Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Ξενοδόχοι: Αστείο το κονδύλι για στήριξη τουρισμού

Έντονο προβληματισμό προκαλεί η έλλειψη μέτρων ανάπτυξη του τουρισμού στους επαγγελματίες του χώρου.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Διευθυντών Ξενοδοχείων (ΠΑΣΥΔΙΞΕ), Πόλυς Γ. Καλλής σε σχετική ανακοίνωση προβληματίζει η απουσία διορατικότητας και ευθυκρισίας για το ρόλο που θα μπορούσε να διαδραματίσει ο τουρισμός, διερωτώμενος γιατί παραγκωνίζεται ο πλέον ελπιδοφόρος τομέας γρήγορης ανάκαμψης; 

Ο κ. Καλλής χαρακτήρισε τραγελαφικό και ανεπαρκές το ποσό του ενός εκατομμύριου ευρώ για περιβαλλοντική τουριστική ανάπτυξη. «Η ενίσχυση του τομέα, που συνεισφέρει δισεκατομμύρια στην παραπαίουσα οικονομία, θα ήταν κίνηση σοφής πολιτικής», είπε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η στάση της κυβέρνησης έναντι του τουρισμού αφαιρεί προοπτική ανάπτυξης της οικονομίας και της απασχόλησης. Παράλληλα, το κόστος από τις αυξήσεις των μονοπωλιακών υπηρεσιών κρατικών και ημικρατικών οργανισμών προσθέτουν επιπλέον βαρίδια. Τέλος, το αυξημένο κόστος αποπληρωμής παλαιών δανείων αφαιρούν κάθε δυνατότητα ιδιωτικής επιχειρηματικής ανάπτυξης.

«Είναι απόλυτα αναγκαίο να αρχίσει επιτέλους η αντιμετώπιση της εποχικότητας, η βελτίωση της προσβασιμότητας, η επιχορήγηση εργασίας αντί της ανεργίας, η επένδυση σε ουσιαστική επιμόρφωση όλων μας και η δημιουργία πρότυπου κυπριακής μεσογειακής εμπειρίας, ώστε να αρχίσει η επίμονη προσπάθεια για καθιέρωση της Κύπρου, ως εξαίρετος τουριστικός προορισμός», τόνισε.

Βιώνοντας την πρωτόγνωρη κρίση, ο εθνικός τουρισμός έδειξε να έχει γερά θεμέλια, ως ο πλέον σημαντικός  τομέας της εξαγωγικής μας οικονομίας, αλλά και της απασχόλησης. Οι επενδύσεις για ουσιαστική βελτίωση σε τομείς που βρίσκονται σε θετική πορεία, όπως ο τουρισμός, θα επέφεραν σαφώς ψηλότερη αξία και άμεσα καταλυτικά αποτελέσματα σε οικονομία και απασχόληση. «Αναμένεται, έστω και εκπρόθεσμα, να γίνει ουσιαστική διόρθωση της αναπτυξιακής πολιτικής,  λαμβάνοντας ουσιαστικά μέτρα, που θα έδιναν απτή και μετρήσιμη προοπτική ανάπτυξης και  απασχόλησης, στηριζόμενοι στις εγγενείς διαχρονικές αρετές αυτού του λαού, παρά στα εισαγόμενα μεγαλοπιάσματα», κατέληξε.
 

Δειτε Επισης

Σε τροχία απογείωσης η γραμμή πλεύσης της κυπριακής ναυτιλίας... Παγκοσμίου φήμης ναυτιλιακό σύμπλεγμα η Κύπρος
Κεραυνός... on fire: «Πολιτικές που άφησαν καμένη γη και κούρεμα-Δεν είναι κανείς σε θέση να μας δώσει μαθήματα»
Βάζει πίεση για τον φορολογικό μετασχηματισμό ο Χριστοδουλίδης-Η πρόοδος του έργου και τα επόμενα βήματα
Πέντε μέτρα στήριξης με κόστος 35,3 εκατομμύρια ευρώ-Πόσοι και ποιοι επωφελούνται
Η μεγαλύτερη τριμηνιαία καταβολή σε μετρητά από την ΚΕΔΙΠΕΣ στο κράτος-€140 εκατ. για το α’ τρίμηνο 2024
Συνεργασία U Travel-Capacitor Partners: Ρεκόρ στις online πωλήσεις των ταξιδιωτικών πακέτων του Tomorrowland
Νίκος Χριστοδουλίδης: Ακούω πολλές ανέξοδες εξαγγελίες... Κάποια οριζόντια και κάποια στοχευμένα τα μέτρα
7ο Cyprus HealthCare Conference: Η πορεία προς ισότιμο και καθολικό σύστημα υγείας
Η νέα επιστημονική επιτροπή του ΠΑΣΥΚΑΦ
Φαίδωνας Φαίδωνος: Πάνω από 600 οι φοιτητές ΤΕΠΑΚ στην Πάφο τη νέα χρονιά