Η πρώτη Ακαδημία CafePro στην Κύπρο

Την πρώτη ακαδημία καφέ στην Κύπρο δημιούργησε η εταιρεία CafePro Ltd, αποκλειστικός αντιπρόσωπος των προϊόντων illy caffè spa (του ιταλικού καφέ illy espresso). Τα εγκαίνια της Cafepro Coffee Academy θα τελεστούν την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου, από τον Ιταλό πρέσβη στην Κύπρο Guido Cerboni και τον παγκόσμιο πρωταθλητή Latte Art 2011 Χρήστο Λουκάκη.

Στόχος της Cafepro Coffee Academy είναι μέσα από την πραγματοποίηση εκπαιδευτικών σεμιναρίων, που θα γίνονται σε τακτική βάση πάνω σε ποικίλα θέματα του καφέ, να βελτιώσει το επίπεδο των baristas στην Κύπρο με την ενίσχυση της τεχνογνωσίας τους στην τέχνη του καλού καφέ και κατ’ επέκταση της δυνατότητας του καταναλωτή να απολαμβάνει αυτό που πραγματικά επιζητεί κι αξίζει. Βασική επιδίωξη είναι να δοθεί μια νέα διάσταση στον καλό καφέ, προάγοντας την εκπαίδευση στο χώρο και την ανάδειξη της τεχνογνωσίας που χρειάζεται για τη δημιουργία του τέλειου φλιτζανιού καφέ, καθώς και τη σημαντικότητα του να χρησιμοποιείται ποιοτικά ανώτερη πρώτη ύλη, όπως είναι ο καφές illy.

Απευθύνεται σε επαγγελματίες baristas, οι οποίοι θέλουν να ενισχύσουν τις δεξιοτεχνίες τους στην τέχνη του καλού καφέ, αλλά και αφοσιωμένους λάτρεις του καφέ, οι οποίοι θέλουν να μάθουν μυστικά που να τους βοηθήσουν να απολαμβάνουν τον καλό καφέ στο σπίτι.

Η Ακαδημία φέρει το σλόγκαν «η μέρα που ο επαγγελματισμός, η κουλτούρα και η τεχνογνωσία αποκτούν γεύση!». Τα σεμινάρια θα διδάσκονται από την πεπειραμένη ομάδα της CafePro που αποτελείται από άτομα με εξειδίκευση σε latte art, barista work και άλλα, ενώ ανά τακτά διαστήματα η CafePro Coffee Academy θα φέρνει διεθνούς φήμης και καταξίωσης άτομα στο χώρο του καφέ για να διδάξουν. Μέχρι τώρα έχει διδάξει ο Darko Cuturic, barista trainer του Universita del Caffe της Illy. Αρχή των σεμιναρίων την Τετάρτη, θα γίνει με τον παγκόσμιο πρωταθλητή Latte Art 2011 Χρήστο Λουκάκη, ο οποίος θα διδάξει στις 28 Φεβρουαρίου και την 1η Μαρτίου. Συγκεκριμένα, θα μοιραστεί την τεχνογνωσία του, το σωστό τρόπο και τις κατάλληλες κινήσεις που πρέπει να κάνει ένας barista προκειμένου να φτιάξει σωστό cappuccino με περίτεχνα σχέδια Latte Art.

Η CafePro Coffee Academy βρίσκεται στην Κρήτης 4Α στη Λευκωσία, ενώ τακτικές ενημερώσεις σχετικά με την ακαδημία και τα σεμινάρια γίνονται στη σελίδα facebook της CafePro Ltd (https://www.facebook.com/CafeproLtd).


 

Δειτε Επισης

Στο τεύχος Απριλίου του περιοδικού GOLD: Living the American Dream
Fooderloo: Ένα καινοτόμο app που μειώνει το food waste και εξοικονομεί χρήματα στις επιχειρήσεις
Και εγένετω Σύνδεσμος Κανονιστικής Συμμόρφωσης Κύπρου(CCA)-Ποια η αποστολή του
Σημαντικές πρωτοβουλίες ΕΚΚ για ενίσχυση του χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού των νέων
Century Travel Group και Goget Retail Microfinance σε μια συνεργασία προς όφελος του Κύπριου ταξιδιώτη
Διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους €360,000 στην ΚΕΠΕΥ MCA Intelifunds από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Ενισχύει τη συνεργασία του με το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας το ΚΕΒΕ
Επιτυχής επαναπιστοποίηση Διεθνών Προτύπων της Kition Ocean Port
Το «Ποδηλατώ για ένα ευρώ με τη Μαρίνα Θεοδώρου 2024» συμπλήρωσε 600 χλμ προσφοράς
Ξεπέρασε κάθε προσδοκία ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού με χρυσό χορηγό τα Holland & Barrett