Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

ACTA: Ζητά επέκταση της τουριστικής περιόδου μέσω μέτρων

Την άμεση λήψη μέτρων για επιμήκυνση της καλοκαιρινής περιόδου και αύξηση των τουριστικών αφίξεων κατά τη χειμερινή περίοδο, ζητά ο Σύνδεσμος Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κύπρου (ACTA), προσθέτοντας ότι ο τουρισμός δεν πρέπει με κανένα τρόπο να θεωρηθεί ως κάτι το δεδομένο.

Σε σημερινή ανακοίνωση ο ACTA αναφέρει ότι αν και οι μέχρι τώρα κρατήσεις για την καλοκαιρινή περίοδο έχουν ακόμη θετικό πρόσημο, έχει παρουσιαστεί τις τελευταίες μέρες ένα μούδιασμα νέων κρατήσεων, το οποίο είναι φυσιολογικό λόγω των πρόσφατων εξελίξεων.

Ο ACTA αναφέρεται στην ανάγκη να δοθούν κίνητρα στις ξένες μεγάλες αγορές για την επερχόμενη τουριστική περίοδο, προσθέτοντας ότι "οι εμπλεκόμενοι φορείς, πρέπει πάση θυσία να δείξουν ότι δεν μένουν απαθείς και ότι είναι αποφασισμένοι να στηρίξουν έμπρακτα τους συνεργάτες τους στο εξωτερικό σε αυτές τις δύσκολες συγκυρίες".

Αναφέροντας ότι η πείρα μας έχει διδάξει ότι όσο πιο καθυστερημένα λαμβάνονται τα μέτρα τόσο πιο επώδυνα είναι, ο Σύνδεσμος προσθέτει ότι τόσο οι ξενοδόχοι όσο και τα μέλη του είναι σε συνεχή επαφή με τους Διοργανωτές Ταξιδιών του εξωτερικού και έχουν δώσει όλα τα αναγκαία κίνητρα, όπως επίσης και ο Υπουργός Τουρισμού αλλά και τα ανώτερα στελέχη του ΚΟΤ.

Ένα ουσιαστικό μέτρο, σύμφωνα με τον ACTA, από πλευράς του κράτους και της Hermes Airports θα ήταν μια, έστω και σε προσωρινή βάση, δραστική μείωση των χρεώσεων των αεροδρομίων προς τις αεροπορικές εταιρείες.

Προσθέτει ότι είναι μόνιμη και έντονη πεποίθηση όλων των ξένων εταιρειών ότι οι χρεώσεις των αεροδρομίων δεν είναι ανταγωνιστικές σε σύγκριση με άλλους τουριστικούς προορισμούς.

Επίσης, ο ACTA χαιρετίζει την προτροπή του Συνδέσμου Ξενοδόχων προς τα μέλη του να εργοδοτήσουν ντόπιο εργατικό δυναμικό, αναφέροντας ότι "η ανεργία των συμπατριωτών μας είναι χωρίς αμφιβολία το μεγαλύτερο κοινωνικό πρόβλημα που θα αντιμετωπίσει η Κύπρος αυτούς τους δύσκολους καιρούς" και "αν κερδίσουμε το στοίχημα της ανεργίας λύουμε αυτόματα το μισό πρόβλημα".

Ο Σύνδεσμος εκφράζει επίσης την ανάγκη "όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς πρέπει να επικεντρωθούν στην επιμήκυνση της καλοκαιρινής περιόδου και στην αύξηση των τουριστικών αφίξεων κατά τη χειμερινή περίοδο".

"Ο τουρισμός πρέπει να συνεχίσει να είναι η κύρια πηγή πρωτογενών αλλά και δευτερογενών εσόδων και για το κράτος, αλλά και για πολλές επιχειρήσεις", καταλήγει ο ACTA.

Δειτε Επισης

Αντίστροφη μέτρηση για 16α ΙΝ Βusiness Awards-Ολοκληρώνεται στις 4 Απριλίου η διαδικασία ψηφοφορίας
Μήνυμα από Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου και Τρ. Κύπρου για Πορεία Χριστοδούλας-«Να είσαι εκεί»
O Υπουργός Εσωτερικών για το μεταναστευτικό στο Nicosia Economic Congress
Πέραν κάθε προσδοκίας το ενδιαφέρον για το sCYence Fair 2024-Παρατείνονται μέχρι 10 Απριλίου οι εγγραφές
Κέντρο Κοινωνικής Καινοτομίας: Ενημερωτική συνάντηση με λειτουργούς των ΜΜΕ
ECR Case Study: Πρόληψη ελλείψεων και διαθεσιμότητα στο ράφι
Σε τροχιά απογείωσης η γραμμή πλεύσης της κυπριακής ναυτιλίας... Παγκοσμίου φήμης ναυτιλιακό σύμπλεγμα η Κύπρος
Συνεργασία U Travel-Capacitor Partners: Ρεκόρ στις online πωλήσεις των ταξιδιωτικών πακέτων του Tomorrowland
7ο Cyprus HealthCare Conference: Η πορεία προς ισότιμο και καθολικό σύστημα υγείας
Η νέα επιστημονική επιτροπή του ΠΑΣΥΚΑΦ