Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Όλες οι απαντήσεις στο 3rd Nicosia Economic Congress

Το 3rd Nicosia Economic Congress, στις 22 Μαΐου, πλησιάζει και έρχεται για να δώσει απαντήσεις και διευκρινήσεις σε ερωτήματα τα οποία το τελευταίο διάστημα επηρεάζουν και αφορούν όλα τα φάσματα της κυπριακής πραγματικότητας.

Αναγνωρίζοντας την αγωνία που υπάρχει, στο 3rd Nicosia Economic Congress θα παρουσιαστεί το παράδειγμα της Αργεντινής ($104bn debt), μίας χώρας η οποία πέρασε μια δύσκολη περίοδο αναδιοργανώνοντας τις τράπεζες της και το δημόσιο χρέος η οποία εμφανίζει αρκετά κοινά χαρακτηριστικά με την Κύπρο.

Ο Guillermo Nielsen, πρώην υπουργός οικονομικών της Αργεντινής κατά την περίοδο της αναδιοργάνωσης του ιδιωτικού χρέους, ήταν το άτομο το οποίο διαπραγματεύτηκε με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για τους όρους της συμφωνίας που θα επερχόταν, οι οποίοι περιλάμβαναν ένα μεγάλο ποσοστό κουρέματος και περιλάμβανε διαπραγματεύσεις με τράπεζες και επενδυτικά ταμεία από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, Ευρώπη και Ιαπωνία, καθώς και με επενδυτές του λιανικού από την Ιταλία, την Ιαπωνία και την Αργεντινή.

Η παρουσίαση του Guillermo Nielsen θα επικεντρωθεί στην δυνατότητα των χωρών να επιζήσουν ενός προγράμματος προσαρμογής το οποίο έχει επιβληθεί από το ΔΝΤ/Τρόικα, παίρνοντας ως μέτρο σύγκρισης την χώρα η οποία πλήγηκε όσο καμία άλλη από τις συνεχής επιβολές σχεδίων επίλυση της κρίσης, την Αργεντινή.

Ο Dr. Jose Barrionuevo, ακόμα ένας εμπλεκόμενος στην αναδιοργάνωση του χρέους της Αργεντινής, θα αναλωθεί σε θέματα που αφορούν την βιωσιμότητα του κυπριακού χρέους και τις κύριες επιπτώσεις από την αντίδραση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην οικονομική κρίση. Κύρια έμφαση θα δοθεί στις στρατηγικές που πρέπει να εφαρμοστούν από το παρόν σημείο και μετά ούτως ώστε να επανέλθουμε σε τροχιά ανάπτυξης και πλήρης εξόδου από την υφιστάμενη κατάσταση.       

Κύριος Χορηγός:Alpha Bank Cyprus. Χρυσός χορηγός: Deloitte. Οργανωτές: ΣΕΛΚ και περιοδικό Gold. Χορηγοί επικοινωνίας: περιοδικό INBusiness, το inbusinessnews.com, η τηλεόραση Σίγμα και το Sigmalive. Υποστηρικτής: Electra Hotels and Restort. Συντονισμός: ΙΜΗ.

Για περισσότερες πληροφορίες, εγγραφές και κόστος συμμετοχής επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.imh.com.cy ή επικοινωνήστε στο τηλ: 22505555, φαξ: 22 679820, e-mail: events@imh.com.cy

 

Δειτε Επισης

Altius Insurance: Ανανέωσε για 18η συνεχή χρονιά τη συνεργασία της με την ΠΟΕΔ
Μέχρι 31 Μαΐου η υποβολή αιτήσεων για το Κυπριακό Βραβείο Εξαγωγών
PwC Foundation: Γνώσεις σε μαθητές και μαθήτριες για τον χρηματοοικονομικό εγγραμματισμό
Αγκαλιάζουν τα βραβεία δικοινοτικής συνεργασίας του ιδρύματος Στέλιος Χατζηιωάννου
Αντίστροφη μέτρηση για 16α ΙΝ Βusiness Awards-Ολοκληρώνεται στις 4 Απριλίου η διαδικασία ψηφοφορίας
Μήνυμα από Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου και Τρ. Κύπρου για Πορεία Χριστοδούλας-«Να είσαι εκεί»
O Υπουργός Εσωτερικών για το μεταναστευτικό στο Nicosia Economic Congress
Πέραν κάθε προσδοκίας το ενδιαφέρον για το sCYence Fair 2024-Παρατείνονται μέχρι 10 Απριλίου οι εγγραφές
Κέντρο Κοινωνικής Καινοτομίας: Ενημερωτική συνάντηση με λειτουργούς των ΜΜΕ
ECR Case Study: Πρόληψη ελλείψεων και διαθεσιμότητα στο ράφι