Ο ΚΟΤ συμμετέχει στο πρόγραμμα ECOTOUR

Στη συντονιστική συνάντηση των εταίρων του προγράμματος “ECOTOUR”, που έγινε στην Ισπανία και το οποίο συγχρηματοδοτείται από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Leonardo da Vinci, συμμετείχε πρόσφατα ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού (ΚΟΤ).

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του Οργανισμού, τον ΚΟΤ εκπροσώπησε η Μάρω Καζέπη, Τουριστικός Λειτουργός Α’ – Τμήμα Στρατηγικής, Συντονίστρια του προγράμματος.

Στόχος του προγράμματος είναι η βελτίωση των δεξιοτήτων των εμπλεκόμενων φορέων Οικοτουρισμού σε Κύπρο, Εσθονία, Λιθουανία και Ισπανία, ως επίσης και η ανάπτυξη του Οικοτουρισμού στις συμμετέχουσες χώρες και στην Ευρώπη γενικότερα.

Το πρόγραμμα άρχισε τον Οκτώβριο του 2011 και θα ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβριο του 2013. Στα πλαίσια του προγράμματος θα δημιουργηθούν εργαλεία εκπαίδευσης Οικοτουρισμού σε Κύπρο, Εσθονία, Λιθουανία και Ισπανία.

Το πρόγραμμα ECOTOUR υλοποιείται από κοινοπραξία οκτώ εταίρων από τέσσερεις χώρες της Ευρώπης: την Κύπρο, την Εσθονία, τη Λιθουανία και την Ισπανία. Στην κοινοπραξία περιλαμβάνονται εταίροι τουρισμού, εκπαιδευτικά ιδρύματα και σύμβουλοι επιχειρήσεων, ώστε να υπάρχει μια πολυδιάστατη εμπειρία για την επιτυχή υλοποίηση του έργου.

Η Κύπρος συμμετέχει στο πρόγραμμα με το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, επικεφαλή εταίρο, τον Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού και την εταιρεία X-Panel.

Τα αποτελέσματα του προγράμματος θα μπορούν να αξιοποιηθούν από επιχειρήσεις τουρισμού, σπουδαστές ή κοινότητες της υπαίθρου για την καλύτερη ανάδειξη και πληροφόρηση τουριστών για την τοπική περιβαλλοντική και πολιτιστική κληρονομιά.

Δειτε Επισης

Καρδιοχειρουργοί του Mediterranean Hospital παρακολούθησαν διάλεξη του διακεκριμένου καθηγητή Claus Preusse
Άνευ ανθυποψηφίου συνεχίζει στη θέση του γενικού γραμματέα της ΠΑΣΥΔΥ ο Στρατής Ματθαίου
Η Golden Gallery by Kapatays δίπλα στα Μωρά Θαύματα
Εκδήλωση Ασφάλειας και Υγείας 2024: «Δεν υπάρχει άλλος χρόνος-Εξασφαλίζουμε υγιή και ασφαλή εργασία τώρα»
Η New Deal και η Rakuten Viber λανσάρουν επίσημη συνεργασία για την αγορά της Κύπρου
Η 1η ΕΜΟΔΕ του Πυροσβεστικού Σώματος Ελλάδος εκπαιδεύει Εθελοντές του SupportCY
Μαρία Δημητρίου: Η δύναμη της τηλεόρασης
Πώς η τεχνολογία μεταμορφώνει τον ιατρικό τομέα
Coca-Cola HBC Κύπρου: Στηρίζει με πράξεις αγάπης και φροντίδας, τη δράση «Πακέτα Αγάπης» του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού
CyEmployers: Διασύνδεση δεξιοτήτων που αποκτούνται από την Ανώτερη Εκπαίδευση με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας