Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

ConnectedSky: Επενδύσεις χωρίς σύνορα

Στον ανταγωνιστικό και πολλά υποσχόμενο κλάδο της παροχής υπηρεσιών η ConnectedSky δραστηριοποιείται τον τελευταίο ενάμιση χρόνο περίπου. Γρήγορα όμως κατάφερε να εδραιωθεί στην κυπριακή αγορά, ενώ ετοιμάζει παραρτήματα σε Μόσχα, Ντουπάι, Σαγκάη, Λονδίνο και Πολωνία μέχρι το τέλος του 2017. Για τις δραστηριότητές της και για το ενδιαφέρον ρωσικής εταιρείας τηλεπικοινωνιών να δραστηριοποιηθεί στην Κύπρο μας μίλησε ο CEO της εταιρείας Χαράλαμπος Σαμίρ.

Πείτε μας λίγα λόγια για την ConnectedSky. Πότε ξεκίνησε και πως δραστηριοποιείται;

Η ConnectedSky ξεκίνησε να δραστηριοποιείται τον Αύγουστο του 2011 αν και η σύσταση της έγινε από το Δεκέμβριο του 2009 καθώς ήθελα να κατοχυρώσω το όνομα στον Έφορο Εταιρειών.
Παρά το σχετικά μικρό διάστημα μέσα στο οποίο δραστηριοποιείται η ConnectedSky, κατορθώσαμε, μέσα από συλλογική προσπάθεια, σκληρή δουλεία, σοβαρότητα και αφοσίωση να αναπτύξουμε σημαντικά το φάσμα των υπηρεσιών μας, καθώς και την εταιρική μας παρουσία μέσω παραρτημάτων στο εξωτερικό. Μέσα σε 16 μήνες στελεχώσαμε την εταιρεία με μια δυναμική ομάδα δικηγόρων, νομικών συμβούλων, συμβούλων φορολογίας και άλλων επαγγελματιών με αποτέλεσμα να έχουμε σήμερα τη δυνατότητα παροχής πέραν των 60 υπηρεσιών σε περισσότερες από 25 δικαιοδοσίες όπως:
•    Εγγραφές και διαχείριση εταιρειών σε πάνω από 25 δικαιοδοσίες.
•    Άνοιγμα και διαχείριση τραπεζικών λογαριασμών στην Κύπρο και στο εξωτερικό (Ην. Βασίλειο, Χονγκ Κονγκ, Αυστρία και Ελβετία).
•    Υπηρεσίες Εταιρικού και Εμπορικού Δικαίου.
•    Δημιουργία και διαχείριση κατεπιστευμάτων (Formation and Administration of Trusts), στην Κύπρο και στο εξωτερικό.
•    Υπηρεσίες Διεθνούς Φορολογικού Σχεδιασμού (International Tax Planning Services), Υπηρεσίες Διασυνοριακών Συγχωνεύσεων (Cross-Border Merger Services), Εταιρικές και Εμπιστευτικές Υπηρεσίες (Corporate and Fiduciary Services).
•    Υπηρεσίες Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, Ναυτιλιακού Δικαίου, Πνευματικής Ιδιοκτησίας, Ακίνητης Ιδιοκτησίας & Κατασκευών, λογιστικές, ελεγκτικές και χρηματοοικονομικές υπηρεσίες.

ΡΥΘΜΙΣΗ ΚΛΑΔΟΥ
Πόσο προσφέρεται η Κύπρος για την ανάπτυξη μιας εταιρείας παροχής υπηρεσιών;

