Χορηγία Κατηγορίας Ανάπτυξη Γης - Κατασκευές

Στα σκαριά ο σχεδιασμός για ανάδειξη του αστικού κέντρου Αγίας Νάπας

Αρχίζει σύντομα ο σχεδιασμός του κέντρου της Αγίας Νάπας μετά τη σημερινή υπογραφή της συμφωνίας – σύμβασης για παροχή υπηρεσιών από Συμβούλους μελετητές για την εκπόνηση μελέτης και επίβλεψης του έργου «Ανάπλασης του οδικού δικτύου και ανάδειξη του αστικού κέντρου της Αγίας Νάπας».

Τα συμβόλαια υπογράφηκαν στο Δημοτικό Μέγαρο Αγίας Νάπας από τον Δήμαρχο Γιάννη Καρούσο και το Νίκο Μεσαρίτη εκ μέρους του ανάδοχου αρχιτεκτονικού γραφείου «Πολυτία Αρμός».

 

Σε γραπτή ανακοίνωση του Δήμου Αγίας Νάπας αναφέρεται ότι «αντικείμενο του έργου είναι η ετοιμασία μελέτης και επίβλεψης του έργου Ανάπλασης του Οδικού Δικτύου του Αστικού Κέντρου της Αγίας Νάπας με σκοπό την ανάδειξή του Αστικού Κέντρου της Αγίας Νάπας σε καθολικά προσβάσιμο-Οικολογικό-Πολιτιστικό-Πολιτισμικό με αειφόρο χαρακτήρα, προωθώντας την ολοκληρωμένη τουριστική εμπειρία».

Ο Δήμαρχος Γιάννης Καρούσος χαρακτήρισε τη σημερινή εξέλιξη «σημαντική, που σηματοδοτεί την έναρξη του σχεδιασμού του Αστικού Κέντρου της Αγίας Νάπας. Το Κέντρο της πόλης παρουσιάζει τα τελευταία χρόνια εικόνα έντονης υποβάθμισης και εγκατάλειψης, ενώ η οδός Τεύκρου Ανθία, η οποία το έτος 2000 ήταν η κεντρικότερη εμπορική αρτηρία της πόλης, σήμερα έχει παρακμάσει».

Πρόσθεσε ότι «το προτεινόμενο έργο είναι μέρος του στρατηγικού σχεδιασμού του Δήμου και είναι αναγκαίο να γίνει για να επιβιώσει η περιοχή και να προσελκύσει τους μόνιμους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες, ώστε να σταματήσει ο μαρασμός του κέντρου. Η βελτίωση των δημόσιων χώρων θα δώσει ώθηση στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας».
 
Θέλουμε, συνέχισε ο κ. Καρούσος «να δώσουμε ταυτότητα και χαρακτήρα στο κέντρο της Αγίας Νάπας και να το  μετατρέψουμε σε ένα κέντρο εμπειρίας το οποίο θα είναι προσβάσιμο, φιλόξενο και βιώσιμο. Ο σχεδιασμός θα αρχίσει από το δρόμο της Αγίας Μαύρης και θα συνεχίσει στον πυρήνα του Κέντρου».
 
Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι «το ανάδοχο γραφείο «Πολυτία Αρμός» και οι Αρχιτέκτονες Νίκος Μεσαρίτης και Γεωργία Λοϊζου έχουν μελετήσει και επιτελέσει παρόμοιας μορφής έργα σε όλη την Κύπρο. Μεταξύ των έργων αυτών είναι το παραλιακό μέτωπο Πάφου, το υπό προώθηση σχέδιο της περιοχής μεταξύ της μαρίνας και του νέου λιμανιού Λεμεσού, η Πλατεία του Αγίου Λαζάρου και η Πλατεία του Κάστρου στη Λάρνακα και το κέντρο της Κοινότητας Κιτίου».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠE

Δειτε Επισης

Επιτυχής η παρουσία του ομίλου Λεπτός στην MIPIM 2024
Το «Build to Rent» και πώς το βλέπουν επενδυτές και επιχειρηματίες ανάπτυξης γης
Η πράσινη μετάβαση στον τομέα των ακινήτων-Ευκαιρίες, προκλήσεις και υποχρεώσεις
Η επιχειρηματικότητα, η εξαγγελία Προύντζου για το ΣΟΠΑΖ και ο στόχος που θέτει για τραμ στη Λεμεσό ο Αρμεύτης
N. PSARAS CONSTRUCTION CO: Γυναίκα προς γυναίκα
B.Scott: Αναγκαιότητα η υιοθέτηση ολιστικής προσέγγισης στους Οργανισμούς
Altamira Real Estate: Επενδυτική ευκαιρία με βιομηχανικό τεμάχιο στην Αγία Βαρβάρα Πάφου
Ι. Χαραλάμπους: Οι τάσεις στις ευρωπαϊκές αγορές και ο μετασχηματισμός του 2023
Κ. Ονησιφόρου: Οι εξελίξεις αναδιαμορφώνουν τον τομέα των ακινήτων
Κ. Ιωάννου: Οι εξελίξεις στα ακίνητα, το νέο σύστημα αδειοδότησης και οι προτεραιότητες της κυβέρνησης