Χορηγία Κατηγορίας Ανάπτυξη Γης - Κατασκευές

Η Τρ. Κύπρου αξιοποιεί τον «θησαυρό» στη Βύρωνος

Σε ριζικές αλλαγές για πλήρη ανακαίνιση του κτηρίου που κάποτε στέγαζε το Πολιτιστικό Κέντρο της Λαϊκής στη λεωφόρο Βύρωνος, προχωρεί η Τράπεζα Κύπρου. Όπως πληροφορείται το InBusinessNews, το κτήριο το οποίο περιήλθε στην κατοχή της Τράπεζας Κύπρου μετά τις αποφάσεις του Eurogroup του 2013, θα αλλάξει προκειμένου να χρησιμοποιείται για εσωτερικές ανάγκες της τράπεζας.

Ειδικότερα αναφέρεται ότι πρόσφατα η Τράπεζα Κύπρου προχώρησε σε αρχιτεκτονικό διαγωνισμό, κατέληξε στο γραφείο με το οποίο θα συνεργαστεί για εξωραϊσμό του κτηρίου, ενώ αυτό τον καιρό πραγματοποιούνται τεχνικές μελέτες για να διακριβωθεί η κατάσταση των υποδομών ολόκληρο του κτίσματος. Βεβαίως, το διατηρητέο κτήριο δεν θα αλλάξει όψη, αλλά θα γίνουν όλες οι απαραίτητες εργασίες συντήρησης και ενίσχυσης των υποδομών του, ενώ οι αλλαγές που θα προκύψουν αφορούν τη διαρρύθμιση χώρων στο εσωτερικό του.

Μάλιστα, στην Τράπεζα Κύπρου εκτιμούν ότι εντός του τρέχοντος έτους οι εργασίες προς αξιοποίηση του κτηρίου στη λεωφόρο Βύρωνος θα αρχίσουν, προκειμένου εντός του 2017 να τεθεί εκ νέου σε λειτουργία.

Πολιτιστικός θησαυρός
Την ίδια ώρα αλλαγές προκύπτουν και στην ευρύτερη προσέγγιση του Πολιστικού Ιδρύματος της Τράπεζας Κύπρου, το οποίο μετά το 2013 –επίσης- έχει εντάξει στις συλλογές του έργα που ανήκαν στο Πολιτιστικό Κέντρο της Λαϊκής.

Μεγάλος αριθμός έργων τέχνης της πρώην Λαϊκής έχει αρχειοθετηθεί και φυλάσσεται στο Πολιτιστικό ίδρυμα της Τράπεζας Κύπρου στην Πλατεία Φανερωμένης, ενώ στον ίδιο χώρο μπορεί να βρει κανείς και τις παλαιότερες εκδόσεις της Τράπεζας που είναι διαθέσιμες προς πώληση.

 Πληροφορίες του InBusinessNews αναφέρουν ότι η Τράπεζα Κύπρου επιδιώκει να ενισχύσει την παρουσία της σε επίπεδο πολιτισμού και να δώσει περαιτέρω παραστάσεις στον κόσμο που ασχολείται με την τέχνη, αλλά και να διευρύνει αυτό το κοινό μέσω πλούσιας, πολιτιστικής δράσης.

H Τράπεζα Κύπρου διαθέτει τέσσερεις συλλογές, μία εκ των οποίων αφορά έργα τέχνης που είναι και η μεγαλύτερη αφού σε αυτήν έχουν ενταχθεί και τα έργα που ανήκαν στη Λαϊκή. Αυτές τις συλλογές, σε συνδυασμό με δράσεις, εκδηλώσεις και μια ευρύτερη προσέγγιση για να φτάνει η τέχνη στον κόσμο, η Τράπεζα Κύπρου επιδιώκει να φέρει τον πολιτισμό -όσο πιο κοντά γίνεται- στην κοινωνία.

Αυτή τη στιγμή, οι αρμόδιοι μελετούν έναν μακροπρόθεσμο σχεδιασμό για την αξιοποίηση των συλλογών είτε μέσω μικρών ιδιωτικών εκθέσεων, είτε μέσω μόνιμων εκθέσεων των μεγάλων σε αξία έργων τέχνης. Ήδη, το Πολιτιστικό Ίδρυμα της Τράπεζας Κύπρου δανείζει διάφορα έργα σε περιοδικές εκθέσεις, ενώ μερικοί πίνακες κοσμούν κάποια γραφεία της Τράπεζας. Ο χώρος του Πολιτιστικού Ιδρύματος είναι περιορισμένος- καθώς ήδη φιλοξενεί μια μόνιμη έκθεση και διάφορες περιοδικές-, γι’ αυτό και μελετάται ο κατάλληλος σχεδιασμός για την καλύτερη αξιοποίηση αυτού του πολιτιστικού θησαυρού.

Δειτε Επισης

Υποχωρεί το κατασκευαστικό κόστος-Τα οικοδομικά υλικά με τις μεγαλύτερες μειώσεις
Επιτυχής η παρουσία του ομίλου Λεπτός στην MIPIM 2024
Το «Build to Rent» και πώς το βλέπουν επενδυτές και επιχειρηματίες ανάπτυξης γης
Η πράσινη μετάβαση στον τομέα των ακινήτων-Ευκαιρίες, προκλήσεις και υποχρεώσεις
Η επιχειρηματικότητα, η εξαγγελία Προύντζου για το ΣΟΠΑΖ και ο στόχος που θέτει για τραμ στη Λεμεσό ο Αρμεύτης
N. PSARAS CONSTRUCTION CO: Γυναίκα προς γυναίκα
B.Scott: Αναγκαιότητα η υιοθέτηση ολιστικής προσέγγισης στους Οργανισμούς
Altamira Real Estate: Επενδυτική ευκαιρία με βιομηχανικό τεμάχιο στην Αγία Βαρβάρα Πάφου
Ι. Χαραλάμπους: Οι τάσεις στις ευρωπαϊκές αγορές και ο μετασχηματισμός του 2023
Κ. Ονησιφόρου: Οι εξελίξεις αναδιαμορφώνουν τον τομέα των ακινήτων