Σε πορεία υλοποίησης έργων στην επαρχία Πάφου

Την πορεία υλοποίησης των εκκρεμούντων έργων υποδομής της Επαρχίας Πάφου συζήτησε η Εκτελεστική Γραμματεία της Συντονιστικής Επιτροπής Κομμάτων και Οργανώσεων (ΣΕΚΟ) Πάφου, σε συνεδρία που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Μέγαρο Πάφου.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίας, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, έγινε ενημέρωση για την πορεία προώθησης και υλοποίησης των έργων και λήφθηκαν αποφάσεις.

Σε σχέση με την κατασκευή δρόμου που να συνδέει την Τουριστική Περιοχή του Δήμου Γεροσκήπου με το Διεθνές Αεροδρόμιο Πάφου αποφασίστηκε όπως το θέμα τεθεί προς συζήτηση στην Επιτροπή Συγκοινωνιών και Έργων της Βουλής, παρουσία των βουλευτών της Πάφου, οι οποίοι θα μεριμνήσουν για την προώθησή του.

Όσον αφορά την εγγραφή του δρόμου που συνδέει την Κοινότητα Τίμης με το Διεθνές Αεροδρόμιο Πάφου, αποφασίστηκε να σταλεί επιστολή στον Υπουργό Συγκοινωνιών και Έργων για να επιταχυνθεί η διαδικασία εγγραφής του υφιστάμενου δρόμου και να τεθεί πρόσθετο αίτημα για πρόβλεψη συντήρησης και αναβάθμισης του δρόμου αυτού.

Για τα βελτιωτικά έργα στη Λεωφόρο Τάφοι των Βασιλέων, αναφέρθηκε ότι τα έργα βελτίωσης και αναβάθμισης που εκτελούνται στην εν λόγω λεωφόρο συνεχίζονται και θα ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος Μαρτίου 2016.
Επίσης η κατασκευή του νέου δρόμου από τα όρια του Δήμου Πάφου μέχρι το δρόμο προς τον Κόλπο των Κοραλλίων (παραλιακός δρόμος Λεωφόρος Τάφοι των Βασιλέων μέχρι και το δρόμο του Κόλπου των Κοραλλίων), αποφασίστηκε όπως οι βουλευτές της Πάφου επαναφέρουν και προωθήσουν το θέμα στη Βουλή των Αντιπροσώπων.
Για το θέμα της κατασκευής του αυτοκινητόδρομου Πάφου-Πόλης Χρυσοχούς και την αναβάθμιση του υφιστάμενου δρόμου με σημαντικά βελτιωτικά έργα, στο πλαίσιο της συνεδρίας της Συντονιστικής Κομμάτων και Οργανώσεων Πάφου αποφασίστηκε όπως οι βουλευτές της Πάφου επαναφέρουν το θέμα στη Βουλή των Αντιπροσώπων, σημειώνοντας την ανάγκη για αναβάθμιση του υφιστάμενου δρόμου με σημαντικά βελτιωτικά έργα.

Σε σχέση με τη δημιουργία του αγκυροβολίου, αποφασίστηκε όπως το Ε.Β.Ε. Πάφου συνεχίσει τις επαφές του με την εταιρεία «Royal Carribean» και πραγματοποιηθεί συνάντηση εκπροσώπων της εταιρείας με τη Διευθύντρια του Τμήματος Αρχαιοτήτων στη Λευκωσία, ώστε να ζητηθούν εκ των προτέρων οι απόψεις του Τμήματος σχετικά με τη δημιουργία αγκυροβολίου στην περιοχή του Μεσαιωνικού Κάστρου, πριν η εταιρεία προχωρήσει σε ετοιμασία τεχνοοικονομικής μελέτης.

Αποφασίστηκε επίσης, συνεχίζει η ανακοίνωση, όπως υποδειχθεί στην εταιρεία μία ακόμα περιοχή, η οποία να βρίσκεται στα όρια του Δήμου Πόλεως Χρυσοχούς για πιθανή δημιουργία αγκυροβολίου.

Επιπρόσθετα ο Δήμαρχος Πάφου ενημέρωσε τα μέλη για τον προκηρυχθέντα διαγωνισμό κατασκευής του έργου «Ανάπλαση του Παραδοσιακού Εμπορικού Κέντρου και της Πλατείας Κέννεντυ» και τις διαδικασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη για την προκήρυξη της κατασκευής των έργων «Πλατείες που περιβάλλουν το Δημαρχείο» και «Αναδιαμόρφωση και ανάδειξη χώρων στη συνοικία Μουτάλλου».

Ο Δήμαρχος Πάφου ανέφερε επίσης ότι προχωρά η διαδικασία για την τοπιοτέχνηση της Α΄ Φάσης του Κυκλικού Κόμβου στην είσοδο της πόλης, καθώς και οι διαδικασίες για τη δενδροφύτευση του δρόμου από τον Κυκλικό Κόμβο του «Kings Avenue Mall» μέχρι τα όρια του Δήμου Πάφου.

Αποφασίστηκε ακόμη όπως σταλεί επιστολή στον αρμόδιο Υπουργό, ώστε να εκπονηθεί η μελέτη για τη δημιουργία προβλήτας στο λιμανάκι του Λατσιού.
Αποφασίστηκε όπως σταλεί επιστολή στον αρμόδιο Υπουργό με αίτημα την κατασκευή του τμήματος που υπολείπεται σε σχέση με την κατασκευή τμήματος δρόμου που να συνδέει το Κέντρο της Γεροσκήπου με τον κυκλοφοριακό κόμβο της Κολώνης.

Τα μέλη της ΣΕΚΟ ενημερώθηκαν ότι ο χώρος διαχείρισης αδρανών υλικών στη Μαραθούντα άνοιξε και λειτουργεί υπό την διαχείριση του Δήμου Πάφου. Ως εκ τούτου, οι υπόλοιποι Δήμοι μπορούν να τον χρησιμοποιούν έναντι πληρωμής τελών.

Αποφασίστηκε τέλος όπως συγκληθεί Γενική Συνέλευση των μελών εντός του Δεκεμβρίου 2015.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Kition για μη παρουσία στη Βουλή: Λυπούμαστε για την παρεξήγηση, σεβόμαστε το Σώμα
Angelonia Gardens 2 και Serenity Court τα δύο νέα έργα της Aristo Developers στην Πάφο
Blame game και...γεφύρι της Άρτας η ενιαία ανάπτυξη του λιμανιού και της μαρίνας-Το plan b της Kυβέρνησης
Στην Cyfield η ανάθεση του διαγωνισμού για βελτίωση της Τσερίου-Υπέβαλε την πιο συμφέρουσα προσφορά
Σνόμπαρε τη Βουλή και εξόργισε τους βουλευτές η Kition-Η διαβεβαίωση Βαφεάδη που περιμένει τη Νομική Υπηρεσία
Γ. Μισιρλής: To real estate μπορεί να προσφέρει περισσότερα
Σπάει τη σιωπή της και περνά στην αντεπίθεση η Kition-Εξαπολύει πυρά κατά Αλέξη Βαφεάδη
Κάθε λιμάνι και καημός...Θρίλερ για γερά νεύρα η ενιαία ανάπτυξη του 1,2 δις-Ενημερώνεται η Βουλή
Ask Wire: Αναγνωρίστηκε η γυναικεία ηγεσία και η δυναμική ανάπτυξης της εταιρείας
Α. Βαφεάδης: Έτσι θα κινηθεί η Κυβέρνηση εάν η Kition δεν καταθέσει την εγγυητική για λιμάνι-μαρίνα Λάρνακας