Κυπριακή Επιχείρηση: Η κρίσιμη ώρα του Οικονομικού Διευθυντή

Πολλά είναι τα ανοικτά μέτωπα που καλούνται να αντιμετωπίσουν σήμερα οι οικονομικοί διευθυντές κι ολοένα αναφύονται νέα, για κάθε επιχείρηση, στο γενικότερο περιβάλλον της οικονομικής κρίσης. Η επόμενη χρονιά αναμένεται ακόμη πιο δύσκολη και περίπλοκη για την οικονομία. Η διαχείριση των προκλήσεων καθίσταται περισσότερο πολύπλοκη παρά ποτέ για κάθε οργανισμό. Ο οικονομικός διευθυντής καλείται, σε αγαστή συνεργασία με όλα ανεξαιρέτως τα τμήματα της εταιρείας, να αντεπεξέλθει σε καίρια ζητήματα, όπως: Αναχρηματοδοτήσεις, νέα κεφάλαια και δανεισμός, ρυθμίσεις ζητημάτων με το δημόσιο, σχέσεις με τους προμηθευτές, μείωση κόστους και εργατικού δυναμικού, μισθοδοσία, διαχείριση ρευστότητας και κινδύνου. Την ίδια στιγμή είναι υποχρεωμένος να εγκύψει σε θέματα καινοτομίας, βελτίωσης της παραγωγικότητας, νέων εφαρμογών της τεχνολογίας, καινούργιων προϊόντων και υπηρεσιών. Κι αυτό γιατί η επιχείρηση πρέπει να ελίσσεται και να εξελίσσεται κάθε μέρα, ώστε να αντικρίζει το αύριο με αξιώσεις. Κανένας οργανισμός δεν πορεύεται μόνος του στο μέλλον. Ως μέρος της γενικότερης αγοράς γίνεται πομπός και δέκτης των προκλήσεων που τη χαρακτηρίζουν και λόγω αυτού ακριβώς του δεδομένου είναι πολύτιμη και απαραίτητη η ανταλλαγή εμπειριών, πληροφοριών και τεχνογνωσίας μεταξύ των επιχειρηματιών και των επαγγελματιών. Στο ίδιο πλαίσιο και η συμβολή των consultants, που με τρόπο επιστημονικό και επαγγελματικό, κατόπιν μελέτης δύνανται να δώσουν σε κάθε οργανισμό λύσεις και για τους απαιτητικότερους των λυτών.

Το 8ο Φόρουμ Οικονομικής Διεύθυνσης που παρουσιάζει η Alpha Bank στις 27 Νοεμβρίου με τίτλο «Κυπριακή Επιχείρηση: η κρίσιμη ώρα του Οικονομικού Διευθυντή» επιδιώκει να δώσει στους οικονομικούς διευθυντές εργαλεία ικανά να αντιμετωπίσουν, αλλά και να διαμορφώσουν, τις ίδιες τις εξελίξεις, καθορίζοντας την ατζέντα του νέου έτους. Να αποτελέσει, κοντολογίς, την ιδανική ευκαιρία για την κυπριακή κοινότητα των οικονομικών διευθυντών να αποκτήσει πρόσβαση σε ιδέες, λύσεις, εμπειρίες και πρακτικές εφαρμογές. Να ενημερωθεί για ό,τι νεότερο στην αγορά, να ανταλλάξει απόψεις και να βγει σοφότερη στη μάχη με τα ανοικτά της μέτωπα, αλλά και με τα νέα που την περιμένουν. Επίσης το φόρουμ αγγίζει τρέχοντα θέματα, προβλήματα και τάσεις, παρουσιάζοντας ό,τι νεότερο «τρέχει» στην Κύπρο και το εξωτερικό. Δίνει λύσεις, αναδεικνύει προκλήσεις, μεταφέρει γνώσεις, κάνει την εμπειρία κτήμα των πολλών.

Θεματολόγιο
•    Cost management: Εφαλτήριο για ανάπτυξη και μείωση του κόστους
•    Αναδιοργάνωση τραπεζικών δανείων
•    Διαχείρηση κεφαλαίου κίνησης - Mια εύκολη πηγή χρηματοδότησης της επιχείρησης
•     Best practices: Το Α και το Ω της διαχείρισης απαιτήσεων
•    CFO: Νέες και ευέλικτες στρατηγικές διαχείρισης του μισθολογίου
•    Τι αλλάζει στις φορολογίες
•    Cash is king
•     Πώς μεγιστοποιεί την αξία του οργανισμού και τη μετουσιώνει σε εταιρικό όραμα
•    Optimising processes and increase efficiency
•    Managing currency risk

Το φόρουμ απευθύνεται σε υψηλόβαθμα στελέχη και στελέχη επιχειρήσεων / οργανισμών απ’ όλους τους τομείς της οικονομικής δραστηριότητας όπως: οικονομικούς διευθυντές, διευθυντές λογιστηρίου και άλλα στελέχη οικονομικής διεύθυνσης, γενικούς διευθυντές και διευθυντές, επιχειρηματίες / επενδυτές, λογιστικά γραφεία / ελεγκτικά γραφεία, συμβουλευτικούς οίκους, τραπεζικούς οργανισμούς, δημοτικές αρχές και κυβερνητικές υπηρεσίες

Οργάνωση: ΙΜΗ. Κύριος Χορηγός: Alpha Bank Cyprus Ltd. Χορηγοί: Ernst & Young Κύπρου, Fileminders Ltd, JCC Payment Systems Ltd, Powersoft Computer Solutions Ltd, TFI Markets Ltd, Unicare (Cleaning Services) Ltd. Χορηγοί επικοινωνίας: περιοδικό IN Business, το πρώτο business portal της Κύπρου, inbusinessnews.com, Cablenet InBusinessNews Stand, εφημερίδα Σημερινή και το περιοδικό Gold. Το φόρουμ τελεί υπό την αιγίδα της Κυριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ. 

Για περισσότερες πληροφορίες, εγγραφές και κόστος συμμετοχής επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.imh.com.cy ή επικοινωνήστε στο τηλ. 22505555, φαξ. 22 679820, e-mail: events@imh.com.cy. 
 

Δειτε Επισης

Πώς οι εταιρείες μπορούν να μειώσουν το κόστος του στόλου τους αυξάνοντας την ασφάλεια στους δρόμους
Ολοκληρώθηκε το Κλειστό Πρωτάθλημα Σκακιού στην Κύπρο
CIM Summit 2024: Πλατφόρμα ενημέρωσης και ανταλλαγής ιδεών
Davood Shamsi: Με εμπειρία σε Apple και JP Morgan στο 3ο Digital Cyprus Conference
ΟΕΒ, Τράπεζα Κύπρου και Deloitte στο Λονδίνο-Παρουσίαση επαγγελματικών ευκαιριών για επαναπατρισμό Κύπριων
Το κοινό «αγκάλιασε» την εκστρατεία του Bean Bar απέναντι στον καρκίνο του μαστού
Σύσταση Δικτύου Επιχειρήσεων Καινοτομίας από την ΟΕΒ
Εγκαίνια Παλαιάς Δημοτικής Αγοράς στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας
Ο νέος πρόεδρος των πολιτικών μηχανικών-Το κεντρικό Δ.Σ. του ΣΠΟΛΜΗΚ για την τριετία 2024-2027
Σημαντικές κοινωνικές δράσεις από ACTTA για τη συμπλήρωση 70 χρόνων από την ίδρυσή του