Doing Business With Israel

Επιχειρηματικές και επενδυτικές ευκαιρίες

Η πρεσβεία του Ισραήλ στην Κύπρο διοργανώνει την Πέμπτη 8 Νοεμβρίου, στο ξενοδοχείο Hilton Park στη Λευκωσία, το Doing Business With Israel Summit.
Πρόκειται για μια εκδήλωση που έχει ως στόχο να αναδείξει τις επιχειρηματικές και επενδυτικές ευκαιρίες που υπάρχουν μεταξύ των δύο χωρών και πώς αυτές μπορούν να μετουσιωθούν σε συνεργασίες, με στόχο την ενδυνάμωση των σχέσεων των δύο χωρών μέσω της επιχειρηματικότητας.

Ως γνωστόν, το Ισραήλ είναι μια χώρα με ιδιαίτερα ψηλές επιδόσεις σε ό,τι αφορά την καινοτομία, ενώ έχει καταφέρει να καταστεί ένας ιδιαίτερα ελκυστικός τουριστικός προορισμός, παρά τον έντονο ανταγωνισμό που υπάρχει στην περιοχή. Η είσοδός του, δε, στη διεθνή ενεργειακή αρένα και η ανθεκτικότητα που επιδεικνύει η οικονομία του στην παρατεταμένη διεθνή οικονομική κρίση το καθιστούν ιδανικό χώρο για ανάπτυξη συνεργασιών και επενδύσεων.
Στο συνέδριο θα συμμετάσχουν και θα μιλήσουν υψηλόβαθμα στελέχη από τη γειτονική μας χώρα, τα οποία θα αναλύσουν τέσσερις συγκεκριμένες ενότητες: Οικονομία και επενδύσεις, καινοτομία, τουρισμός και ενέργεια.

Συγκεκριμένα, ο Barry Topf, Senior Advisor to the Governor, Member, Monetary Policy Committee, Bank of Israel θα προβεί σε ανασκόπηση της οικονομίας του Ισραήλ, ενώ στη συνέχεια η Rona Kotler Ben Aroya, Deputy Director, Invest in Israel, Ministry of Industry, Trade and Labor, Government of Israel θα παρουσιάσει τις επενδυτικές ευκαιρίες που παρουσιάζει το Ισραήλ και τις προοπτικές για συνεργασία μεταξύ κυπριακών και ισραηλινών επιχειρήσεων.

Για το θέμα της ενέργειας οι Gideon Tadmor, AVNER Oil CEO, Chairman, Delek Drilling και Yosef Abramovitz, Co-founder, CEO, Arava Power θα παρουσιάσουν τις επενδυτικές ευκαιρίες που παρουσιάζονται στους κλάδους του φυσικού αερίου και των ανανεώσιμων πηγών, αντίστοιχα. Φυσικά, τεράστιο ενδιαφέρον αναμένεται να προσελκύσει η παρουσία των δύο αρμόδιων υπουργών στην εκδήλωση. Uzi Landau και Νεοκλής Συλικιώτης θα αναλύσουν, ο κάθε ένας ξεχωριστά, τις πολιτικές των κυβερνήσεών τους όσον αφορά στις προοπτικές συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

Τέλος, για τον κλάδο του τουρισμού θα μιλήσει η Hila Oren, General Director, Tel Aviv Global City Administration, ενώ για τον τομέα της καινοτομίας ο Yigal Erlich, Founder, Chairman and Managing Partner, The Yozma Group.

Το συνέδριο απευθύνεται σε γενικούς διευθυντές, διευθύνοντες συμβούλους και άλλα ανώτερα διευθυντικά στελέχη από όλους τους τομείς της οικονομίας, σύμβουλους επιχειρήσεων, λογιστές και δικηγόρους, στελέχη χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών και γενικά σε όσους έχουν άμεσο ενδιαφέρον για την ανάπτυξη των επιχειρηματικών σχέσεων μεταξύ Κύπρου και Ισραήλ.

To συνέδριο στηρίζεται από τον Κύπρο-ισραηλινό Επιχειρηματικό Σύνδεσμο.
Χορηγοί επικοινωνίας είναι τα περιοδικά IN Business και Gold.
Χορηγοί είναι οι: Τράπεζα Κύπρου, ΔΕΗ Quantum Energy και PwC Κύπρου.
Το συντονισμό της διοργάνωσης έχει αναλάβει η ΙΜΗ.

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.imh.com.cy ή επικοινωνήστε στο τηλέφωνο: 22505555, φαξ: 22679820, e-mail: events@imh.com.cy.
Η συμμετοχή στο συνέδριο είναι ελεύθερη.

 

Δειτε Επισης

Στο τεύχος Απριλίου του περιοδικού GOLD: Living the American Dream
Fooderloo: Ένα καινοτόμο app που μειώνει το food waste και εξοικονομεί χρήματα στις επιχειρήσεις
Ακίνητα: Οι πιο περιζήτητες περιοχές ανά επαρχία-Τι καταδεικνύει έρευνα της Deloitte
Τελεσίγραφο Βαφεάδη στην Kition για την εγγυητική-Προθεσμία δύο ημερών, μετά τα πράγματα θα είναι διαφορετικά
Κώστας Κουμής: Τα τρία αρνητικά δεδομένα της φετινής χρονιάς και η αισιοδοξία για τις επιδόσεις του τουρισμού
Και εγένετω Σύνδεσμος Κανονιστικής Συμμόρφωσης Κύπρου(CCA)-Ποια η αποστολή του
Σημαντικές πρωτοβουλίες ΕΚΚ για ενίσχυση του χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού των νέων
Π. Χριστοδούλου: Επιτυγχάνεται η πολυπόθητη εναρμόνιση των όρων εργοδότησης του προσωπικού
Century Travel Group και Goget Retail Microfinance σε μια συνεργασία προς όφελος του Κύπριου ταξιδιώτη
Διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους €360,000 στην ΚΕΠΕΥ MCA Intelifunds από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς