Ο Συλικιώτης μελετά μείωση στη χονδρική τιμή γάλακτος

INBusinessNews  31/01/2013 12:57
Ο Συλικιώτης μελετά μείωση στη χονδρική τιμή γάλακτος

Ο Συλικιώτης μελετά μείωση στη χονδρική τιμή γάλακτος

INBusinessNews  31/01/2013 12:57

Μείωση της χονδρικής τιμής του γάλακτος μελετά το Υπουργείο Εμπορίου, δήλωσε σήμερα ο αρμόδιος Υπουργός Νεοκλής Συλικιώτης.

Σε δηλώσεις του το πρωί της Πέμπτης, 31 Ιανουαρίου, στο Υπουργείο και απαντώντας σε ερώτηση για το πλαφόν στο γάλα, ο Υπουργός Εμπορίου είπε ότι «είδαμε να γίνονται κινήσεις από τις εταιρείες παστεριωτών, οι οποίοι προσπαθούν να μεταφέρουν όλο το κόστος στις ΜμΕ -στους καταναλωτές δεν μπορούν να το μεταφέρουν λόγω του πλαφόν- και γι’ αυτό μελετούμε τη μείωση της χονδρικής τιμής».

Πρόσθεσε ότι η λιανική τιμή δεν θα αλλάξει. Εξάλλου, συνέχισε, «υπάρχει ομαλότητα μετά την εφαρμογή του διατάγματος», με το οποίο επιβλήθηκε πλαφόν στη χονδρική και λιανική τιμή πώλησης του γάλακτος.

Η παρέμβαση του Υπουργείου λειτούργησε προστατευτικά προς τους καταναλωτές αλλά και τη ντόπια παραγωγή, υπογράμμισε, απευθύνοντας έκκληση προς την οργάνωση των αγελαδοτρόφων και στις εταιρείες παστεριωτών «να το λάβουν αυτό υπόψη τους και για την προστασία της ντόπιας παραγωγής, γιατί φυσιολογικά υπάρχει στροφή από τους καταναλωτές σε εισαγόμενο γάλα».

Ο Υπουργός Εμπορίου, απαντώντας σε ερώτηση, διαβεβαίωσε ότι το Υπουργείο παρακολουθεί συνεχώς τις τιμές των καυσίμων με το παρατηρητήριο τιμών και προβαίνει σε δημοσιοποίηση των παρατηρήσεών του για όλα τα προϊόντα, προστατεύοντας έτσι τον καταναλωτή και δημιουργώντας συνθήκες σωστού ανταγωνισμού μέσα στην αγορά.

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας