Fiduciary: Η Κύπρος παραμένει επιχειρηματικό κέντρο

Η οικονομία της Κύπρου έχει υποστεί σοβαρούς τριγμούς, η αξιοπιστία της ως διεθνές επιχειρηματικό κέντρο έχει πληγεί σημαντικά, ενώ παράλληλα ο τραπεζικός κλάδος δεν θα είναι ποτέ ο ίδιος, θεωρεί ο Cyprus Fiduciary Association.

Ο οργανισμός αναφέρει ότι παρόλα τα κακώς κείμενα των τελευταίων ημερών η Κύπρος ήταν και παραμένει το κύριο επιχειρηματικό κέντρο για επενδύσεις μεταξύ της Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής. Ακόμη και με ένα εταιρικό φορολογικό συντελεστή του 12,5% η χώρα θα συνεχίσει να έχει έναν από τους χαμηλότερους φορολογικούς συντελεστές στην Ευρώπη, και να είναι ιδιαίτερα ελκυστική για τα ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια, δημόσιες εταιρείες και μεγάλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Τέλος, ο Σύνδεσμος παροτρύνει τον κόσμο να διατηρήσει τη ψυχραιμία του αλλά και την αισιοδοξία του.

Αυτούσια η ανακοίνωση του Cyprus Fiduciary Association:

"Μετά και την τελική συμφωνία μεταξύ Τρόικας και Κυπριακής κυβέρνησης για το πακέτο διάσωσης της χώρας μας, είναι αλήθεια ότι η οικονομία της Κύπρου έχει υποστεί σοβαρούς τριγμούς ενώ η αξιοπιστία της ως διεθνές επιχειρηματικό κέντρο έχει πληγεί σημαντικά. Επιπλέον, ο τραπεζικός μας κλάδος δεν θα είναι ποτέ ο ίδιος.

Παρόλα αυτά, είμαστε αναγκασμένοι  να προχωρήσουμε με βάση τις νέες πραγματικότητες. Πάνω απ'όλα, πρέπει να υπενθυμίσουμεστους εαυτούς μας τα πλεονεκτήματα που έχουμε ως διεθνές επιχειρηματικό κέντρο, και να αρχίσουμε άμεσα να προβάλουμε και να προωθούμε και πάλι τη χώρα μας.

Η Κύπρος ήταν και παραμένει το κύριο επιχειρηματικό κέντρο για επενδύσεις μεταξύ της Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής. Ακόμη και με ένα εταιρικό φορολογικό συντελεστή του 12,5% η Κύπρος θα συνεχίσει να έχει έναν από τους χαμηλότερους φορολογικούς συντελεστές στην Ευρώπη, και να είναι ιδιαίτερα ελκυστική για τα ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια, δημόσιες εταιρείες και μεγάλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Τα παραδοσιακά χαρακτηριστικά γνωρίσματα που έχουν κάνει την Κύπρο ένα ελκυστικό προορισμό παραμένουν ουσιαστικά αμετάβλητα. Μεταξύ άλλων, η Κύπρος έχει σε ισχύ 47διακρατικές συμφωνίες αποφυγής διπλής φορολογίας, οι επιχειρήσεις απολαμβάνουν πλήρη απαλλαγή από συνεισφορές σε κεφαλαιουχικά κέρδη και εισοδήματα από μερίσματα, και δεν υπάρχει παρακράτηση φόρου για μερίσματα, τόκους και δικαιώματα.

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών, οι πληροφορίες που λαμβάνουμε από εταιρείες παροχής διοικητικών υπηρεσιών είναι ότι η πλειοψηφία των πελατών τους που εδρεύουν στην Κύπρο δεν θεωρούν την εγχώρια τραπεζική κρίση ως εμπόδιο για τις επενδύσεις τους στην Κύπρο αλλά και μέσω αυτής, και ότι οι δραστηριότητές τους θα συνεχίσουν ως έχουν. Το τραπεζικό σύστημα της Κύπρου είναι ξεχωριστό από τις εταιρικές δομές που είναι εγγεγραμμένες στη χώρα. Η πρόσφατη αβεβαιότητα που περιβάλλει τον τραπεζικό τομέα δεν έχει επηρεάσει τη ζήτηση για ποιοτικές νομικές και επαγγελματικές υπηρεσίες από τις επιχειρήσεις και τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα για τη δόμηση έργων και άμεσων επενδύσεων μέσω Κυπριακών εταιρειών.

Ως CyprusFiduciaryAssociation, θα θέλαμε να παροτρύνουμε όλους να διατηρήσουν τη ψυχραιμία αλλά και την αισιοδοξία τους, και πιο σημαντικά, να μεταφέρουν αυτό το μήνυμα σε όλους, εντός και εκτός Κύπρου. Κατά πόσο θα επιβιώσουμε, και πόσο γρήγορα θα ανακάμψει η οικονομία μας, αυτό θα εξαρτηθεί από εμάς, και το πώς θα διαχειριστούμε αυτή την κρίση. Από την πλευρά μας, ως Σύνδεσμος εταιρειών παροχής διοικητικών υπηρεσιών, θα είμαστε σε επικοινωνία με την κυβέρνηση, τις ρυθμιστικές αρχές, και άλλους συνδέσμους προκειμένου να συντονίσουμε τις προσπάθειές μας για την αποκατάσταση της εικόνας της χώρας μας ως ένα ποιοτικό και αξιόπιστο διεθνές επιχειρηματικό κέντρο.

Ας εργαστούμε όλοι μαζί για την ανοικοδόμηση των προοπτικών μας για ανάπτυξη."

Δειτε Επισης

Nίκος Χριστοδουλίδης: Ορόσημο για τη σύγχρονη ιστορία του Δήμου Λευκωσίας το Κέντρο Αριστείας CYENS
Διάλεξη για τον εργασιακό εκφοβισμό από το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος
Βουλή: Ζητά επαναπροκήρυξη Σχεδίου ρύθμισης οφειλών προσφύγων
Θεσμοθετεί απευθείας διάλογο με το επιχειρείν η Κυβέρνηση-Επιβεβλημένη η ενίσχυση της φήμης της Κύπρου
Αποχωρεί από την ΟΕΒ μετά από 41 χρόνια ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής Κώστας Χριστοφίδης
Εβδομάδα Πυρασφάλειας από CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ και Πυροσβεστική Υπηρεσία για 23η χρονιά
Ενεργή συμμετοχή MUSKITA στον ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Λεμεσού
Συναντήσεις έμπνευσης #ΆκουΤοΣώμαΣου από τον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου
Αντώνης Αντωνίου: Τι χρειάζεται για να υπάρξει ένα βιώσιμο και ελκυστικό επενδυτικό οικοσύστημα
Σταύρος Σταύρου: Ανησυχεί το ΚΕΒΕ...Ο αυξημένος κίνδυνος και πώς μπορούν να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις