Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο: Πλήρως ανανεωμένο, με το ίδιο ύφος

Το φθινόπωρο αναμένεται να φιλοξενήσει τις πρώτες παραστάσεις το ανακαινισμένο και πλήρως ανανεωμένο Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο Λεμεσού, όπως αναφέρεται στο επιχειρηματικό και οικονομικό newsletter Μαΐου του ΕΒΕ Λεμεσού «Επιχειρηματική Λεμεσός».

Τη λειτουργία του θεάτρου έχει αναλάβει, μετά από απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, εταιρεία ιδιωτικού δικαίου, η οποία ανήκει κατά 100% στον Δήμο Λεμεσού. Τον Απρίλιο έχει προκηρυχθεί η θέση του γενικού διευθυντή, για την οποία ο δήμος έχει αρχίσει να λαμβάνει τις σχετικές αιτήσεις από ενδιαφερόμενους, ενώ εντός Μαΐου αναμένεται η προκήρυξη των θέσεων του τεχνικού προϊστάμενου και του γραμματειακού λειτουργού.

Η συνολική δαπάνη για την ανακαίνιση ανέρχεται στα 10 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων το 85% προήλθε από επιχορηγήσεις μέσω των ευρωπαϊκών ταμείων, ενώ το 10% αναμένεται να προκύψει από τον Δήμο Λεμεσού και το υπόλοιπο 5% από το κράτος. 

Ερωτηθείς για τις αλλαγές που έχουν πραγματοποιηθεί με την ανακαίνιση, ο δήμαρχος Λεμεσού, Ανδρέας Χρίστου, εξηγεί ότι έχει γίνει πλήρης θεμελίωση του θεάτρου, εξ ολοκλήρου αλλαγή της στέγης, τετραπλασιασμός του μεγέθους της σκηνής, όπως επίσης αλλαγές στα καθίσματα, στην οροφή, στον φωτισμό και στον ηλεκτρονικό εξοπλισμό του θεάτρου. «Διατηρήσαμε το ύφος του κινηματοθεάτρου Παλλάς, όπως το γνωρίζαμε, ενώ ο χώρος ανακαινίστηκε χωρίς ουσιαστικά να χαλαστεί», αναφέρει ο κ. Χρίστου.

Βιώσιμο με επιχορήγηση
Το κινηματοθέατρο Παλλάς χτίστηκε το 1945 από ιδιώτες Λεμεσιανούς, σε μια περίοδο άνθησης του κινηματογράφου, ενώ παράλληλα λειτουργούσε ως χώρος διεξαγωγής πολιτικών, επετειακών και άλλων εκδηλώσεων.

Στις αρχές της δεκαετίας του 1980, την ιδιοκτησία του θεάτρου ανέλαβε ο πρώην δήμαρχος Λεμεσού, οπότε και μετονομάστηκε σε Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο. Από το 1986 λειτουργούσε ως Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο μέχρι το 2005, οπότε και αποφασίστηκε να γίνει πλήρης ανακαίνιση της σκηνής του θεάτρου με ευρωπαϊκά κονδύλια. Λίγο πριν από την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης της ανακαίνισης, δόθηκε η δυνατότητα για πλήρη ανακαίνιση του θεάτρου.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Λεμεσού, το ανακαινισμένο θέατρο δημιουργεί σημαντικές προοπτικές στα πολιτιστικά και κοινωνικά ζητήματα της πόλης. Ωστόσο, τονίζει ότι προκειμένου να καταστεί βιώσιμο, το θέατρο θα πρέπει να τύχει της επιχορήγησης και της αρωγής τόσο του Δήμου όσο και του κράτους. «Τα θέατρα δεν μπορούν να είναι βιώσιμα μόνο με τα εισοδήματά τους, καθώς χρειάζονται τη στήριξη και τη χορηγία των δήμων και της κυβέρνησης», επισημαίνει ο κ. Χρίστου.

Δειτε Επισης

AstroBank: Προς πώληση αγροτικά τεμάχια
Δυνατότητα υποβολής αίτησης για μειωμένο ΦΠΑ 5% για κατοικία εντός ενός έτους
Νέα αποκλιμάκωση στις τιμές κατασκευαστικών υλικών τον Μάρτιο
Euphoria Lifestyle Apartments: Το νέο έργο της Giovani Homes στο Παραλίμνι
Trilogy Plaza Opening: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για το νέο προορισμό της Λεμεσού
Τα αιτήματα της Kition, το ξεκάθαρο μήνυμα Βαφεάδη και τι διαμηνύει η Ελεγκτική Υπηρεσία
Βιομηχανικές αποθήκες και τεμάχια σε προνομιούχες περιοχές σε Λεμεσό, Λάρνακα και Πάφο από τη Gordian
Χ. Χριστοφίνας: Στα σκαριά σχέδια ιδιοκατοίκησης νέων, αναβάθμιση νοσοκομείου Τροόδους
INEX: Χτίζοντας για το μέλλον... H φιλοσοφία, τα πλάνα και τα μεγάλα projects του ομίλου
Δήμος Λάρνακας: Θετική εξέλιξη για την ενιαία ανάπτυξη λιμανιού-μαρίνας της πόλης