Χορηγία Κατηγορίας Ανάπτυξη Γης - Κατασκευές

Παρέμβαση ΠτΔ ζητά το ΕΒΕ Πάφου για την μαρίνα

Στην εκτίμηση ότι παρατηρείται μεγάλη κωλυσιεργία στην ενημέρωση της Κοινοπραξίας Poseidon ως επιτυχόντα προσφοροδότη μετά την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου,  αναφορικά με την κατακύρωση της προσφοράς ώστε να αρχίσει να μετρά ο χρόνος υλοποίησης της μαρίνας στην περιοχή Ποτίμων, προέβη ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πάφου Ανδρέας Δημητριάδης.

Ο κ. Δημητριάδης σημείωσε πως επειδή έχουν ήδη παρέλθει σχεδόν τρεις μήνες από την ημέρα που λήφθηκε η απόφαση από το Ανώτατο Δικαστήριο,  το  Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πάφου προέβη σε παραστάσεις προς τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, ώστε να παρέμβει για να προχωρήσει το έργο αυτό το συντομότερο δυνατό.

“Το έργο είναι στρατηγικής σημασίας για την τοπική οικονομία” είπε ο πρόεδρος του ΕΒΕ Πάφου σημειώνοντας πως έχει καθυστερήσει σχεδόν 10 χρόνια τώρα, και πως θα πρέπει να προωθηθεί  το συντομότερο δυνατό. 

Αναφορικά με το θέμα της προβλήτας του αγκυροβολίου Πάφου ο κ. Δημητριάδης σημείωσε πως επίσης σημειώθηκαν επιπλοκές καθώς συνέχισε, “  μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες κρουαζιερόπλοιων στον κόσμο η οποία έχει δείξει ενδιαφέρον για την ανάληψη  ενδεχόμενα αυτού του έργου,  λόγω των τρομοκρατικών προβλημάτων τα οποία υπάρχουν στην περιοχή έχει αναστείλει την κυκλοφορία κρουαζιερόπλοιων στην Μεσόγειο θάλασσα και κατά επέκταση έχει αναστείλει και  το ενδιαφέρον της για την ανάληψη  του έργου το αγκυροβολίου της προβλήτας”.
 
Ο κ. Δημητριάδης είπε στο ΚΥΠΕ πως σε συνεννόηση με τον Υπουργό Συγκοινωνιών και Έργων, το ΕΒΕ στρέφεται  προς την κατεύθυνση του ιδιωτικού τομέα και ήδη έχει στα χέρια του πρόταση, από αναγνωρισμένο παγκόσμιο οίκο για την εκπόνηση τεχνοοικονομικής μελέτης για την αξιολόγηση της τεχνικής αλλά και οικονομικής βιωσιμότητας του προτεινόμενου έργου.

Επεσήμανε επίσης πως  αν φανεί ότι το έργο δεν είναι οικονομικά βιώσιμο, τότε σε περίπτωση που  το ΕΒΕ  προχωρήσει  με την κατακύρωση της προσφοράς για την εκπόνηση της μελέτης στον οίκο αυτό θα προχωρήσει ακολούθως και στην ετοιμασία και αξιολόγηση των κινήτρων τα οποία πρέπει να δοθούν προς την ιδιωτική εταιρεία δια μέσου του Επιμελητηρίου Πάφου ώστε το έργο να καταστεί οικονομικά βιώσιμο και να μπορεί να αναληφθεί από τον ιδιωτικό τομέα.

Ο κ. Δημητριάδης ανακοίνωσε επίσης πως σύντομα αντιπροσωπεία του ΕΒΕ Πάφου θα έχει συνάντηση με τον Υπουργό Συγκοινωνιών και Έργων  Βιομηχανίας και Τουρισμού  και άλλους κρατικούς αξιωματούχους  προκειμένου να συναφθεί όσον αφορά την μεθοδολογία την οποία θα ακολουθηθεί  για την προώθηση του έργου αυτού.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Το «Build to Rent» και πώς το βλέπουν επενδυτές και επιχειρηματίες ανάπτυξης γης
Η πράσινη μετάβαση στον τομέα των ακινήτων-Ευκαιρίες, προκλήσεις και υποχρεώσεις
Η επιχειρηματικότητα, η εξαγγελία Προύντζου για το ΣΟΠΑΖ και ο στόχος που θέτει για τραμ στη Λεμεσό ο Αρμεύτης
N. PSARAS CONSTRUCTION CO: Γυναίκα προς γυναίκα
B.Scott: Αναγκαιότητα η υιοθέτηση ολιστικής προσέγγισης στους Οργανισμούς
Altamira Real Estate: Επενδυτική ευκαιρία με βιομηχανικό τεμάχιο στην Αγία Βαρβάρα Πάφου
Ι. Χαραλάμπους: Οι τάσεις στις ευρωπαϊκές αγορές και ο μετασχηματισμός του 2023
Κ. Ονησιφόρου: Οι εξελίξεις αναδιαμορφώνουν τον τομέα των ακινήτων
Κ. Ιωάννου: Οι εξελίξεις στα ακίνητα, το νέο σύστημα αδειοδότησης και οι προτεραιότητες της κυβέρνησης
To κορυφαίο παγκοσμίως project της Property Gallery στο MIPIM 2024