Παρουσιάστηκαν νέες νομοθεσίες για ξένες δραστηριότητες

Τη νέα νομοθεσία Ν.196(I)/2012, που διέπει την παροχή Διοικητικών Υπηρεσιών σε εταιρείες ξένων δραστηριοτήτων, παρουσίασε πρόσφατα, ο Cyprus Fiduciary Association, στο ξενοδοχείο Holiday Inn στη Λευκωσία.

Παρουσιάστηκε επίσης, η Οδηγία ΟΔ144-2007-08 του 2012 της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, με την οποία θα πρέπει να συμμορφωθούν όσοι διέπονται από τη Νομοθεσία. Παρούσα στην εκδήλωση ήταν η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς δια των εκπροσώπων της, Εύα Ιωάννου και Ειρήνη Σπύρου. Στην παρουσίαση παρευρέθηκαν μέλη του Συνδέσμου, καθώς και ένας μεγάλος αριθμός εταιρειών που παρέχουν Διοικητικές Υπηρεσίες. Η παρουσία της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κρίθηκε ιδιαίτερα χρήσιμη, αφού έδωσε την ευκαιρία σε όλους όσους παρευρέθηκαν να υποβάλουν και να αναπτύξουν τις απορίες τους γύρω από τις νέες υποχρεώσεις που θα επωμιστούν.


Η παρουσίαση ξεκίνησε με καλωσόρισμα από τον γενικό διευθυντή του Συνδέσμου Γιώργο Ιουλιανό, ο οποίος τόνισε τους σκοπούς και στόχους του Συνδέσμου. Ακολούθησε η παρουσίαση της νομοθεσίας από την Head of International Trust Department της Totalserve Management Ltd και μέλος της επιτροπής Νομικών και Εταιρικών Θεμάτων του Cyprus Fiduciary Association, Έλενα Αργυροπούλου. Ακολούθως, ο Compliance Director της Boudica Trust Co Ltd και μέλος της επιτροπής Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών του Cyprus Fiduciary Association, Κώστας Κωνσταντινίδης, παρουσίασε τα κύρια σημεία που αφορούν την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, καθώς και τις σχετικές απαιτήσεις για τους παρόχους διοικητικών υπηρεσιών, όπως προβλέπονται από την οδηγία της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

 

Δειτε Επισης

Και εγένετω Σύνδεσμος Κανονιστικής Συμμόρφωσης Κύπρου(CCA)-Ποια η αποστολή του
Σημαντικές πρωτοβουλίες ΕΚΚ για ενίσχυση του χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού των νέων
Century Travel Group και Goget Retail Microfinance σε μια συνεργασία προς όφελος του Κύπριου ταξιδιώτη
Διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους €360,000 στην ΚΕΠΕΥ MCA Intelifunds από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Ενισχύει τη συνεργασία του με το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας το ΚΕΒΕ
Επιτυχής επαναπιστοποίηση Διεθνών Προτύπων της Kition Ocean Port
Το «Ποδηλατώ για ένα ευρώ με τη Μαρίνα Θεοδώρου 2024» συμπλήρωσε 600 χλμ προσφοράς
Ξεπέρασε κάθε προσδοκία ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού με χρυσό χορηγό τα Holland & Barrett
25 χρόνια για το Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου-Τι έλεγε κατά τα εγκαίνια ο Μιχαλάκης Α. Τριανταφυλλίδης
H γαλλική AXERIA εισέρχεται στην κυπριακή ασφαλιστική αγορά