Άνοδος αλλά συγκράτηση στις πωλήσεις ακινήτων

Σε θετικά πρόσημα παραμένουν οι πωλήσεις ακινήτων, παραμένοντας, ωστόσο, σε χαμηλά επίπεδα σε σχέση με την προηγούμενη εξαετία, ένεκα της φούσκας που δημιουργήθηκε, του όγκου των μη εξυπηρετούμενων δανείων, καθώς και της έλλειψης ρευστότητας στην αγορά. Αμελητέα ήταν η άνοδος που καταγράφηκε τον Ιανουάριο του 2016 όσον αφορά στα πωλητήρια έγγραφα, τα οποία κατατέθηκαν στα επαρχιακά κτηματολογικά γραφεία. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Τμήματος Κτηματολογίου και Χωρομετρίας, τα πωλητήρια έγγραφα του φετινού Ιανουαρίου ανήλθαν στα 327 έναντι 321 τον Ιανουάριο του 2015, σημειώνοντας αύξηση σε ποσοστό 2%.

Πρώτη η Λεμεσός
Για ακόμα ένα μήνα, τα περισσότερα πωλητήρια έγγραφα κατατέθηκαν στην επαρχία Λεμεσού, φτάνοντας στα 95 έναντι 92 τον περσινό Ιανουάριο, καταγράφοντας μικρή μείωση σε ποσοστό 3%. Ακολούθησε η επαρχία Λάρνακας, στην οποία οι πωλήσεις υποχώρησαν κατά 13% στις 78 έναντι 90 τον περσινό μήνα, ενώ αντίθετα με άνοδο της τάξεως του 9% κινήθηκαν οι πωλήσεις στην Πάφο, φτάνοντας τον φετινό Ιανουάριο στις 81 σε σύγκριση με 74 τον Ιανουάριο του περσινού έτους.

Από την άλλη, σε χαμηλά επίπεδα βρέθηκαν τα πωλητήρια έγγραφα, τα οποία κατατέθηκαν στην επαρχία Αμμοχώστου, φτάνοντας στα 22 σε σύγκριση με 16 τον αντίστοιχο περσινό μήνα. Όσον αφορά στην πρωτεύουσα, τα πωλητήρια έγγραφα ανήλθαν τον Ιανουάριο του 2016 στα 54 σε σχέση με 46 τον ίδιο μήνα του 2015, καταγράφοντας έτσι αύξηση 17%.

Πάντως, υπενθυμίζεται ότι έπειτα από μία χρονιά, κατά την οποία οι πωλήσεις ακινήτων πλησίασαν τις 5.000, σημειώνοντας αύξηση σε ποσοστό 9% σε σχέση με το 2014, η αγορά εξακολουθεί να βρίσκεται σε ανοδική τροχιά, καταγράφοντας σταδιακή ανάκαμψη.

 

Δειτε Επισης

AstroBank: Προς πώληση αγροτικά τεμάχια
Δυνατότητα υποβολής αίτησης για μειωμένο ΦΠΑ 5% για κατοικία εντός ενός έτους
Νέα αποκλιμάκωση στις τιμές κατασκευαστικών υλικών τον Μάρτιο
Euphoria Lifestyle Apartments: Το νέο έργο της Giovani Homes στο Παραλίμνι
Trilogy Plaza Opening: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για το νέο προορισμό της Λεμεσού
Τα αιτήματα της Kition, το ξεκάθαρο μήνυμα Βαφεάδη και τι διαμηνύει η Ελεγκτική Υπηρεσία
Βιομηχανικές αποθήκες και τεμάχια σε προνομιούχες περιοχές σε Λεμεσό, Λάρνακα και Πάφο από τη Gordian
Χ. Χριστοφίνας: Στα σκαριά σχέδια ιδιοκατοίκησης νέων, αναβάθμιση νοσοκομείου Τροόδους
INEX: Χτίζοντας για το μέλλον... H φιλοσοφία, τα πλάνα και τα μεγάλα projects του ομίλου
Δήμος Λάρνακας: Θετική εξέλιξη για την ενιαία ανάπτυξη λιμανιού-μαρίνας της πόλης