Αναγκαία η ανάκαμψη και η αναζήτηση νέων αγορών

Η εκλογή νέας κυβέρνησης και η επικείμενη υπογραφή του Μνημονίου δημιουργούν μια νέα δυναμική για τον τόπο με στόχο τον τερματισμό της αβεβαιότητας και την ανάκτηση της εμπιστοσύνης των αγορών αλλά και των ξένων επενδυτών. Αυτό αναμένεται να δημιουργήσει θετικές προοπτικές για τον κλάδο των υπηρεσιών, που αποτελεί πλέον τη ραχοκοκαλιά της κυπριακής οικονομίας, και ειδικότερα για τους επαγγελματίες που εξυπηρετών ξένους επενδυτές στην Κύπρο. Στο ίδιο μήκος κύματος και με στόχο την ανάδειξη των πλεονεκτημάτων της Κύπρου και την ανάκτηση της θέσης που της αρμόζει σαν κορυφαίο διεθνές επιχειρηματικό κέντρο, η ΙΜΗ και το περιοδικό Gold διοργανώνουν το 5th Cyprus Professional Services Conference, την Τετάρτη 27 Μαρτίου στο ξενοδοχείο Hilton Park στη Λευκωσία. Το συνέδριο αποσκοπεί στην συστράτευση όλων των φορέων, ιδιωτικών και δημοσίων, για ανάκτηση της ανταγωνιστικότητας της Κύπρου σαν διεθνές επιχειρηματικό κέντρο και για αναζήτηση νέων αγορών και συνεπώς νέων πηγών κεφαλαίων.

Διακεκριμένοι ομιλητές από την Κύπρο και το εξωτερικό με παρουσία σε διεθνή συνέδρια θα δώσουν το παρόν τους στο συνέδριο και θα παρουσιάσουν πρακτικά παραδείγματα για το πώς η Κύπρος μπορεί να διατηρήσει και να αναπτύξει την ανταγωνιστικότητά της σαν διεθνές επιχειρηματικό κέντρο. Η συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα “Shall Cyprus Move into a Single Financial Services Authority to Include the Cyprus Securities and Exchange Commission, Central Bank, Companies’ Registry, Insurance Companies Control Service and the Pension Funds Control Service?” θα φιλοξενήσει Κύπριους ειδικούς και συγκεκριμένα τους:
•    Dr. Giorgos Vassiliou, Former President of the Republic of Cyprus, Chief Negotiator for the Accession of Cyprus to the European Union
•    Phidias Pilides, President, Cyprus Chamber of Commerce and Industry
•    Demetra Kalogirou, Chairwoman, Cyprus Securities and Exchange Commission
•    Christodoulos E. Angastiniotis, Chairman, Cyprus Investment Promotion Agency
•    Theodoros Parperis, President, Institute of Certified Public Accountants of Cyprus (ICPAC)

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η ενότητα για νέες αγορές (Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ηνωμένες Πολιτείες, Ινδία και Πολωνία στις οποίες θα πρέπει να στοχεύσουν οι επαγγελματίες του κλάδου και στην οποία θα μιλήσουν αντίστοιχα οι:
•    Samer Qudah, Partner and Regional Head of Corporate Structuring, Al
•    Tamimi & Co., UAE
•    Suzanne Reisman, Founder, The Law Offices of Suzanne Reisman, London and New York
•    Deepak N. Lalwani OBE, Director, India Lalcap Ltd, London
•    Patrycia Gozdziowska, Partner, Tax Advisor, SSW Law Fim, Poland

Το συνέδριο απευθύνεται σε ελεγκτικούς οίκους, δικηγορικά γραφεία, fiduciary services firms, τράπεζες, οικονομικούς οργανισμούς και κυβερνητικά τμήματα.

Το συνέδριο οργανώνεται από την εταιρεία ΙΜΗ και το περιοδικό Gold με χορηγούς την Ελληνική Τράπεζα και τη Fileminders. Υποστηρικτής του συνεδρίου είναι η εταιρεία Electra Hotels και xορηγός επικοινωνίας του είναι το InBusinessNews.com και το περιοδικό IN Business. Για περισσότερες πληροφορίες, εγγραφές και κόστος συμμετοχής επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.imh.com.cy ή επικοινωνήστε στο τηλ: 22505555, φαξ: 22 679820, e-mail: events@imh.com.cy

 

Δειτε Επισης

Στις 18 Ιουνίου το 7ο Παγκύπριο Συνέδριο Γάλακτος, Γεωργίας και Κτηνοτροφίας
Στην Κίνα για σειρά συναντήσεων και την... βάφτιση πλοίου της ΑAL Shipping η Μαρίνα Χατζημανώλη
Παρουσία Σκουρίδη η συμμετοχή Πανεπιστημίου Νεάπολις στον 47ο Διεθνή Διαγωνισμό ICPC
Yo2: Πρωτοπορία στην παγκόσμια σχεδιαστική συνεργασία από την Κύπρο με το «Touch of Dutch»
Από πού αντλεί τουρίστες η Κύπρος-Οι κύριες αγορές, οι ανακατατάξεις και το... Ισραήλ
ΟΕΒ: Η γενική συνέλευση, οι προκλήσεις για το επιχειρείν και η σημασία της συνεργασίας με το ΚΕΒΕ
DORA: Ο κανονισμός που έρχεται να θωρακίσει τράπεζες, fintech και επενδυτικές από κυβερνοαπειλές
Νέα πρόεδρος του Συμβουλίου «Φωνή» η Κλέα Χατζηστεφάνου Παπαέλληνα
Paul Sies: Μετά την αποχώρηση από Cyprus Airways, αναλαμβάνει CEO στην Journey Mentor
Ανοίγει ο δρόμος για απασχόληση ξένων εργαζομένων-Συμφωνούν οι κοινωνικοί εταίροι με πρόταση Παναγιώτου