Chapo: Σε νέα εποχή με σειρά αναδιαρθρώσεων

Σε σειρά συμφωνιών για αναδιάρθρωση του δανεισμού της, ο οποίος ανέρχεται σε συνολικό ποσό της τάξης των 65 εκατ. ευρώ, κατέληξε η εργοληπτική εταιρεία Chapo. Σύμφωνα με πληροφορίες του InBusinessNews προ μερικών ημερών η εταιρεία συμφώνησε και με την Τράπεζα Κύπρου για αναδιάρθρωση του δανεισμού που διατηρεί στο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα, ο οποίος διαμορφώνεται στα 40 και πλέον εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται παράλληλα, ότι η Chapo έχει επίσης συμφωνήσει για αναδιάρθρωση των δανείων της με cdb bank, και Eurobank, ενώ σύντομα εκτιμάται να καταλήξει σε συμφωνίες και με τις υπόλοιπες τράπεζες στις οποίες διατηρεί δάνεια, με χαμηλά –ωστόσο- ποσά.

Εξάλλου, η Chapo βρίσκεται σε διαρκή και εντατική επικοινωνία με πιστωτές της εταιρείας εκτός των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων της χώρας. Όπως αναφέρουν πηγές του InBusinessNews εδώ και τρεις, περίπου, μήνες η εταιρεία συζητά για διευθέτηση των οφειλών που έχει με εταιρείες οι οποίες προμηθεύουν με πρώτες ύλες.

Οι εν λόγω κινήσεις αποτελούν καθοριστικής σημασίας συμφωνίες για την Chapo, η οποία όπως και άλλες εταιρείες του κλάδου ακινήτων πλήγηκε από τη βαθιά οικονομική κρίση και την ισχυρή πτώση στον κατασκευαστικό κλάδο και στην ανάπτυξη γης.

Σημειώνεται ακόμη ότι εδώ και πολλούς μήνες η Chapo συζητά με τράπεζες και άλλους πιστωτές προς εξεύρεση λύσεων σε σχέση με τις δανειακές και άλλες οικονομικές διευκολύνσεις που διατηρεί στην Κύπρο.

 

Δειτε Επισης

Ask Wire: Αναγνωρίστηκε η γυναικεία ηγεσία και η δυναμική ανάπτυξης της εταιρείας
Α. Βαφεάδης: Έτσι θα κινηθεί η Κυβέρνηση εάν η Kition δεν καταθέσει την εγγυητική για λιμάνι-μαρίνα Λάρνακας
«Country Homes 2»: Η νέα οικιστική ανάπτυξη της Cyfield στα Λεύκαρα-Ένα συγκρότημα 17 κατοικιών
Nέες ευκαιρίες σε κατοικίες και διαμερίσματα από την Altamira Real Estate
Επιτροπή ανάπτυξης Λάρνακας: Καμία παράταση για έργα λιμανιού-μαρίνας...Να καταθέσει εγγυητική η εταιρεία
Ακίνητα: Οι πιο περιζήτητες περιοχές ανά επαρχία-Τι καταδεικνύει έρευνα της Deloitte
Τελεσίγραφο Βαφεάδη στην Kition για την εγγυητική-Προθεσμία δύο ημερών, μετά τα πράγματα θα είναι διαφορετικά
AstroBank: Προς πώληση αγροτικά τεμάχια
Δυνατότητα υποβολής αίτησης για μειωμένο ΦΠΑ 5% για κατοικία εντός ενός έτους
Νέα αποκλιμάκωση στις τιμές κατασκευαστικών υλικών τον Μάρτιο