Ανοδικά και τον Φεβρουάριο η αγορά ακινήτων

Συνεχίστηκαν και τον Φεβρουάριο οι αυξητικές τάσεις στις πωλήσεις ακινήτων, οι οποίες κινούνται σταδιακά ανοδικά. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Τμήματος Κτηματολογίου και Χωρομετρίας, τα πωλητήρια έγγραφα, που έχουν κατατεθεί στα επαρχιακά κτηματολογικά γραφεία τον φετινό Φεβρουάριο ανήλθαν στα 501 σε σχέση με 325 τον Φεβρουάριο του 2015, καταγράφοντας αύξηση σε ποσοστό 54%.

Την ίδια ώρα, οι πωλήσεις της περιόδου Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου ανήλθαν στις 828 σε σχέση με 646 την αντίστοιχη περίοδο του 2015, σημειώνοντας αύξηση 28%.

Για ακόμη ένα μήνα οι περισσότερες πωλήσεις ακινήτων καταγράφηκαν στην επαρχία Λεμεσού, φτάνοντας στις 179 σε σχέση με 97 τον περσινό Φεβρουάριο, σημειώνοντας άνοδο 85%. Παράλληλα, τα πωλητήρια έγγραφα που κατατέθηκαν το πρώτο δίμηνο του 2016 αυξήθηκαν κατά 41%, φτάνοντας στα 271 σε σχέση με 192 το αντίστοιχο δίμηνο του 2015.

Ανεβασμένες ήταν οι πωλήσεις και στην επαρχία Λάρνακας, οι οποίες ανήλθαν τον Φεβρουάριο στις 108 έναντι 71 τον περσινό Φεβρουάριο, παρουσιάζοντας αύξηση 52%. Ταυτόχρονα, αύξηση 16% σημειώθηκε στις πωλήσεις ακινήτων του πρώτου διμήνου, με τα πωλητήρια έγγραφα να φτάνουν στα 186 σε σύγκριση με 161 το αντίστοιχο δίμηνο του 2015.

Με άνοδο της τάξεως του 18% κινήθηκαν τον φετινό Φεβρουάριο τα πωλητήρια έγγραφα, τα οποία κατατέθηκαν στο επαρχιακό κτηματολογικό γραφείο Πάφου, φτάνοντας στα 100 έναντι 85 τον ίδιο μήνα της περσινής χρονιάς. Εξάλλου, οι πωλήσεις της πρώτης διμηνίας αυξήθηκαν κατά 14%, καθώς ανήλθαν στις 181 έναντι 159 την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Χαμηλότερο αριθμό πωλήσεων εξακολουθεί να καταγράφει η επαρχία Λευκωσίας, στην οποία τα πωλητήρια έγγραφα ανήλθαν τον Φεβρουάριο στα 79 έναντι 45 τον αντίστοιχο περσινό μήνα. Παράλληλα, τα πωλητήρια έγγραφα που κατατέθηκαν το πρώτο δίμηνο στην πρωτεύουσα αυξήθηκαν κατά 46%, φτάνοντας στα 133 σε σχέση με 91 την ίδια περιοδο του 2015.

Μειωμένο ήταν το ενδιαφέρον και στην επαρχία Αμμοχώστου, καθώς τα πωλητήρια έγγραφα ανήλθαν τον Φεβρουάριο στα 35 σε σχέση με 27 τον αντίστοιχο περσινό μήνα. Την ίδια ώρα, οι πωλήσεις των πρώτων δύο μηνών αυξήθηκαν κατά 33%, φτάνοντας στις 57 σε σύγκριση με 43, τους πρώτους δύο μήνες του 2015.

Δειτε Επισης

Kition για μη παρουσία στη Βουλή: Λυπούμαστε για την παρεξήγηση, σεβόμαστε το Σώμα
Angelonia Gardens 2 και Serenity Court τα δύο νέα έργα της Aristo Developers στην Πάφο
Blame game και...γεφύρι της Άρτας η ενιαία ανάπτυξη του λιμανιού και της μαρίνας-Το plan b της Kυβέρνησης
Στην Cyfield η ανάθεση του διαγωνισμού για βελτίωση της Τσερίου-Υπέβαλε την πιο συμφέρουσα προσφορά
Σνόμπαρε τη Βουλή και εξόργισε τους βουλευτές η Kition-Η διαβεβαίωση Βαφεάδη που περιμένει τη Νομική Υπηρεσία
Σπάει τη σιωπή της και περνά στην αντεπίθεση η Kition-Εξαπολύει πυρά κατά Αλέξη Βαφεάδη
Κάθε λιμάνι και καημός...Θρίλερ για γερά νεύρα η ενιαία ανάπτυξη του 1,2 δις-Ενημερώνεται η Βουλή
Ask Wire: Αναγνωρίστηκε η γυναικεία ηγεσία και η δυναμική ανάπτυξης της εταιρείας
Α. Βαφεάδης: Έτσι θα κινηθεί η Κυβέρνηση εάν η Kition δεν καταθέσει την εγγυητική για λιμάνι-μαρίνα Λάρνακας
«Country Homes 2»: Η νέα οικιστική ανάπτυξη της Cyfield στα Λεύκαρα-Ένα συγκρότημα 17 κατοικιών