Μαρίνα Αγίας Νάπας: Έγκριση αναθεωρημένης πολεοδομικής άδειας

Ένα βήμα πιο κοντά στην έναρξη των έργων υποδομής βρίσκεται από την Τρίτη (26 Απριλίου) η μαρίνα της Αγίας Νάπας, μετά την έγκριση αναθεωρημένης άδειας από την Πολεοδομική Αρχή.

Το θέμα αυτό συζήτησαν, μεταξύ άλλων, σε κατ’ ιδίαν συνάντηση ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας, Γιάννης Καρούσος και οι κκ. Σταύρος Καραμοντάνης και Χάρης Κουρέας, εκπρόσωποι της επενδυτικής εταιρείας Μ.Μ. Makronisos Marina Ltd.

Σε ανακοίνωση αναφέρεται ότι «το μεγαλεπήβολο έργο, το οποίο αναμένεται να αλλάξει όχι μόνο το πρόσωπο του τουριστικού ρεύματος της περιοχής, αλλά και της Κύπρου γενικότερα, προχωρεί πλέον με γοργούς ρυθμούς μετά και το άνοιγμα των προσφορών αναφορικά με τη δημιουργία της μαρίνας». Η έγκριση της αναθεωρημένης πολεοδομικής άδειας αφορά επιπλέον αναβαθμίσεις του έργου, ενώ σύντομα αναμένεται και η έναρξη των κατασκευαστικών έργων.

Μετά το πέρας της συνάντησης, και με έκδηλη την ικανοποίησή του για την πρόοδο του έργου, ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας, Γιάννης Καρούσος δήλωσε: «Η έγκριση της αναθεωρημένης πολεοδομικής άδειας για τη μαρίνα –της δικής μας μαρίνας– κάνει ένα όνειρο ζωής για την ανάπτυξη της Αγίας Νάπας ακόμη πιο αληθινό. Μαζί με τα υπόλοιπα έργα που προωθούμε, είμαστε βέβαιοι ότι η μαρίνα θα δώσει φτερά στην περιοχή και στον Δήμο Αγίας Νάπας, καθώς θα έχει θετικό και πολλαπλασιαστικό αντίκτυπο στην τοπική οικονομία, ενισχύοντας τις επιχειρήσεις και δημιουργώντας νέες θέσεις απασχόλησης».

Από την πλευρά του ο Διευθύνων Σύμβουλος της Μ.Μ. Makronisos Marina Ltd κ. Σταύρος Καραμοντάνης δήλωσε: «Έχοντας ακολουθήσει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες, βρισκόμαστε πλέον πολύ κοντά στην έναρξη των έργων της μαρίνας Αγίας Νάπας. Η σημερινή (σσ 26 Απριλίου) συνάντηση αποτελεί μια έμπρακτη απόδειξη του ότι η μαρίνα είναι αποτέλεσμα σκληρής και σωστής δουλειάς και προεργασίας, όπως επίσης και μιας άριστης και αμοιβαίας συνεργασίας μεταξύ του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα».

Δειτε Επισης

Στο τεύχος Απριλίου του περιοδικού GOLD: Living the American Dream
Fooderloo: Ένα καινοτόμο app που μειώνει το food waste και εξοικονομεί χρήματα στις επιχειρήσεις
Τελεσίγραφο Βαφεάδη στην Kition για την εγγυητική-Προθεσμία δύο ημερών, μετά τα πράγματα θα είναι διαφορετικά
Κώστας Κουμής: Τα τρία αρνητικά δεδομένα της φετινής χρονιάς και η αισιοδοξία για τις επιδόσεις του τουρισμού
Π. Χριστοδούλου: Επιτυγχάνεται η πολυπόθητη εναρμόνιση των όρων εργοδότησης του προσωπικού
Διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους €360,000 στην ΚΕΠΕΥ MCA Intelifunds από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Συμφωνία σταθμός ανάμεσα σε Ελληνική και ΕΤΥΚ για ανανέωση της συλλογικής σύμβασης
Τράπεζα Κύπρου: Ξεκινά το πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών-Όλες οι πληροφορίες
Νικόδημος Δαμιανού: Απτά αποτελέσματα στον τομέα της ψηφιακής μετάβασης εντός του έτους
AstroBank: Προς πώληση αγροτικά τεμάχια