Έκθεση προϊόντων και υπηρεσιών για τη ναυτιλία

 

Για έκτη φορά πραγματοποιείται στην Κύπρο η εξειδικευμένη Διεθνής Έκθεση Τεχνικών Προϊόντων και Υπηρεσιών «East Med Marine Exhibition». Στόχος της έκθεσης είναι να ενισχύσει την Κύπρο ως έναν από τους μεγαλύτερους εμπορικούς στόλους διεθνώς, που και λόγω της γεωγραφικής της θέσης θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα ναυτιλιακά και εμπορικά κέντρα στο χώρο της Ανατολικής Μεσογείου και ευρύτερα της Μέσης Ανατολής. 
 
Η έκθεση διοργανώνεται από τον όμιλο εταιρειών ΜΙΕ Ltd σε συνεργασία με την εταιρεία Thoosa Events Ltd. O όμιλος διαθέτει μακρά ναυτιλιακή ιστορία με γραφεία στην Κύπρο (συστ. 1989), την Ελλάδα (συστ. 1977), στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Κίνα (συστ. 1999). Θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Grand Resort στη Λεμεσό, στις 11 και 12 Απριλίου 2013 και θα προσφέρει στις Ναυτιλιακές Επιχειρήσεις της Κύπρου και της Ανατολικής Μεσογείου την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τις τελευταίες εξελίξεις στο τομέα του Τεχνικού Εξοπλισμού Πλοίων, Συστημάτων Ασφάλειας, Αυτοματισμού, Πλοήγησης και Επικοινωνίας, Δεξαμενισμού και Επισκευής Πλοίων και εξειδικευμένων προϊόντων όπως, χημικά, λιπαντικά, καύσιμα, χρώματα και άλλα. 
 
Για ακόμη μία φορά, η έκθεση αναμένεται να προκαλέσει μεγάλο ενδιαφέρον,  όχι μόνο στην Κύπρο, αλλά και διεθνώς, καθώς συμμετέχουν μεγάλες διεθνείς εταιρείες που κατασκευάζουν θαλάσσιο εξοπλισμό όπως, η Βlohm+Voss Industries, ο όμιλος TTS, η Hatlapa Marine Equipment, η Zeppelin Power Systems, ναυπηγεία όπως, Blohm+Voss Repairs, Navantia, ο όμιλος BLRT και άλλες. Επιπλέον, στην έκθεση συμμετέχουν και επαγγελματικοί σύνδεσμοι όπως το Ινστιτούτο Ναυτικών Μηχανικών (IMarEst) και άλλοι. 
 
Η «East Med Marine Exhibition» διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Υπουργού Συγκοινωνιών και Έργων Τάσου Μητσόπουλου και υποστηρίζεται από το  Δήμο Λεμεσού, το Κυπριακό Ναυτιλιακό Επιμελητήριο, το τμήμα Εμπορικής Ναυτιλίας και το Ινστιτούτο Ναυτικών Μηχανικών (IMarEST). Τα εγκαίνια θα τελεστούν την Πέμπτη 11 Απριλίου, στις 4 μ.μ. στο ξενοδοχείο Grand Resort. Η έκθεση θα είναι ανοιχτή για το κοινό και τις δύο μέρες από τις 4 μμ. μέχρι τις 9 μμ. 
 
Επιπλέον, στο πλαίσιο της έκθεσης προγραμματίζονται κοινωνικές εκδηλώσεις όπως, σεμινάρια, παρουσιάσεις, δεξιώσεις κοκτέιλ και μικρό τουρνουά γκολφ, που σκοπό έχουν να δώσουν τη δυνατότητα στους εκθέτες και άλλους ενδιαφερόμενους να ενδυναμώσουν τις επαγγελματικές τους σχέσεις με διευθυντικά στελέχη του τεχνικού και αγοραστικού τομέα, που διεξάγουν εργασίες στην Κύπρο και την Ανατολική Μεσόγειο. 
 

Δειτε Επισης

Nίκος Χριστοδουλίδης: Ορόσημο για τη σύγχρονη ιστορία του Δήμου Λευκωσίας το Κέντρο Αριστείας CYENS
Διάλεξη για τον εργασιακό εκφοβισμό από το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος
Βουλή: Ζητά επαναπροκήρυξη Σχεδίου ρύθμισης οφειλών προσφύγων
Θεσμοθετεί απευθείας διάλογο με το επιχειρείν η Κυβέρνηση-Επιβεβλημένη η ενίσχυση της φήμης της Κύπρου
Αποχωρεί από την ΟΕΒ μετά από 41 χρόνια ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής Κώστας Χριστοφίδης
Εβδομάδα Πυρασφάλειας από CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ και Πυροσβεστική Υπηρεσία για 23η χρονιά
Ενεργή συμμετοχή MUSKITA στον ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Λεμεσού
Συναντήσεις έμπνευσης #ΆκουΤοΣώμαΣου από τον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου
Αντώνης Αντωνίου: Τι χρειάζεται για να υπάρξει ένα βιώσιμο και ελκυστικό επενδυτικό οικοσύστημα
Σταύρος Σταύρου: Ανησυχεί το ΚΕΒΕ...Ο αυξημένος κίνδυνος και πώς μπορούν να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις