «Φωνή» η Κλέα Χατζηστεφάνου Παπαέλληνα
Ρεκόρ συμμετοχών στον «Γύρο της Πάφου 2024»
ΤΕΠΑΚ: Τον Στρατηγικό Προγραμματισμό Ανάπτυξης παρουσίασε ο Πρύτανης-Οι έξι πυλώνες
Η Ελληνική Τράπεζα μαζί με το Priceless Planet Coalition της Mastercard® γιόρτασαν την Παγκόσμια Ημέρα Γης
Νέα διάλεξη της διαδικτυακής δράσης «Μίλα μου Ιστορικά» του Πολιτιστικού Ιδρύματος Τραπέζης Κύπρου
Ολοκληρώθηκε το «Meet & Greet» μέσω του McDonald’sApp-Οι νικητές γνώρισαν τον Χρήστο Μάστορα
Τρεις εταιρείες στον Εναέριο Λεμεσού διοργανώνουν αιμοδοσία «Ανοιχτή σε Όλους»
«Makers Fair 2024»: Ανοικτό κάλεσμα σε δημιουργούς να συμμετάσχουν
Το μέλλον της λογιστικής: Τι προβλέπουν Deloitte, PwC και KPMG Κύπρου