On line εκπαίδευση από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας προχώρησε ένα ακόμα βήμα περαιτέρω και επένδυσε στην εκπαίδευση του μέλλοντος, την on line εκπαίδευση.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό IN Business και θα δημοσιευτεί στο τεύχος Ιανουαρίου, ο πρόεδρος του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Λευκωσίας Νίκος Περιστιάνης τόνισε ότι ήδη, έχουν γίνει οι πρώτες επενδύσεις ξεκινώντας ένα πρόγραμμα στην Ελλάδα, στην ελληνική γλώσσα. «Έχουμε ήδη, γύρω στους 260 φοιτητές και τώρα κάνουμε μια προσπάθεια στην αγγλική γλώσσα, με ξεχωριστή μονάδα που απευθύνεται στον υπόλοιπο κόσμο», σημείωσε. Όπως είπε, τα πράγματα on line είναι πολύ πιο δύσκολα να εφαρμοστούν στον υπόλοιπο κόσμο, καθώς υπάρχει πολύ μεγαλύτερος ανταγωνισμός. «Φιλοδοξούμε ότι στα επόμενα χρόνια θα έχουμε μερικές χιλιάδες φοιτητές στην on line εκπαίδευση», υπογράμμισε.

Προγράμματα on line προσφέρονται ήδη, σε μεγάλα πανεπιστήμια του εξωτερικού όπως, το Harvard και το MIT. Είναι ένα φαινόμενο που παρουσιάστηκε τα τελευταία ένα με δύο χρόνια και μάλιστα και μάλιστα κάποια πανεπιστήμια τα προσφέρουν δωρεάν, κοιτάζοντας ίσως με τον τρόπο αυτό τις αντιδράσεις της αγοράς.

Αρκετά είναι τα πλεονεκτήματα που προσφέρει η on line εκπαίδευση, όπως τα επισήμανε ο κ. Περιστιάνης:
• Υπάρχει μεγάλος αριθμός ηλεκτρονικής βιβλιογραφίας. Ακόμα και οι καθηγητές μπορούν να συνδυάζουν κεφάλαια από διαφορετικά βιβλία και να δημιουργούν νέα on line βιβλία, με την άδεια πάντα του εκδότη.
• Είναι όλα μπροστά στον υπολογιστή και ο φοιτητής μπορεί να τυπώσει οτιδήποτε θέλει, να ανατρέξει σε σημειώσεις του καθηγητή και να ξανακούσει το μάθημα όσες φορές θέλει για να το κατανοήσει.
• Ο καθηγητής μπορεί να παραδίδει κοινό μάθημα με μεγάλο αριθμό φοιτητών, ο κάθε ένας από το δικό του χώρο, σαν να βρίσκονταν όλοι κανονικά στην αίθουσα διδασκαλίας.
• Ακόμα κι ένας ντροπαλός φοιτητής, που υπό άλλες συνθήκες δεν θα συμμετείχε ποτέ στο μάθημα, είναι πιο εύκολο να συμμετέχει διαδικτυακά.
• Επιπλέον, δεν απαιτείται κτιριακή υποδομή, δεν χρειάζονται πρόσθετες τάξεις, αφού είναι virtual τάξεις και αποφεύγεται η παρουσία των φοιτητών. Αυτό διευκολύνει πολλούς φοιτητές, οι οποίοι είναι εργαζόμενοι.
 

Δειτε Επισης

Άνευ ανθυποψηφίου συνεχίζει στη θέση του γενικού γραμματέα της ΠΑΣΥΔΥ ο Στρατής Ματθαίου
Η Golden Gallery by Kapatays δίπλα στα Μωρά Θαύματα
Εκδήλωση Ασφάλειας και Υγείας 2024: «Δεν υπάρχει άλλος χρόνος-Εξασφαλίζουμε υγιή και ασφαλή εργασία τώρα»
Η New Deal και η Rakuten Viber λανσάρουν επίσημη συνεργασία για την αγορά της Κύπρου
Η 1η ΕΜΟΔΕ του Πυροσβεστικού Σώματος Ελλάδος εκπαιδεύει Εθελοντές του SupportCY
Μαρία Δημητρίου: Η δύναμη της τηλεόρασης
Πώς η τεχνολογία μεταμορφώνει τον ιατρικό τομέα
Coca-Cola HBC Κύπρου: Στηρίζει με πράξεις αγάπης και φροντίδας, τη δράση «Πακέτα Αγάπης» του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού
CyEmployers: Διασύνδεση δεξιοτήτων που αποκτούνται από την Ανώτερη Εκπαίδευση με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας
Το ευρωπαϊκό έργο Waste Wisely Cyprus on Tour