Ο κλάδος των υπηρεσιών στην Κύπρο αποτελεί τη μεγαλύτερη πηγή εσόδων προς το κράτος μαζί με τον τουριστικό κλάδο. Στον κλάδο της παροχής υπηρεσιών στην Κύπρο υπάρχει τρομερός ανταγωνισμός κάτι το οποίο με ευχαριστεί αλλά και συγχρόνως με προβληματίζει.
Ο εποικοδομητικός ανταγωνισμός μπορεί να επιφέρει θετικά αποτελέσματα, όπως η αναβάθμιση του κλάδου, η διατήρηση ανταγωνιστικών τιμών, η εναλλακτικότητα, η αναγνώριση της Κύπρου ως στρατηγικού και ευέλικτου εταίρου και η εργοδότηση επαγγελματιών. Από την άλλη όμως, η μη αποτελεσματική ρύθμιση του κλάδου υπηρεσιών και συγκεκριμένα του τομέα διοίκησης ιδιωτικών εταιρειών, μπορεί να επηρεάσει αρνητικά το σύνολο του κλάδου υπηρεσιών. Σήμερα υπάρχουν εταιρείες παροχής υπηρεσιών των οποίων τόσο η διοίκηση όσο και το προσωπικό δεν κατέχουν τα απαιτούμενα προσόντα και ικανότητες. Δυστυχώς οποιοσδήποτε μπορεί να ιδρύσει εταιρεία παροχής υπηρεσιών, χωρίς να κατέχει συγκεκριμένο τίτλο σπουδών, χωρίς να κατέχει την απαιτούμενη πείρα και χωρίς να κατέχει τις απαιτούμενες γνώσεις. Ευελπιστώ ότι ο Περί της Ρύθμισης των Επιχειρήσεων Παροχής Υπηρεσιών Διοίκησης Ιδιωτικών Εταιρειών και Συναφών Θεμάτων Νόμος θα επιφέρει σωστή και αποτελεσματική ρύθμιση του κλάδου.

ΝΕΕΣ ΑΓΟΡΕΣ
Πώς επηρεάστηκε ο κλάδος των fiduciaries από την κρίση;
Η οικονομική κρίση έχει «αγγίξει» όλους τους κλάδους και επαγγελματίες. Άλλους λιγότερο και άλλους περισσότερο. Ο κλάδος των fiduciaries πιστεύω ότι έχει επηρεαστεί από άλλους κλάδους όπως ο κατασκευαστικός για παράδειγμα. Ωστόσο, η οικονομική κρίση έχει επιφέρει και ένα «θετικό» στον κλάδο των fiduciaries. Μας ανάγκασε να εντοπίσουμε πελάτες από προορισμούς οι οποίοι παρά τη διεθνή οικονομική κρίση, παρουσιάζουν ρυθμούς ανάπτυξης, όπως η Κίνα, η Ινδία και το Καζακστάν.

ΣΥΝΕΧΗΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ
Υπάρχει ενδιαφέρον από εταιρείες του εξωτερικού ή έχουν παγώσει όλα με την οικονομική κρίση;

