Στρατηγικό deal Etihad με Kenya Airways

Στρατηγική εμπορική συνεργασία με την Kenya Airways, τον εθνικό αερομεταφορέα της Κένυας, υπέγραψε η Etihad Airways, ο εθνικός αερομεταφορέας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Ως μέρος της διμερούς συμφωνίας κοινού κωδικού, η Etihad Airways θα τοποθετήσει τον κωδικό ΕΥ στις πτήσεις της Kenya Airways από το Ναϊρόμπι προς 27 προορισμούς του τοπικού δικτύου της Kenya Airways στην Αφρική. Αντίστοιχα, η Kenya Airways θα τοποθετήσει τον κωδικό KQ στις καθημερινές πτήσεις της Etihad Airways από το Ναϊρόμπι προς το Άμπου Ντάμπι και με την επιφύλαξη ρυθμιστικών εγκρίσεων, σε επιπλέον 32 προορισμούς στο παγκόσμιο δίκτυο της Etihad Airways.

Το καλοκαίρι του 2013 η Kenya Airways θα ξεκινήσει τρία δρομολόγια εβδομαδιαίως μεταξύ του Ναϊρόμπι και του Άμπου Ντάμπι. Έτσι, οι επιβάτες θα απολαμβάνουν βελτιωμένες διασυνδέσεις και θα έχουν περισσότερες επιλογές.

Η συμφωνία ανοίγει το δρόμο για διεύρυνση συνεργασίας μεταξύ των δύο αεροπορικών για την κοινή παροχή υπηρεσιών εδάφους, εκπαίδευσης, εμπορευματικών υπηρεσιών, καθώς και συντηρήσεις ρουτίνας ή πιο εξειδικευμένες. 

Η νέα συμφωνία κοινού κωδικού με την Kenya Airways θα συμπληρώσει το υπάρχον προγραμματισμένο δρομολόγιο της Etihad Airways μεταξύ του Ναϊρόμπι και του Άμπου Ντάμπι, που παρέχει στους επιβάτες ανά τέσσερις ώρες συνδέσεις από τον κόμβο της αεροπορικής στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, προς τη Βόρεια Ασία, τη Νοτιοανατολική Ασία, την Ινδική χερσόνησο και την Αυστραλία.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο και γενικό διευθυντή της Etihad Airways James Hogan, η συμφωνία αυτή συνάδει με τη στρατηγική σύναψης συμμαχιών με αεροπορικές εταιρείες σε όλο τον κόσμο, ώστε να ενισχυθεί το δίκτυο και η παρουσία τους. «Η συμφωνία αυτή θα επιτρέψει στις δύο αεροπορικές εταιρείες να ωφεληθούν με εξοικονόμηση κόστους που θα επιτευχθεί μέσω συνεργειών και οικονομιών κλίμακος», τόνισε. Ανέφερε ότι το 2012 ξεκινήσαμε νέα δρομολόγια στην Τρίπολη, το Ναϊρόμπι και το Λάγκος, και τα τελευταία πέντε χρόνια έχουμε υπερδιπλασιάσει τα δρομολόγια μας στην Αφρική, συμβαδίζοντας με την αύξουσα σπουδαιότητα της ηπείρου.


Από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος και γενικός διευθυντής της Kenya Airways Dr. Titus Naikuni, τόνισε ότι η νέα συνεργασία κοινού κωδικού με την Etihad Airways αποτελεί σημαντική ενίσχυση του παγκοσμίου δικτύου των δύο αεροπορικών εταιρειών, παρέχοντας περισσότερες επιλογές σε όλους τους επιβάτες.
Μετά τη συμφωνία κοινού κωδικού με τη Kenya Airways οι συνεργάτες κοινού κωδικού της Etihad Airways ανέρχονται σε 42, δημιουργώντας συνδυαστικά ένα δίκτυο 349 προορισμών, περισσότερων από κάθε άλλο αερομεταφορέα της Μέσης Ανατολής.


 

Δειτε Επισης

Καρδιοχειρουργοί του Mediterranean Hospital παρακολούθησαν διάλεξη του διακεκριμένου καθηγητή Claus Preusse
Άνευ ανθυποψηφίου συνεχίζει στη θέση του γενικού γραμματέα της ΠΑΣΥΔΥ ο Στρατής Ματθαίου
Η Golden Gallery by Kapatays δίπλα στα Μωρά Θαύματα
Εκδήλωση Ασφάλειας και Υγείας 2024: «Δεν υπάρχει άλλος χρόνος-Εξασφαλίζουμε υγιή και ασφαλή εργασία τώρα»
Η New Deal και η Rakuten Viber λανσάρουν επίσημη συνεργασία για την αγορά της Κύπρου
Η 1η ΕΜΟΔΕ του Πυροσβεστικού Σώματος Ελλάδος εκπαιδεύει Εθελοντές του SupportCY
Μαρία Δημητρίου: Η δύναμη της τηλεόρασης
Πώς η τεχνολογία μεταμορφώνει τον ιατρικό τομέα
Coca-Cola HBC Κύπρου: Στηρίζει με πράξεις αγάπης και φροντίδας, τη δράση «Πακέτα Αγάπης» του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού
CyEmployers: Διασύνδεση δεξιοτήτων που αποκτούνται από την Ανώτερη Εκπαίδευση με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας