Εξειδικευμένα σεμινάρια από την Cafepro Coffee Academy
11:50 - 04 Απριλίου 2013
Ολοκληρώθηκε το πρώτο Σαββατοκύριακο του Μάρτη, η εναρκτήρια σειρά επίσημων σεμιναρίων στην πρώτη ακαδημία καφέ στην Κύπρο, Cafepro Coffee Academy, με εκπαιδευτές τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή Latte Art, Χρήστο Λουκάκη, και τον resident barista της Cafepro Coffee Academy, Μάριο Βαφειάδη. Τα εξειδικευμένα σεμινάρια απευθύνονταν σε επαγγελματίες baristas και λάτρεις του καφέ και είχαν ως θέμα το Latte Art, την τεχνική για τη δημιουργία περίτεχνων καλλιτεχνημάτων από αφρόγαλα στη επιφάνεια του καφέ: Οπτικό προοίμιο ποιότητας και εγγύηση μοναδικής γευστικής απόλαυσης.
Πραγματοποιήθηκαν τρία σεμινάρια για 18 μόνο (συνολικά) συμμετέχοντες, οι περισσότεροι εκ των οποίων ήταν επαγγελματίες baristas, αλλά και ιδιώτες φανατικοί λάτρεις του καφέ. Το κάθε σεμινάριο διήρκησε τέσσερις ώρες, όπου κατόπιν μιας σύντομης εισαγωγής στον espresso και ειδικότερα στον espresso illy και τη διαδικασία που προηγείται της δημιουργίας ενός σωστού καφέ, οι εκπαιδευόμενοι προχώρησαν στις αρχές του Latte Art και ακολούθως σε πρακτική εξάσκηση. Κατά την πρακτική οι εκπαιδευόμενοι είχαν την ευκαιρία να εξασκήσουν την τεχνική τους στο Latte Art μαζί με τον κ. Λουκάκη, κάτω από το αυστηρό βλέμμα, αλλά τη φιλική και υπομονετική καθοδήγηση του οποίου έκαναν επανειλημμένες προσπάθειες μέχρι να πετύχουν το τέλειο φλιτζάνι καφέ με πανέμορφα σχέδια Latte Art. Οι εκπαιδευόμενοι, με την ολοκλήρωση κάθε σεμιναρίου, μαζί με το δίπλωμα συμμετοχής τους, έλαβαν και ένα ξεχωριστό δώρο από την Cafepro Ltd: Μια συσκευή AeroPress, η οποία έφερε επανάσταση στον τρόπο, αλλά και την ποιότητα παρασκευής καφέ φίλτρου καθώς, απλά και πανεύκολα, προσφέρει απόλυτο έλεγχο της πίεσης παρασκευής του καφέ προσαρμόζοντας το τελικό αποτέλεσμα στις ακριβείς προτιμήσεις του χρήστη, μεγιστοποιώντας έτσι την γευστική του απόλαυση.
Η ακαδημία Cafepro Coffee Academy δημιουργήθηκε από την Cafepro Ltd, αποκλειστικό αντιπρόσωπο των προϊόντων illycaffè spa (του παγκοσμίως γνωστού Ιταλικού καφέ illy espresso). Σκοπός της ακαδημίας είναι να βοηθήσει επαγγελματίες baristas να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους στην τέχνη του καλού καφέ και τους λάτρεις αυτού να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους και μάθουν τα μυστικά του.