Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Πίσω στα θρανία οι οδηγοί ταξί

Τις εκπαιδευτικές ανάγκες των οδηγών ταξί στοχεύει να καλύψει το ευρωπαϊκό έργο ‘Taxistars’ με καινοτόμο εκπαιδευτικό υλικό που θα βασίζεται στις δυνατότητες που προσφέρουν οι Τεχνολογίες Πληροφοριών και Επικοινωνίας.

Ο ρόλος των οδηγών ταξί στο ευρωπαϊκό αστικό και ημιαστικό περιβάλλον θεωρείται κεντρικής σημασίας, καθώς το ταξί αποτελεί ένα γρήγορο και ευέλικτο μεταφορικό μέσο που διευκολύνει τις καθημερινές μετακινήσεις εκατομμυρίων πολιτών. Ο κλάδος χαρακτηρίζεται από έντονη πολυμορφία, ενώ ο οδηγός ταξί είναι ένας επαγγελματίας που εργάζεται κάτω από δύσκολες συνθήκες και με απαιτητικό ωράριο. Στις καθημερινές τους βάρδιες οι οδηγοί ταξί έρχονται αντιμέτωποι με ιδιόμορφες καταστάσεις που σχετίζονται με θέματα όπως αυτά της ατομικής, επαγγελματικής και οδικής ασφάλειας, επείγοντα περιστατικά και θέματα εγκληματικότητας, ενώ οι ίδιοι καλούνται να ανταποκριθούν ως οδηγοί οχημάτων δημόσιας χρήσης σε θέματα όπως αυτά της ορθής συμπεριφοράς στα οδικά δίκτυα των πόλεων, αλλά και της προστασίας του περιβάλλοντος. Πρόκειται λοιπόν για ένα επάγγελμα που απαιτεί γνώσεις και δεξιότητες, ώστε αυτοί που το ασκούν να είναι σε θέση να ανταποκριθούν σε αυτές τις προκλήσεις.

Στόχος του ευρωπαϊκού έργου ‘Taxistars’ είναι να συνεισφέρει στη βελτίωση των υπηρεσιών εκπαίδευσης και κατάρτισης στον χώρο του επαγγελματικού ταξί, εξασφαλίζοντας υψηλότερη ποιότητα υπηρεσιών από τους επαγγελματίες οδηγούς, καθώς και καλύτερα πρότυπα ασφάλειας, αποτελεσματικότητας και ανταγωνιστικότητας για ολόκληρο τον κλάδο.

Το έργο ‘Taxistars’ είναι μια τριετής πρωτοβουλία που υλοποιείται από 9 εταίρους με εξειδικευμένη γνώση και εμπειρία σε 8 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Αυστρία, Βέλγιο, Γερμανία, Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία, Κύπρο και Φινλανδία). Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Πρόγραμμα Δια Βίου Μάθησης, Leonardo da Vinci). Η 1η συνάντηση της κοινοπραξίας του έργου διοργανώθηκε από τον συντονιστή του έργου «Μίλητος Αναδυόμενες Τεχνολογίες & Υπηρεσίες, στην Αθήνα, στις 22 & 23 Νοεμβρίου 2012.

 

Δειτε Επισης

PwC Foundation: Γνώσεις σε μαθητές και μαθήτριες για τον χρηματοοικονομικό εγγραμματισμό
Αγκαλιάζουν τα βραβεία δικοινοτικής συνεργασίας του ιδρύματος Στέλιος Χατζηιωάννου
Αντίστροφη μέτρηση για 16α ΙΝ Βusiness Awards-Ολοκληρώνεται στις 4 Απριλίου η διαδικασία ψηφοφορίας
Μήνυμα από Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου και Τρ. Κύπρου για Πορεία Χριστοδούλας-«Να είσαι εκεί»
O Υπουργός Εσωτερικών για το μεταναστευτικό στο Nicosia Economic Congress
Πέραν κάθε προσδοκίας το ενδιαφέρον για το sCYence Fair 2024-Παρατείνονται μέχρι 10 Απριλίου οι εγγραφές
Κέντρο Κοινωνικής Καινοτομίας: Ενημερωτική συνάντηση με λειτουργούς των ΜΜΕ
ECR Case Study: Πρόληψη ελλείψεων και διαθεσιμότητα στο ράφι
Σε τροχιά απογείωσης η γραμμή πλεύσης της κυπριακής ναυτιλίας... Παγκοσμίου φήμης ναυτιλιακό σύμπλεγμα η Κύπρος
Συνεργασία U Travel-Capacitor Partners: Ρεκόρ στις online πωλήσεις των ταξιδιωτικών πακέτων του Tomorrowland