Doing Business Report: 36η η Κύπρος

Εκδήλωση κατά τη διάρκεια της οποίας παρουσιάστηκε η Έκθεση της Διεθνούς Τράπεζας «Doing Business Report 2013», πραγματοποίησε ο Κυπριακός Οργανισμός Προώθησης Επενδύσεων (CIPA). Είναι η τέταρτη συνεχόμενη χρονιά που η Κύπρος περιλαμβάνεται στη συγκεκριμένη Έκθεση, μετά από πρωτοβουλία του CIPA, και καταλαμβάνει την 36η θέση παγκοσμίως –μία θέση πιο ψηλά από το 2012 όπου είχε εξασφαλίσει την 37η θέση– και την 16η θέση ανάμεσα στις χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Κύριο έργο της Έκθεσης «Doing Business Report», στην οποία περιλαμβάνονται 185 χώρες, είναι η αξιολόγηση του βαθμού ευκολίας για την έναρξη εργασιών και λειτουργία μίας επιχείρησης σε κάθε χώρα ξεχωριστά. Τα αποτελέσματα της Έκθεσης βασίζονται στη λεπτομερή ανάλυση δεδομένων και πληροφοριών που συλλέγονται με ερωτηματολόγια, τα οποία απαντούν ανταποκριτές του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα στις χώρες που μετέχουν στη διαδικασία. Οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές χρησιμοποιούν αυτή την Έκθεση για να συγκρίνουν το επιχειρηματικό περιβάλλον σε χώρες υποψήφιες για επένδυση.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης αναλύθηκαν σε βάθος τα αποτελέσματα της Έκθεσης, ζητήματα που σχετίζονται με την ανταγωνιστικότητα της Κύπρου έναντι άλλων επενδυτικών προορισμών και τρόποι με τους οποίους τα διάφορα κριτήρια αξιολόγησης επηρεάζουν την κατάταξη της Κύπρου στην Έκθεση.

Τους προσκεκλημένους του CIPA, παράγοντες της οικονομικής ζωής του τόπου οι οποίοι συνεισφέρουν με τις απαντήσεις τους στην αξιολόγηση και κατάταξη της Κύπρου, καλωσόρισε Πρόεδρος του Οργανισμού κ. Χριστόδουλος Ε. Αγκαστινιώτης, και ο Γενικός Διευθυντής του Οργανισμού κ. Χάρης Παπαχαραλάμπους, ενώ την Έκθεση του 2013 παρουσίασε ο Ανώτερος Λειτουργός του CIPA κ. Λευτέρης Σ. Ελευθερίου.

Ακολούθησε συζήτηση την οποία συντόνισε ο Πρόεδρος του Οργανισμού κ. Αγκαστινιώτης, κατά τη διάρκεια της οποίας επισημάνθηκαν αδυναμίες του κυπριακού επιχειρηματικού περιβάλλοντος, αλλά και μέτρα που επιβάλλεται να προωθηθούν για τον εκσυγχρονισμό του.

Μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος του Οργανισμού επισήμανε ότι «Ο CIPA ενεργεί συμβουλευτικά προς την Κυβέρνηση σε θέματα μεταρρυθμίσεων για βελτίωση του επενδυτικού περιβάλλοντος» και διαβεβαίωσε ότι «ο Οργανισμός είναι πρόθυμος να βοηθήσει τους ενδιαφερόμενους φορείς στην προώθηση μεταρρυθμίσεων που εμπίπτουν στη σφαίρα των δικών του αρμοδιοτήτων».
 

Δειτε Επισης

Η πρώτη δικαστική απόφαση στην Κύπρο που επέτρεψε τη λήψη μαρτυρίας μέσω εικονοτηλεδιάσκεψης σε αστική υπόθεση
Σύντομα ο σχεδιασμός για Σχολή Θαλάσσιων Επιστημών ΤΕΠΑΚ στη Λάρνακα
«sCYence Fair 2024»: Με εκατοντάδες χαμόγελα πλημμύρισε η μεγαλύτερη γιορτή της επιστήμης
Οι νικητές των «Stelios Bi-Communal Awards for Business Co-operation 2024»
TELETHON και Κεραυνός Στροβόλου ενώνουν δυνάμεις
16α ΙΝ Business Awards: Ανακοινώνονται την ερχόμενη εβδομάδα οι βραβευθέντες
Στην ΟΕΒ ο Σύνδεσμος Συλλογικότητας Θεατρικών Δημιουργών-Το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο
Στις 16 Μαΐου η ετήσια εκδήλωση «Cisco Experience»
Oι content creators αλλάζουν την όψη της οικονομίας
Με διαδρομές ενθουσιασμού, επιτυχίας και επιδόσεων ο απολογισμός για τον ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Λεμεσού