Έργα πέραν των €26 εκατ. για το PAFOS 2017

Σε εξέλιξη βρίσκονται τα αναπτυξιακά έργα και έργα υποδομής στην πόλη και επαρχία της Πάφου με ορίζοντα την ανάληψη του τίτλου της πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2017. Μιλώντας στο ΙΝBusinessNews, ο πρόεδρος του οργανισμού Πάφος 2017, Χρίστος Πατσαλίδης, επισήμανε πως η ανάληψη του τίτλου θέτει πλέον γερές βάσεις τόσο για την ανάπτυξη μιας πολιτιστικής ταυτότητας αλλά και του branding της ίδιας της πόλης.

Ποιος είναι ο συνολικός προϋπολογισμός για τα αναπτυξιακά έργα στην Πάφο για το PAFOS2017;
Τα έργα υποδομής που υλοποιούνται ή θα υλοποιηθούν στην Πάφο και την επαρχία της είναι συνολικού προϋπολογισμού περίπου €26,2 εκατ.

Τα πιο σημαντικά έργα που υλοποιούνται αυτή τη στιγμή τα οποία ήταν και μέσα στην πρόταση που κατέθεσε η Πάφος, όταν ήταν υποψήφια πόλη, είναι η ανάπλαση του παραδοσιακού κέντρου και της πλατείας Κέννεντυ, το Χάνι του Ιμπραήμ, η ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων της Κάτω Πάφου, η ανακατασκευή των θεάτρων κινηματοθέατρο Αττικόν (Οθέλλος) και Μαρκίδειο και η ανάπλαση των σπηλιών του Μουττάλλου και η μετεξέλιξή τους σε πολιτιστικό κέντρο.

Σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι εργασίες; Ποιο είναι κατά την άποψη σας το σημαντικότερο από τα έργα που γίνονται στην Πάφο;
Τα έργα βρίσκονται σε τροχιά υλοποίησης, σύμφωνα και με πρόσφατη ενημέρωση από τον Δήμαρχο Πάφου, κ. Φαίδωνα Φαίδωνος, κάποια από τα οποία θα υλοποιηθούν μέχρι το τέλος του 2016 και στα οποία περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων η πλατεία Κέννεντυ και το κέντρο της πόλης, το Χάνι του Ιμπραήμ και η ανακατασκευή του κινηματοθεάτρου Αττικόν.

Το πιο σημαντικό έργο που υλοποιείται στην πόλη και θεωρώ για τους κατοίκους της, είναι η ανάπλαση της πλατείας Κέννεντυ και του παραδοσιακού κέντρου αφού πλέον το πρόσωπο της πόλης του κέντρου της Πάφου θα μεταμορφωθεί και θα αναβαθμιστεί ως μια σύγχρονη Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης που θα καλωσορίσει τον τίτλο, το 2017.

Για την πολιτιστική παραγωγή και την ταυτότητα της πόλης, θεωρώ ότι το σημαντικότερο έργο είναι η ανακατασκευή του κινηματοθεάτρου Αττικόν, αφού η αποκατάσταση του θα φέρει μια δυναμική στο κέντρο της πόλης ως πυρήνα παραγωγής και πολυχώρου φιλοξενίας εκδηλώσεων που θα βρίσκεται μεταξύ του Μαρκιδείου θεάτρου και της Παλιάς Ηλεκτρικής.

Πως αναμένεται να επηρεάσει γενικότερα την πόλη της Πάφου το PAFOS2017;
H Πάφος αναλαμβάνοντας τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2017, θέτει πλέον γερές βάσεις για την ανάπτυξη μιας πολιτιστικής ταυτότητας και καλλιέργειας αλλά και του branding της ίδιας της πόλης, η οποία να συνεχίσει και μετά το 2017.

Η Πολιτιστική Πρωτεύουσα θα αφήσει πίσω της πέρα από τα έργα υποδομής, μία σημαντικότατη ανθρώπινη υποδομή στην Πάφο, μέσα από την τεχνογνωσία και την εμπειρία που δίνει στους ανθρώπους που εμπλέκονται στον θεσμό – γνωστό και ως capacity building.



Δειτε Επισης

Angelonia Gardens 2 και Serenity Court τα δύο νέα έργα της Aristo Developers στην Πάφο
Blame game και...γεφύρι της Άρτας η ενιαία ανάπτυξη του λιμανιού και της μαρίνας-Το plan b της Kυβέρνησης
Στην Cyfield η ανάθεση του διαγωνισμού για βελτίωση της Τσερίου-Υπέβαλε την πιο συμφέρουσα προσφορά
Σνόμπαρε τη Βουλή και εξόργισε τους βουλευτές η Kition-Η διαβεβαίωση Βαφεάδη που περιμένει τη Νομική Υπηρεσία
Γ. Μισιρλής: To real estate μπορεί να προσφέρει περισσότερα
Σπάει τη σιωπή της και περνά στην αντεπίθεση η Kition-Εξαπολύει πυρά κατά Αλέξη Βαφεάδη
Κάθε λιμάνι και καημός...Θρίλερ για γερά νεύρα η ενιαία ανάπτυξη του 1,2 δις-Ενημερώνεται η Βουλή
Ask Wire: Αναγνωρίστηκε η γυναικεία ηγεσία και η δυναμική ανάπτυξης της εταιρείας
Α. Βαφεάδης: Έτσι θα κινηθεί η Κυβέρνηση εάν η Kition δεν καταθέσει την εγγυητική για λιμάνι-μαρίνα Λάρνακας
«Country Homes 2»: Η νέα οικιστική ανάπτυξη της Cyfield στα Λεύκαρα-Ένα συγκρότημα 17 κατοικιών