Εντός Νοεμβρίου ο διαγωνισμός για το Τεχνολογικό Πάρκο

Έτοιμη για την εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή για το Επιστημονικό και Τεχνολογικό Πάρκο στο Πεντάκωμο είναι η Κυβέρνηση, αφού όπως δηλώνει ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Ενέργειας, Δρ.Στέλιος Χειμώνας, ο διαγωνισμός αναμένεται να προκηρυχθεί εντός Νοεμβρίου και να δοθεί ένα χρονικό περιθώριο τεσσάρων μηνών για την εκδήλωση ενδιαφέροντος από επενδυτές.

Η Κυβέρνηση και ο Κυπριακός Οργανισμός Προώθησης Επενδύσεων (CIPA), παρουσίασαν στη Λεμεσό το γενικό πλαίσιο του διαγωνισμού, τα κίνητρα και τις προοπτικές ανάπτυξης που προσφέρει το Τεχνολογικό Πάρκο, ενώ θα ακολουθήσουν δυο ακόμη κύριες παρουσιάσεις σε Λονδίνο και Ισραήλ, εντός Νοεμβρίου.

 «Θα ακολουθήσουν και άλλες παρουσιάσεις, εκμεταλλευόμενοι επισκέψεις σε επιχειρηματικά φόρουμ ή άλλες εκδηλώσεις που οργανώνονται από την Κυβέρνηση και τον Κυπριακό Οργανισμό Προώθησης Επενδύσεων, με τον οποίον συνεργαζόμαστε σε αυτήν την προσπάθεια», ανέφερε σε δηλώσεις του κ. Χειμώνας.
 
Εξέφρασε παράλληλα την ελπίδα ότι από τη στιγμή που έχουν συγκεκριμενοποιηθεί οι όροι του διαγωνισμού, το όλο πλαίσιο και τα κίνητρα που προσφέρονται, το ενδιαφέρον επενδυτών θα μεγαλώσει και υπέδειξε πως «η Κύπρος είναι η μόνη χώρα της ΕΕ στην περιοχή, έχουμε ένα σταθερό περιβάλλον, οι υπηρεσίες μας είναι εξαιρετικές και οι ευκαιρίες για ανάπτυξη δραστηριότητας και στη γύρω περιοχή είναι πολύ μεγάλες».
 
Ευελπιστούμε, συνέχισε, να προσεγγίσουμε έναν καλό στρατηγικό επενδυτή ο οποίος με τη σειρά του θα προσελκύσει οργανισμούς υψηλής τεχνολογίας, startups, ερευνητικά κέντρα «και να δημιουργηθούν συνέργειες με τα δικά μας κέντρα και τη βιομηχανία, για να πάμε μπροστά ως Κύπρος».
 
Ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Ενέργειας ανέφερε δε ότι ο χώρος που έχει επιλεγεί, έκτασης 340,000 περίπου τετραγωνικών μέτρων, θα είναι άμεσα στη διάθεση του επενδυτή να τον ενοικιάσει από το κράτος, αφού έχουν ολοκληρωθεί και οι διαδικασίες απαλλοτρίωσης.
 
Από την ημέρα υπογραφής της σχετικής συμφωνίας με τον επιτυχών προσφοροδότη, πρόσθεσε ο κ. Χειμώνας, αυτός θα έχει την υποχρέωση να λειτουργήσει το Τεχνολογικό Πάρκο εντός πέντε ετών, έστω και σταδιακά, «γιατί μιλούμε για τεράστια κεφάλαια που χρειάζονται και ανάλογα και με το ενδιαφέρον που θα υπάρξει από πλευράς οργανισμών για να εγκατασταθούν στο πάρκο».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Τελεσίγραφο Βαφεάδη στην Kition για την εγγυητική-Προθεσμία δύο ημερών, μετά τα πράγματα θα είναι διαφορετικά
Κώστας Κουμής: Τα τρία αρνητικά δεδομένα της φετινής χρονιάς και η αισιοδοξία για τις επιδόσεις του τουρισμού
Π. Χριστοδούλου: Επιτυγχάνεται η πολυπόθητη εναρμόνιση των όρων εργοδότησης του προσωπικού
Διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους €360,000 στην ΚΕΠΕΥ MCA Intelifunds από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Συμφωνία σταθμός ανάμεσα σε Ελληνική και ΕΤΥΚ για ανανέωση της συλλογικής σύμβασης
Τράπεζα Κύπρου: Ξεκινά το πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών-Όλες οι πληροφορίες
Νικόδημος Δαμιανού: Απτά αποτελέσματα στον τομέα της ψηφιακής μετάβασης εντός του έτους
AstroBank: Προς πώληση αγροτικά τεμάχια
Ανεξαρτησίας: Ο μονόδρομος, ο δύσκολος στόχος για πεζόδρομο και ο ανταγωνισμός από τα malls
Με κόστος 1,2 εκατ. «ανασχηματίζει» με ηλεκτρικά τον στόλο οχημάτων του Υπουργικού η Κυβέρνηση