Σε αυτό το σημείο επιτρέψτε μου να είμαι λίγο κάθετος. Το ενδιαφέρον από ξένες εταιρείες πάντα υπάρχει ανεξάρτητα εάν υπάρχει οικονομική κρίση ή όχι με τη μόνη διαφορά ότι αλλάζουν συνεχώς οι χώρες από τις οποίες προέρχεται το ενδιαφέρον. Είναι στο χέρι μας να εντοπίζουμε τις χώρες των οποίων οι εταιρείες επιδεικνύουν ενδιαφέρον για την Κύπρο και παράλληλα εμείς οι ίδιοι, ως εταιρείες και ως κράτος να δημιουργούμε συνεχώς λόγους και κίνητρα ώστε εταιρείες και επενδυτές από το εξωτερικό, είτε είναι Ρωσία, Ισραήλ, Πολωνία, Ουκρανία, Κίνα,  Αίγυπτος ή Αυστρία να επιλέξουν την Κύπρο.
Η Κύπρος αποτελεί έναν πολύ ελκυστικό προορισμό και επιλογή ξένων εταιρειών. Βέβαια υπάρχουν και οι ανταγωνιστές μας, όπως η Μάλτα, το Λουξεμβούργο, η Ολλανδία και άλλα κράτη, τα οποία, παρά την διεθνή οικονομική κρίση, επενδύουν στοχευόμενα και αποτελεσματικά στην αναβάθμιση του τομέα υπηρεσιών τους με αποτέλεσμα η οικονομία τους να αναπτύσσεται με πολύ ταχύτερους ρυθμούς σε σχέση με την Κύπρο.
Δεδομένης της οικονομικής κρίσης και γενικότερα λόγω των διάφορων ανταγωνιστών μας, είναι προς όφελος της κυπριακής οικονομίας και της Κύπρου γενικότερα η συνεχής ανάπτυξη και αναβάθμιση του τομέα υπηρεσιών. Κατά την άποψη μου και πιστεύω εκφράζω το μεγαλύτερο ποσοστό των συναδέλφων, πρέπει να κάνουμε αρχή με την πλήρη αναβάθμιση και επίσπευση των διαφόρων διαδικασιών στον Έφορο Εταιρειών που αφορούν για παράδειγμα το χρονικό διάστημα για εξέταση έγκρισης/απόρριψης ονόματος εταιρείας, το χρόνο εγγραφής μιας εταιρείας και το χρόνο που απαιτείται για έκδοση πιστοποιητικών εταιρείας σε περίπτωση που υπάρχουν αλλαγές στα στοιχεία της εταιρείας ή/και των αξιωματούχων.
Ενδεικτικά να αναφέρω ότι για την εγγραφή μιας εταιρείας στη Κύπρο χρειάζονται περίπου δέκα εργάσιμες μέρες σε σχέση με άλλα κράτη όπου χρειάζονται 15 λεπτά. Συνεπώς, δεδομένου ότι η οικονομική κρίση στην Κύπρο είναι γεγονός και δεδομένου ότι μέσω του τομέα υπηρεσιών εισρέουν στο τραπεζικό σύστημα και στην οικονομία ευρύτερα αρκετά δισεκατομμύρια ευρώ, είναι επιτακτική ανάγκη η συνεχής αναβάθμιση του κλάδου.

ΡΩΣΙΚΕΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ
Αληθεύει το ενδιαφέρον από Ρωσική εταιρεία τηλεπικοινωνιών για να δραστηριοποιηθεί στην Κύπρο;

Συγκεκριμένος πελάτης μας από τη Ρωσία ο οποίος δραστηριοποιείται στον τομέα παροχής υπηρεσιών τηλεπικοινωνίας μας έχει ζητήσει να αναλάβουμε την ετοιμασία προκαταρκτικής μελέτης αναφορικά με την δραστηριοποίηση της στην Κ&

Δειτε Επισης

Altius Insurance: Ανανέωσε για 18η συνεχή χρονιά τη συνεργασία της με την ΠΟΕΔ
Διάλεξη για την τεχνητή νοημοσύνη από ΤΕΠΑΚ και ΕΒΕ Αμμοχώστου
Μέχρι 31 Μαΐου η υποβολή αιτήσεων για το Κυπριακό Βραβείο Εξαγωγών
PwC Foundation: Γνώσεις σε μαθητές και μαθήτριες για τον χρηματοοικονομικό εγγραμματισμό
Αγκαλιάζουν τα βραβεία δικοινοτικής συνεργασίας του ιδρύματος Στέλιος Χατζηιωάννου
Αντίστροφη μέτρηση για 16α ΙΝ Βusiness Awards-Ολοκληρώνεται στις 4 Απριλίου η διαδικασία ψηφοφορίας
Μήνυμα από Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου και Τρ. Κύπρου για Πορεία Χριστοδούλας-«Να είσαι εκεί»
O Υπουργός Εσωτερικών για το μεταναστευτικό στο Nicosia Economic Congress
Πέραν κάθε προσδοκίας το ενδιαφέρον για το sCYence Fair 2024-Παρατείνονται μέχρι 10 Απριλίου οι εγγραφές
Κέντρο Κοινωνικής Καινοτομίας: Ενημερωτική συνάντηση με λειτουργούς των ΜΜΕ