Κυπριακός αγροτουρισμός στην WTM του Λονδίνου

Αποστολή αποτελούμενη από τη Διευθύντρια του Τμήματος Στρατηγικής ΚΟΤ και  Πρόεδρο της Εταιρείας Αγροτουρισμού κα Αννίτα Δημητριάδου, τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Ειδικών Ενδιαφερόντων και Πολιτιστικού Τουρισμού Γιώργο Μιχαηλίδη, τον Πρόεδρο του Κυπριακού Συνδέσμου Αειφόρου Τουρισμού Φίλιππο Δρουσιώτη, εκπροσώπους της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Τροόδους και της Εταιρείας Αγροτουρισμού,  Άρη Αριστείδου και  Εύη Παναγιώτου  συμμετείχε με επιτυχία στο Περίπτερο Τουρισμού Υπαίθρου στα πλαίσια της διεθνούς έκθεσης World Travel Market Λονδίνου 5 – 8 Νοεμβρίου 2012.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης η αντιπροσωπεία είχε  σειρά επαφών με δημοσιογράφους και οργανωτές ταξιδιών για ενημέρωση και προώθηση όλων των εξειδικευμένων μορφών τουρισμού που σχετίζονται με την ύπαιθρο και την αειφόρα ανάπτυξη όπως τον πολιτιστικό τουρισμό , το θρησκευτικό, γαστρονομικό και οινικό, τον περιπατητικό και ποδηλατικό, τον τουρισμό ευεξίας, τη διαμονή σε αγροτουριστικά καταλύματα και μικρά ξενοδοχεία σε αγροτικές κοινότητες και  τις θεματικές περιηγήσεις.

Τόσο οι εκπρόσωποι των ΜΜΕ αλλά και οι τουριστικοί επαγγελματίες εξέφρασαν ενδιαφέρον να προβάλουν τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από τα πιο πάνω  και να δημιουργήσουν νέα προγράμματα για Κύπρο.

Το  ενδιαφέρον των επισκεπτών προσέλκυσε και η εκδήλωση γευσιγνωσίας που γινόταν στο περίπτερο από ειδικό οινολόγο τον κ. Μάρκο Ζαμπάρτα ο οποίος προωθούσε την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μέσα από τη σύγχρονη οινική μας κουλτούρα . 

 Η συμμετοχή του Οργανισμού στη WTM με περίπτερο Τουρισμού Υπαίθρου εντάσσεται στις δράσεις του σχεδίου Προβολής της Υπαίθρου που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαικό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και από εθνικούς πόρους.
 

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι βραβευθέντες των 16ων IN Business Awards
ΙΝ Business Awards: Tιμητικό βραβείο Lifetime Achievement Award στην Άρτεμις Αντωνιάδου
ΙΝ Business Awards: Τιμητικό βραβείο Editor’s Choice στην Τράπεζα Κύπρου
ΙΝ Business Awards: Τιμητικό βραβείο BMW Excellence Award στον Καθηγητή Κύπρο Νικολαΐδη
ΙΝ Business Awards: Στην Bioland Energy Group το βραβείο στην κατηγορία «Επιχείρηση»
ΙΝ Business Awards: Στην Ειρήνη Χριστοδούλου το βραβείο Μάνατζερ-CEO εις μνήμην Άντη Χατζηκωστή
ΙΝ Business Awards: Στην Multimarine Services το βραβείο στην κατηγορία «Επιχειρηματική Καινοτομία»
ΙΝ Business Awards: Στην ΙΚΕΑ το βραβείο στην κατηγορία «Εταιρική Βιωσιμότητα και Υπευθυνότητα (ESG-ΕΚΕ)»
ΙΝ Business Awards: Στην Ν.Psaras Construction Co το βραβείο στην κατηγορία «Ανάπτυξη Γης-Κατασκευές»
ΙΝ Business Awards: Στην ECOMMBX το βραβείο στην κατηγορία «Best Workplace/Εργοδότης Προτίμησης»