Trident Trust: «Οι πελάτες της Κύπρου είναι πιστοί»

Ψήφο εμπιστοσύνης δίνουν στην Κύπρο οι ξένοι επενδυτές παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει αυτό το διάστημα η οικονομίας μας.

Αυτό ανέφερε μεταξύ άλλων ο γενικός διευθυντής της Trident Trust Πέτρος Λιβάνιος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό Gold, τονίζοντας ότι για πολλούς και διάφορους λόγους παραμένουν πιστοί στην Κύπρο. Ωστόσο, παραδέχθηκε ότι το τελευταίο διάστημα η εταιρεία δέχθηκε αρκετά ερωτήματα κατά πόσο θα ήταν φρονιμότερο να μετακινήσουν τα κεφάλαιά τους σε μια άλλη χώρα. «Στην Trident Trust κατορθώσαμε να διατηρήσουμε όλους τους πελάτες μας στην Κύπρο, στηρίζοντας την επικράτειά μας και το τραπεζικό μας σύστημα», υπογράμμισε.

Παρόλα αυτά, ο κ. Λιβάνιος παραδέχθηκε ότι υπάρχουν πολλά εμπόδια, τα οποία υποσκάπτουν στην ουσία την ανάπτυξη του κλάδου υπηρεσιών, επηρεάζοντας αρνητικά την φήμη και την αξιοπιστία της Κύπρου διεθνώς.  «Η νομοθεσία για τον κλάδο των fiduciaries έπρεπε να έχει εφαρμοστεί εδώ και οκτώ χρόνια, ώστε να εναρμονιστούμε με την ευρωπαϊκή οδηγία και εξακολουθεί να εκκρεμεί ενώπιων της Βουλής», επεσήμανε ο κ. Λιβάνιος, χαρακτηρίζοντας τη νομοθεσία κλειδί για την περαιτέρω ανάπτυξη της Κύπρου ως διεθνές επιχειρηματικό κέντρο.

Παράπονα όμως εξέφρασε και για τις καθυστερήσεις που σημειώνονται από τον έφορο εταιρειών, οι οποίες θέτουν σε κίνδυνο πράξεις εκατομμυρίων ευρώ. «Δυστυχώς στο τμήμα εφόρου εταιρειών δεν κατανοούν την εμπορική πλευρά των πραγμάτων, με αποτέλεσμα η γραφειοκρατία να πνίγει τις επιχειρηματικές δραστηριότητες», ξεκαθάρισε.
 
 

Δειτε Επισης

Στο τεύχος Απριλίου του περιοδικού GOLD: Living the American Dream
Fooderloo: Ένα καινοτόμο app που μειώνει το food waste και εξοικονομεί χρήματα στις επιχειρήσεις
Και εγένετω Σύνδεσμος Κανονιστικής Συμμόρφωσης Κύπρου(CCA)-Ποια η αποστολή του
Σημαντικές πρωτοβουλίες ΕΚΚ για ενίσχυση του χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού των νέων
Century Travel Group και Goget Retail Microfinance σε μια συνεργασία προς όφελος του Κύπριου ταξιδιώτη
Διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους €360,000 στην ΚΕΠΕΥ MCA Intelifunds από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Ενισχύει τη συνεργασία του με το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας το ΚΕΒΕ
Επιτυχής επαναπιστοποίηση Διεθνών Προτύπων της Kition Ocean Port
Το «Ποδηλατώ για ένα ευρώ με τη Μαρίνα Θεοδώρου 2024» συμπλήρωσε 600 χλμ προσφοράς
Ξεπέρασε κάθε προσδοκία ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού με χρυσό χορηγό τα Holland & Barrett