Στόχος 10 χιλιάδες Κινέζοι το 2013

Σε επαφές με φορείς από την Κίνα βρίσκεται ο ΚΟΤ προκειμένου να εξεταστούν όλες οι παράμετροι ούτως ώστε να φτάσουν το επόμενο έτος στην Κύπρο κάπου πέντε με 10 χιλιάδες Κινέζοι τουρίστες στη χώρα μας.

Σημειώνεται πως οι διαπραγματεύσεις του ΚΟΤ είναι εντατικές τόσο με τοπικούς φορείς από συγκεκριμένες περιοχές της Κίνας όσο και με μεγάλους οργανωτές ταξιδίων της χώρας. Οι απευθείας πτήσεις αποτελούν το αγκάθι στις έως τώρα επαφές και για να έρθουν Κινέζοι τουρίστες στην Κύπρο θα πρέπει να καλυφθεί το εν λόγω κενό με κάποια αεροπορική εταιρεία από Κύπρο ή Κίνα ή και από κάποιον περιφερειακό παίκτη.

Μάλιστα αναμένεται κατά το πρώτο δεκαήμερο Νοεμβρίου να προκύψουν σοβαρές συγκλίσεις στις επαφές, ούτως ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την αγορά της Κίνας. Εξάλλου, στα πλαίσια του διαλόγου Κύπρου-Κίνας ο πρόεδρος του ΚΟΤ, Αλέκος Ορουντιώτης, θα μεταβεί στη μακρινή χώρα περί τα τέλη Νοεμβρίου ώστε να ολοκληρωθούν οι συζητήσεις των δύο πλευρών.

Ο στόχος είναι κατά τη θερινή περίοδο του 2013 να φτάσουν στην Κύπρο πέραν των 5.000 επισκεπτών από την Κίνα, ενώ το θετικό σενάριο υπαγορεύει πως δύνανται να φτάσουν στην Κύπρο έως και 10.000 Κινέζοι τουρίστες.

Πιθανή υλοποίηση του σεναρίου για τακτικές πτήσεις από την Κίνα και καθόδου τουλάχιστον 5.000 τουριστών από τη χώρα συνεπάγεται και έσοδα πέραν των3 εκ. ευρώ για την Κύπρο. Σημειώνεται πάντως ότι κατά τους πρώτους εννέα μήνες του 2012 έφτασαν στην Κύπρο από την Κίνα μόλις 522 άτομα.
 

Δειτε Επισης

Και εγένετω Σύνδεσμος Κανονιστικής Συμμόρφωσης Κύπρου(CCA)-Ποια η αποστολή του
Σημαντικές πρωτοβουλίες ΕΚΚ για ενίσχυση του χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού των νέων
Century Travel Group και Goget Retail Microfinance σε μια συνεργασία προς όφελος του Κύπριου ταξιδιώτη
Διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους €360,000 στην ΚΕΠΕΥ MCA Intelifunds από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Ενισχύει τη συνεργασία του με το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας το ΚΕΒΕ
Επιτυχής επαναπιστοποίηση Διεθνών Προτύπων της Kition Ocean Port
Το «Ποδηλατώ για ένα ευρώ με τη Μαρίνα Θεοδώρου 2024» συμπλήρωσε 600 χλμ προσφοράς
Ξεπέρασε κάθε προσδοκία ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού με χρυσό χορηγό τα Holland & Barrett
25 χρόνια για το Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου-Τι έλεγε κατά τα εγκαίνια ο Μιχαλάκης Α. Τριανταφυλλίδης
H γαλλική AXERIA εισέρχεται στην κυπριακή ασφαλιστική αγορά