FT: Επί πληρωμή οι συναντήσεις με CEO τραπεζών

Έως και 20.000 δολ. χρεώνουν οι επενδυτικές τράπεζες για μία ωριαία συνάντηση με το διευθύνοντα σύμβουλό τους, πολλές φορές χωρίς ο ίδιος καν να το γνωρίζει. Η αποκάλυψη γίνεται από τους Financial Times την ίδια ώρα που στη Γηραιά Ήπειρο κλιμακώνεται η συζήτηση για τα πλαφόν στα μπόνους των τραπεζιτών.

«Θεωρούμε ότι αυτές οι πληρωμές είναι απολύτως απαράδεκτες» δήλωσε ο Ρίτσαρντ Ντέιβις, σύμβουλος επενδυτικών σχέσεων, συμπληρώνοντας ότι συνήθως η ταρίφα ανέρχεται στα 20.000 δολάρια την ώρα για μία συνάντηση με το διευθύνοντα σύμβουλο μίας τράπεζας και στα 15.000 δολ. για ένα ραντεβού με τον οικονομικό διευθυντή.

Το δημοσίευμα των Financial Times αναφέρει πάντως ότι η πρακτική αυτή είναι συνηθισμένη, όχι μόνο στην Ευρώπη, αλλά επίσης στις ΗΠΑ και την Ασία.

«Τα ποσά που ακούω είναι ορισμένες φορές τρομακτικά» δηλώνει και ο υπεύθυνος εταιρικών σχέσεων εταιρείας που περιλαμβάνεται στον FTSE 100.

Ποιος πληρώνει; Συνήθως τα hedge funds που ζητούν πρόσβαση στην ανώτατη διοίκηση των επενδυτικών τραπεζών καταβάλλοντας τις σχετικές αμοιβές στους prime broker της τράπεζας. Πέραν αυτών όμως, υπάρχουν και ηπιότερες αμοιβές που δίνονται σε μορφή προμηθειών από απλούς διαχειριστές κεφαλαίων για μία συνάντηση με το CEO μεγάλης τράπεζας. Σύμφωνα με τα στοιχεία της CA Cheuvreux, το ένα τέταρτο των διαχειριστών κεφαλαίων σε ΗΠΑ και Βρετανία προσανατολίζουν το ήμισυ των κεφαλαίων που διαθέτουν για προμήθειες σε … δαπάνες εταιρικής πρόσβασης.

από euro2day

Δειτε Επισης

Στο τεύχος Απριλίου του περιοδικού GOLD: Living the American Dream
Fooderloo: Ένα καινοτόμο app που μειώνει το food waste και εξοικονομεί χρήματα στις επιχειρήσεις
Και εγένετω Σύνδεσμος Κανονιστικής Συμμόρφωσης Κύπρου(CCA)-Ποια η αποστολή του
Σημαντικές πρωτοβουλίες ΕΚΚ για ενίσχυση του χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού των νέων
Century Travel Group και Goget Retail Microfinance σε μια συνεργασία προς όφελος του Κύπριου ταξιδιώτη
Διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους €360,000 στην ΚΕΠΕΥ MCA Intelifunds από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Ενισχύει τη συνεργασία του με το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας το ΚΕΒΕ
Επιτυχής επαναπιστοποίηση Διεθνών Προτύπων της Kition Ocean Port
Το «Ποδηλατώ για ένα ευρώ με τη Μαρίνα Θεοδώρου 2024» συμπλήρωσε 600 χλμ προσφοράς
Ξεπέρασε κάθε προσδοκία ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού με χρυσό χορηγό τα Holland & Barrett