Προτάσεις για αναβάθμιση του λιμανιού στο Λατσί

Συνάντηση πραγματοποίησε την Πέμπτη 8 Οκτωβρίου ο Δήμαρχος Πόλεως Χρυσοχούς Άγγελος Γεωργίου Οδυσσέως με τον Λιμενάρχη Λεμεσού – Πάφου Γιώργο Πούρο για συζήτηση σημαντικών θεμάτων που αφορούν το λιμανάκι του Λατσιού και την κοινή επιθυμία για βελτίωση και αναβάθμισή του και την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση του για την προώθηση και ανάπτυξη του ναυτικού τουρισμού.

Σύμφωνα με τον κ. Οδυσσέως, τα θέματα που τέθηκαν προς συζήτηση είναι η ανάγκη δημιουργίας δημόσιων χώρων υγιεινής στη νέα λιμενολεκάνη του Λατσιού. Ανέφερε επίσης πως τα αρχιτεκτονικά και στατικά σχέδια θα αναληφθούν από το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως, τα ηλεκτρολογικά από το Δήμο, ο οποίος θα αναθέσει σε ιδιώτες μελετητές, και τα αποχετευτικά θα γίνουν σε συνεργασία Δήμου και του Τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως.

Στη συνάντηση, είπε στο ΚΥΠΕ, η Τοπική Αρχή έθεσε τις προτεινόμενες λύσεις αποχετευτικών, τη δημιουργία μικρής βιολογικής μονάδας, τη δημιουργία στεγανής δεξαμενής, το διαχωρισμό ακαθάρτων και γκρίζων λυμάτων, αλλά επιπρόσθετα εξετάστηκε ποιος θα αναλάβει  τη συντήρηση των αποχωρητηρίων αλλά και ποια θα είναι η συνεισφορά της Αρχής Λιμένων Κύπρου.

Ο Δήμαρχος Πόλεως Χρυσοχούς σημείωσε ακόμη πως συζητήθηκε η δημιουργία σταθμού καυσίμων, ενώ ζητήθηκε ενημέρωση για τα χρονοδιαγράμματα για τα προγραμματιζόμενα έργα αναβάθμισης του λιμανιού με δαπάνες της Αρχής Λιμένων ύψους €400,000-€500,000.

Ο κ. Οδυσσέως έθεσε στο πλαίσιο της συνάντησης και την αναγκαιότητα της δημιουργίας νέων θέσεων ελλιμενισμού που δεν θα δοθούν μόνιμα, αλλά θα παραμένουν διαθέσιμες για να ικανοποιήσουν το μεγάλο ενδιαφέρον περιοδικής ελλιμενισμού και επίσκεψης στο λιμανάκι του Λατσιού, ενώ στο πλαίσιο της συνάντησης – όπως είπε- θα ζητηθεί ενημέρωση για τα θέματα που αφορούν την αναβάθμιση/αναπαλαίωση των πετρόκτιστων αποθηκών αλλά και το πού βρίσκεται το θέμα που αφορά την παραχώρηση της διαχείρισης του χερσαίου χώρου του λιμανιού στο Δήμο Πόλης Χρυσοχούς.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Πόλεως Χρυσοχούς, τα θέματα αυτά  αφορούν την καλύτερη λειτουργία και αξιοποίηση του λιμανιού του Λατσιού, και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι από κοινού με τον κ. Πούρο θα εργαστούν για την αναβάθμιση του λιμανιού και την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση του για ανάπτυξη του ναυτικού τουρισμού.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Σπάει τη σιώπη της και περνά στην αντεπίθεση η Kition-Εξαπολύει πυρά κατά Αλέξη Βαφεάδη
Κάθε λιμάνι και καημός...Θρίλερ για γερά νεύρα η ενιαία ανάπτυξη του 1,2 δις-Ενημερώνεται η Βουλή
Ask Wire: Αναγνωρίστηκε η γυναικεία ηγεσία και η δυναμική ανάπτυξης της εταιρείας
Α. Βαφεάδης: Έτσι θα κινηθεί η Κυβέρνηση εάν η Kition δεν καταθέσει την εγγυητική για λιμάνι-μαρίνα Λάρνακας
«Country Homes 2»: Η νέα οικιστική ανάπτυξη της Cyfield στα Λεύκαρα-Ένα συγκρότημα 17 κατοικιών
Nέες ευκαιρίες σε κατοικίες και διαμερίσματα από την Altamira Real Estate
Επιτροπή ανάπτυξης Λάρνακας: Καμία παράταση για έργα λιμανιού-μαρίνας...Να καταθέσει εγγυητική η εταιρεία
Ακίνητα: Οι πιο περιζήτητες περιοχές ανά επαρχία-Τι καταδεικνύει έρευνα της Deloitte
Τελεσίγραφο Βαφεάδη στην Kition για την εγγυητική-Προθεσμία δύο ημερών, μετά τα πράγματα θα είναι διαφορετικά
AstroBank: Προς πώληση αγροτικά τεμάχια