Let’s Do It Cyprus: «Καθαρά» αποτελέσματα

Περίπου 3.339 εθελοντές, 200 σημεία, 3306 σακούλες από σκουπίδια, 1106 ανακυκλώσιμα προϊόντα και 376 σακούλες από τενεκεδάκια παραχωρήθηκαν στον Μη Κυβερνητικό Οργανισμό Cans for Kids ήταν ο εντυπωσιακός απολογισμός από την Παγκύπριας Εκστρατείας Καθαρισμού Let’s Do It Cyprus, που είχε ως στόχο τον καθαρισμό της Κύπρου σε μία μέρα.

Οι 3.339 εθελοντές που κατέκλυσαν την ύπαιθρο καθαρίζοντας από ακαθαρσίες και απόβλητα σε 200 σημεία όχι μόνο πέτυχαν τους στόχους τους αλλά τους ξεπέρασαν κιόλας.
Η διοργανωτική ομάδα της εκστρατείας Let’s Do It Cyprus παρουσίασε σε δημοσιογραφική διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις 15 Οκτωβρίου τα αποτελέσματα της επιτυχημένης εκστρατείας που για πρώτη φορά υλοποιήθηκε στην Κύπρο στις 29 Σεπτεμβρίου 2012.

Στα πλαίσια της διάσκεψης η διοργανωτική ομάδα της εκστρατείας ανέλυσε τον τρόπο με τον οποίο διοργανώθηκε η εκστρατεία και κινητοποιηθήκαν οργανώσεις και διάφοροι φορείς, και κατάληξε σε διάφορες προτάσεις για αναβαθμίσεις διαχειριστικών σχεδίων της Κύπρου για τα απόβλητα.

Ο Επίτροπος Περιβάλλοντος κ. Χαράλαμπος Θεοπέμπτου, υπό την αιγίδα του οποίου πραγματοποιήθηκε η εκστρατεία, ευχαρίστησε τους εθελοντές που ανταποκρίθηκαν απλόχερα και δυναμικά στο κάλεσμα του: «Στόχος μας δεν ήταν μόνο ο καθαρισμός της Κύπρου αλλά και η ευρύτερη ευαισθητοποίηση και διαφώτιση του κοινού σε περιβαλλοντικά θέματα. Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι οι Κύπριοι νοιάζονται για ένα υγιές περιβάλλον και ότι η συγκεκριμένη εκστρατεία πρέπει να καταστεί θεσμός στην Κύπρο».

Η εθελοντική ομάδα του Let’s Do It Cyprus ευχαρίστησε θερμά τον Παγκύπριο Χορηγό της Εκστρατείας, την εταιρεία ALPARI FINANCIAL SERVICES αλλά και τον κ. Andrey Dashin για την ευγενή προσωπική χορηγία και υποστήριξη, που χωρίς τη βοήθεια τους η εκστρατεία δεν θα ήταν εφικτή. Επίσης, η ομάδα ευχαρίστησε την CYTA (Κύριο Παγκύπριο Συνεργάτη και Χορηγό), καθώς και τους υπόλοιπους χορηγούς: την εταιρεία Αφοι Λανίτης, την εταιρεία Vileda, την Green Dot, την PriceWaterHouseCoopers, την εταιρεία Agropolis, την εταιρεία Τσεριώτης και την οικογένεια εταιρειών NKS Shacolas. 

 

Δειτε Επισης

Αποκαλυπτήρια για EKO Energy-Και επίσημα στην προμήθεια πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας
Οι νέοι κανόνες που ενέκρινε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για καταπολέμηση του ξεπλύματος
Σνόμπαρε τη Βουλή και εξόργισε τους βουλευτές η Kition-Η διαβεβαίωση Βαφεάδη που περιμένει τη Νομική Υπηρεσία
Αυξάνει την παρουσία της στην Τράπεζα Κύπρου η Helikon-Ποιοι οι μέτοχοι με πέραν του 5%
Καρδιοχειρουργοί του Mediterranean Hospital παρακολούθησαν διάλεξη του διακεκριμένου καθηγητή Claus Preusse
Άνευ ανθυποψηφίου συνεχίζει στη θέση του γενικού γραμματέα της ΠΑΣΥΔΥ ο Στρατής Ματθαίου
Η Golden Gallery by Kapatays δίπλα στα Μωρά Θαύματα
Εκδήλωση Ασφάλειας και Υγείας 2024: «Δεν υπάρχει άλλος χρόνος-Εξασφαλίζουμε υγιή και ασφαλή εργασία τώρα»
Η New Deal και η Rakuten Viber λανσάρουν επίσημη συνεργασία για την αγορά της Κύπρου
Η 1η ΕΜΟΔΕ του Πυροσβεστικού Σώματος Ελλάδος εκπαιδεύει Εθελοντές του SupportCY