Διαδικτυακά μαθήματα από τον «Ωρίωνα»

Σειρά διαδικτυακών μαθημάτων για εννιά ξένες γλώσσες ξεκινούν τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών Soeasy® του Εκπαιδευτικού Ομίλου Ωρίωνα. Οι γλώσσες είναι αγγλικά, ισπανικά, γερμανικά, γαλλικά, ιταλικά, ρωσικά, τουρκικά, αραβικά και κινέζικα.

Πρόκειται για μαθήματα που αφορούν σε ενήλικες και θα διεξάγονται από την πλατφόρμα του Ομίλου στο ίντερνετ. Τα μαθήματα θα βιντεοσκοπούνται για να τα ξαναπαρακολουθήσει ο σπουδαστής όσες φορές θέλει (μέσα σε δύο ημέρες). Οι πρώτες γλώσσες με τις οποίες θα ξεκινήσει το πρόγραμμα είναι τα ρωσικά, στις 17 Ιανουαρίου 2013 και τα γερμανικά, στις 31 Ιανουαρίου 2013.


Σε δηλώσεις του στο InBusinessnews.com, ο γενικός διευθυντής του Εκπαιδευτικού Ομίλου Ωρίωνα (So easy, Αρειμάνιο, Win.net) Χρίστος Χρίστου, ανέφερε ότι τα μαθήματα αυτά στα εκπαιδευτήρια της Soeasy Ελλάδος γίνονται εδώ και αρκετά χρόνια για τις ευρωπαϊκές γλώσσες και για  γλώσσες από τρίτες χώρες όπως, αραβικά, τούρκικα και κινέζικα που έχουν χαμηλή ζήτηση κατά εκπαιδευτήριο και οι αποστάσεις είναι μεγάλες. «Στην Κύπρο αρχικά, πραγματοποιήθηκαν μαθήματα photoshop με αυτό τον τρόπο, αλλά για τις ξένες γλώσσες είναι η πρώτη φορά που γίνεται», είπε, τονίζοντας ότι συνήθως διδάσκουν οι καθηγητές από την Ελλάδα, οι οποίοι έχουν την εμπειρία σε αυτού του είδους τα μαθήματα και συνεργάζονται χρόνια με τον Όμιλο Soeasy.

Τα μαθήματα on line εξυπηρετούν περισσότερο τους ενήλικες, οι οποίοι δεν θέλουν να χάνουν χρόνο στις μετακινήσεις από και προς τα φροντιστήρια. «Επιπλέον, επειδή το μάθημα βιντεογραφείται θα μπορούν να το ξαναδούν ακόμα και αν το χάσουν», ανέφερε. Και πρόσθεσε: «Μέχρι τώρα, επέδειξαν ενδιαφέρον για τη ρωσική γλώσσα 13 άτομα, αλλά δεν σημαίνει ότι θα εγγραφούν όλοι λόγω και της οικονομικής κατάστασης. Επίσης, ζητούμε μεγάλη προκαταβολή, γιατί συνήθως οι ενήλικες ξεκινούν κάτι και μετά το σταματούν και σε αφήνουν εκτεθειμένο».

Στα εκπαιδευτήρια της Soeasy Ελλάδος γίνονται επίσης και μαθήματα πληροφορικής. «Δεν είναι e-learning δηλαδή, μάθημα κονσέρβα που είναι έτοιμο από πριν. Είναι ζωντανό μάθημα με αλληλεπίδραση μεταξύ καθηγητή και σπουδαστών», κατέληξε ο κ. Χρίστου.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποστείλουν email στο soeasy@orionas.com.cy
 

Δειτε Επισης

Το πρώτο Nissan X-Trail e-POWER από το MyPetrolina app στον μεγάλο νικητή
Τέσσερα εμπόδια για νέους διευθυντές και ο ρόλος της εκπαίδευσης στην υπέρβασή τους
Επεκτείνει την παρουσία του στην Κύπρο με το άνοιγμα νέων γραφείων ο Όμιλος Isystems
H Lidl Κύπρου στηρίζει σταθερά το Ayia Napa Youth Soccer Festival
Έρευνα CyEmployers: Διασύνδεση των δεξιοτήτων που αποκτούνται από την ανώτερη εκπαίδευση με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας
Ανοίγει τις πύλες της η γκαλερί που έρχεται να κάνει την ανατροπή
Η επίδραση της ΤΝ στις επαγγελματικές υπηρεσίες
Ενδυνάμωση νέας γενιάς για καταπολέμηση της ρητορικής μίσους στο διαδίκτυο
Η ανακοίνωση της CNP για την πώληση στην Ελληνική- «Το επόμενο βήμα…»
16α IN Business Awards: Απόψε η μεγάλη γιορτή του κυπριακού επιχειρείν